Rapala Hezimeti ve Spin Olta hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan metebeder
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
At - çek için hedef aldığın balık levrek ve lüfer ise 12 - 13 cm boylarında ağırlıkları 20 gr ve üstü olan sahteler ve silikonlar mevcut. Bu sahtelerin boylarını dert etmene gerek yok 700 grlık bir ispendek yada 300 gr lık bir lüfer 20 cm lik bir sahteye de atlar yeterki merada balık olsun ve doğru aksiyonu ver.
Kalama ayarını en basit şekilde anlatayım. Balıkla mücadele ederken kalama ayarı yapma gibi birşeye kalkışma ava başlamadan hatta evde kalamayı sıfırla ve makinanı kamışa bağla , misinanı geçir sonra bir kişi kamışın ucundan misinayı çekerken sen ayarı yap (yavaşça kalamayı gevşet ) , makinanın maksimum drag seviyesine yada misinanın çekiş gücüne göre geri misina salmasının en zor olduğu noktada kalama ayarını yapmış olacaksın ama bunu mutlaka kamışın ucundan yapmalısın , direk makinadan yapmamalısın. Şamandıra kullanmanı tavsiye etmem bunun yerine atış stilini geliştirmeni tavsiye ederim , benim ilk at çek avına başladığım zamanlardan daha iyi atışlar çıkarıyorsundur emin ol 🙂 . Makinan güzel bir makina umarım güzel avlar yaparsın ama şimdilik ipek misina kullanma atış stilin iyice geliştiğinde denersin çünkü kuşgözü çok can sıkıcı olabiliyor. Bunun yerine kaliteli , fazla esnemeyen , hafızasız ve çekeri yüksek bir misina ile avlanman daha iyi olur. Rastgele..

teşekkürler tavsiyeler için (ve tabi diğer tüm herkeze) Şincik acemi olduğumdan nasıl bir misina almam gerektiğini bilmiyorum. Bana link atabilir misin, şu misina senin işini görür diyE? Acemilik çağlarım geçince bende burada anlatacam, ben acemiken gidip 0,40 lık misinaya 7 gr rapala bağlamıştım diye 😀

misina hakkında bir iki tavsiyede bulunayım hem uygun he mde kısmen güvenilir misineler (link)
birde bunu önerebilirim hafızasız oluşu hoşuma gitti doğrusu tam bir mücadele ile karşılaşamadık 4 gündür ama mücadeleden sonra ne hale geldiğinide paylaşırım (link) bunları kısaca önerebilirim tabii daha iyileride var ama başlangış için çok çok iyi misineler bence şamandra konusuna gelince dene ama kesinlikle sadece uzxağa atmana yarayacaktır daha çok av yapmana değil o sadece silikon ile kullanılır sahtenin aksiyonuna engel olur

Levrek yakalamanın ilk kuralı uzun atış yapmak değildir.
Birçok kişi levreği kıyıya paralel atışlar yaparak arar.
Bir çok levreğimi kıyıdan sadece 8-10 m ileriden yakaladım.
Önemli olan merada balık olması, senin sahteleri yalpalatmadan düzgün şekilde çekebilmen ve şansının da yerinde olmasına bağlıdır.
0.25 misina çok kalın değil bana göre. Yaz ayları için 0.20-22mm olanlar da düşünülebilir.
Cengiz balıkçılıkta Okumanın Seabass ve/veya Bluefisch markalı misinaları var. O misinaları da deneyebilirsin.

Yok yaw ben 30 - 40 m lere atıyorum.

Ben rahat 50 metre atıyorum 😀

Uluç'un da dediği gibi olay sahteyi düzgün şekilde atabilmek. Sahte dümdüz mermi gibi gitmeli. Manyetik atış sistemi olan sahteler bu işi rahat yapıyor onun dışında GES ve atış sistemi olmadığı halde pelican nitro 13 cm mermi gibi giden sahteler.

Hevesiniz hiç kırılmasın spin ile atış yapmak çok zevklidir. Yolunuz benim buraya yani Küçükyalı sahile düşerse haberim olsun lütfen. Şu işe beraber bakalım.

teşekkürler tavsiyeler için (ve tabi diğer tüm herkeze) Şincik acemi olduğumdan nasıl bir misina almam gerektiğini bilmiyorum. Bana link atabilir misin, şu misina senin işini görür diyE? Acemilik çağlarım geçince bende burada anlatacam, ben acemiken gidip 0,40 lık misinaya 7 gr rapala bağlamıştım diye 😀

Ben size Remixon un Premium Fluorocarbon Misinasını tavsiye edebilirim uygun fiyatlı , fluoro carbon kaplama 300 mt sağlam bir misinadır ancak piyasada Trabucco , Berkley , Sufix gibi markaların çok başarılı misinalarıda mevcut. Misinanız ne kadar ince olursa sürtünme o kadar düşeceğinden atışınız da daha iyi olacaktır ayrıca avcılıkta bir o kadar zevkli olacaktır. Emir Bey in dediği gibi uzağa atış için tasarlanmış sahteler ( örn. Rapala Max Rap) size atış konusunda kolaylık sağlayacaktır. Umarım Küçükyalı Team kurulur ve güzel raporlar okuma şansımız olur 🙂 Kolay gelsin..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Şimdi üstatlar sıkıntı şu, ben sürekli istavrite 3,50'lik surf kamış 100 gr kurşunla çaparili atış yaptım. Bi alışkanlık kaldı tabi oradan. Mantık çok farklı tabi, you tube de falan video arıyorum bakarak yapıyım diye ama yok hiç o kadar işlevsel bir şekilde gösteren bir video bulmak nasip olmadı.

8-9 farklı rapala ile denedim sonuç alamadım. E fırdöndünün üzerine kurşun takıyorum 30 gr. bu sefer rapala saçma sapan bir şekilde geliyor bir işlevi kalmıyor. yani keşke bol bol at çek yapanların olduğu bir yer bulsam bakarak öğrensem dicem, ama boğazda herkez çapari kullanıyor 🙁 ağlıcam, hevesimin kırılmasından korkuyourm 🙁

Sevgili Mete
Sakın moralin bozulmasın.
Bak şimdi ne diyeceğim.
Çinekop mevsimi geldiğinde,genel olarak avcılar uzun surf kamışlar kullanarak avlanmakta ve netice almaktadırlar.
Bu yöntemi sanırım basit bir hesapla ilk defa denediğimi sanmaktayım.
Ancak kimi zaman ve özellikle o sene çinekop ve sarıkanat iyi av verdiği senelerde,bu balıklar gözlede seçilebilecek şekilde kıyıya yaklaşırlar.
İşte böylesine zamanlarda ,zaman uygun spin kamışla
hiçte ağırlık kullanmaya gerek olmadan,bazen durağan halde batabilen,bazende gagası daha fazla dalmayı mümkün kılan sahteler kullanılarak çok keyifli avlar yapabilme zamanıdır.
Konuya vakıf birçok kardeşimiz vardır.Sanırım katılımları iyi okursan olayın püf noktalarını öğrenirsin.
Ancak özetle şunu söyliyeyimki bu tür avlarda,yani balık iyice kıyıya yaslandığında olabildiğince uzağa atmağa pek gerek kalmıyacaktır.Normal mesafelerden balık alabilmen mümkün olacaktır.Dediğim gibi böylesine zamanları iyi kollaman ve vukuu bulduğunda spin kamışa yönelmen isabetli olacaktır.
Yok daha uzağa erdirmeye niyetliysen aereodinamik yapısı müsait gagası küçük ancak batan sahteleri kullanarak neticeye ulaşırsın.
Bu konuda sana yardımcı olacak iki dükkan vardır.Cengiz balıkcılığa gidip Yıldıray kardeşime selamımı söylersen olayı sana ince detaylarına kadar anlatacaktır.
Keza Ergin balıkcılık sahibi Cevat kardeşimede selamımı götür,başta azıcık suratsız gibi davransada sana önemli yardımlarda bulunacaktır.
Sevgimle kal

Back