Rapala Hezimeti ve Spin Olta hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan metebeder
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Atış tekniğiyle ilgili videolara bakıyodum youtube'den ve aşağıdaki videoya rastladım :
(link)
atışı videonun 1:45 sn. gösteriyor.

Bu videodaki kamışla benim kamışın hiç mi hiç alakası yok, benim kamış shakspeare ama okuma salina ile benzer : (link)

Makinada benim makina ile alakasız, benim makina: (link)

Şimdi ben bu videodaki atış tekniğini bu elimdekilerle nasıl yapabilirim ki?

Atış tekniğiyle ilgili videolara bakıyodum youtube'den ve aşağıdaki videoya rastladım :
(link)

Bu videodaki kamışla benim kamışın hiç mi hiç alakası yok, benim kamış shakspeare ama okuma salina ile benzer : (link)

O makina ülkemizde pek fazla kullanılan bir şey değil.
Low profil baitcasting diye tanımlanan ve kendine özgü kamışı olan ve yine kendine has bir stille kullanılan av aracı.

(link)

bir kere külliyen yanlış bir takım almışsınız.. madem o kadar hafif sahteler atıcaktınız 5-20 gr atarlı bir kamış size+ performans sağlardı bulrag vs.. gibi seylerede pek ihtiyacınız kalmazdı.. makinanız işinizi görür.. misina mümkün oldugunca ince ve kaliteli kullanın.. yada ince kaliteli bir iple alıştırın kendinizi.. tabi kullanıcagınız sahtelerinde atış denge sistemi olanları olursa .. bu etken birleşiminden ben bile 30 mt atışlara garanti veririm..

bir kere külliyen yanlış bir takım almışsınız.. madem o kadar hafif sahteler atıcaktınız 5-20 gr atarlı bir kamış size+ performans sağlardı bulrag vs.. gibi seylerede pek ihtiyacınız kalmazdı.. makinanız işinizi görür.. misina mümkün oldugunca ince ve kaliteli kullanın.. yada ince kaliteli bir iple alıştırın kendinizi.. tabi kullanıcagınız sahtelerinde atış denge sistemi olanları olursa .. bu etken birleşiminden ben bile 30 mt atışlara garanti veririm..

Ama şöyle bir durum var, boğaza yakın yaşıyorum ve sık sık boğazda spin atışlar yapmam gerekiyor. Malumunuz boğazın rüzgarıda pek oluyor. Bu rüzgarlı havalarda ortalama bir performans alacağımı umarak 2,40 bir kamış almış bulundum. 2,40 ve 45 atarlı bir kamışın hiç mi şansı yok sizce hafif sahtelerde :.(

Ama şöyle bir durum var, boğaza yakın yaşıyorum ve sık sık boğazda spin atışlar yapmam gerekiyor. Malumunuz boğazın rüzgarıda pek oluyor. Bu rüzgarlı havalarda ortalama bir performans alacağımı umarak 2,40 bir kamış almış bulundum. 2,40 ve 45 atarlı bir kamışın hiç mi şansı yok sizce hafif sahtelerde :.(

Boğazda lüfer familyasına mevsiminde spini kullanacaksanız ve yakın düşmesinden şikayet ediyorsanız uzak atış rapalada uygulanan yöntemin aynısını 15-20 gr kurşunla spine uyarlayıp kullanın derim. Böylece atışlarınız 30 mt ye çıkar.
Zaten lüfer familyasının avı spin ile başladığında 0-15 mt arası atışlar bile iş görür.

Ben olsam öyle Youtube falan karıştırmazdımİnanki oralarda incelediğin avcılar Boğazda Surf tekniğinin nasıl kullanıldığını gördüklerinde şaşırmaktalar.
Boğaz avcılığı bir başkadır.
Bak durumn Çanakkale boğazında ise tam tersiidir.
Kimse surfle koca ağırlık kullanarak rapala atmaz,Sadece spinle çalışırlar.
Sen en kısa zamanda Yıldırayın yanına git yada Cevatın olayı sana anlatsınlar Yıldıray Perşembe günleri izinlidir,bilesin

Az önce elime tekrar aldım kamışı inceledim birazcık daha. Bi de ne göriyim, kamışın üzerinde 5-20 yazıyor ama çok küçük puntolarla. Hemen kodunu arattım internette, evet doğruydu, kamış 5-20gr atarlıydı 🙂 Satıcı bana 40gr atar diye satmıştı (muhtemelen satmak için ya yalan söylemişti ya da uydurmuştu.). Hayatımda hiç hata veya aldatılma sonucu istemediğim bir ürünü aldığıma bu kadar çok sevinmemiştim. Buda demek oluyoki pekala ben bu kamışla 6-7 gr lık yavru sahtelerimi de atabilirim 🙂) Ama "light action" ibaresi biraz canımı sıktı 🙁

Emir bey, sabah 4:30 mu akşam mı? 🙂 zira sabah 4'te durusu'ya gidecem tatlısu denemeleri için, akşam olursa size eşlik etmek isterim 🙂

Sabah 4 maalesef. Akşam 4 de oraları pek sevmiyorum. mangalcılar, kraçacılar vs. 🙂

Durusu'da bol şans.

Az önce elime tekrar aldım kamışı inceledim birazcık daha. Bi de ne göriyim, kamışın üzerinde 5-20 yazıyor ama çok küçük puntolarla. Hemen kodunu arattım internette, evet doğruydu, kamış 5-20gr atarlıydı 🙂 Satıcı bana 40gr atar diye satmıştı (muhtemelen satmak için ya yalan söylemişti ya da uydurmuştu.). Hayatımda hiç hata veya aldatılma sonucu istemediğim bir ürünü aldığıma bu kadar çok sevinmemiştim. Buda demek oluyoki pekala ben bu kamışla 6-7 gr lık yavru sahtelerimi de atabilirim 🙂) Ama "light action" ibaresi biraz canımı sıktı 🙁

Atışları kafa üstü mü yapıyorsunuz yandan mı? Kafa üstü yapıyorsanız misinayı geç bıraktığınızda sahte önünüze düşer. Misinayı erken bırakırsanız bu sefer sahteyi havaya dikersiniz. Bu belirtiler var ise sorun misinayı bırakma zamanlamanızda olmalı.

Back