Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Rapala İçin Fırdöndü

Dejavu

Aktif Üye
Adı
volkan kapar
Merhaba,

Rapala attığımız zaman bazen attığımız esnada rapala bedeni rüzgardan, başka bir nedenden dolayı kurşun bedenine yada misinaya dolanıyor. Bu durumda rapala aksiyon almıyor ve sudan çıkarttığımızda yumağa dönüyor.

Bunu bizzat yaşadım. Bu durumda 3 lü fırdöndü kullanmak işi çözer mi ?
Ayrıca rapala ile fırdöndü arasında 4 5 kilo çekeri olan tam florocarbon misina kullansak nasıl olur ?

Teşekkürler,

scofield

Aktif Üye
Adı
Emre ŞENİĞNE
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bilyeli fırdöndü kullanırsan ufak olanlardan sorununu çözersin.Bende aynı problemi yaşıyordum bilyeli fırdöndü çözüm oldu bir de kurşun dibe oturduktan sonra boşluğu iyi almak gerekiyor.

Dejavu

Aktif Üye
Adı
volkan kapar
Anladım, şimdi dediğinizi araştırdım gerçekten işe yarar gibi görünüyor.

Teşekkür ederim.

magnificent

Aktif Üye
Adı
Ramazan
AKIN
Kamışı salla,kurşun suya yaklaştığı anda makineden boşan misinayı elinle tutup kurşuna fren yaptır.Kurşun frenleyince rapala kurşunu geçip ikisi ayrı yere düşer. Kurşun dibe inerken makinadan boşalan misinayı elinle gergin şekilde sal. Rapalanın bedene dolanmasını yüzde doksan engellersin.

Dejavu

Aktif Üye
Adı
volkan kapar
Kamışı salla,kurşun suya yaklaştığı anda makineden boşan misinayı elinle tutup kurşuna fren yaptır.Kurşun frenleyince rapala kurşunu geçip ikisi ayrı yere düşer. Kurşun dibe inerken makinadan boşalan misinayı elinle gergin şekilde sal. Rapalanın bedene dolanmasını yüzde doksan engellersin.

Hocam çok teşekkür ederim.
Çok güzel ve ince bir bilgi oldu.

furunotr

Daimi Üye
Adı
Haluk Pirinç
Kurşun ayağına çok küçük ama sağlam bir fırdöndü geçirip; diğer ucuna rapala bedenini bağlayarak kullanıyorum... Dolaşmalar asgari seviyede oluyor; tabii atış stili ile de ilgisi var...

Florokarbon veya kaplama olanı kullanılabilir; balığın iriliğine göre 0,23 ile 0,28 arası kullanıyorum... Sert olduğu için dolaşma pek olmuyor; sahtenin gelişi de fena olmuyor; biraz dolaşırsa açması da diğer monoflamentlere göre kolay geliyor bana; ancak kırıklık yaparsa düzeltemeyip atıyorum... Biraz fiyatlı oluyor haliyle... (çaplar genelde üzerinde yazandan fazla oluyor belirteyim... )