Rarenium Cİ4 4000 FB - BioMaster 4000 FB - BioMaster 3000 SFB

Selamlar,Su ustu sahteye Wtd aksiyonu vermek icin makinenin bir turda enaz 85cm misina toplamasi makbuldur,

85cm altinda misina toplayan makinelerde wtd aksiyonu yarim yamalak olur,

Asla olmaz demiyorum ama misinayi toplamak icin kolu daha fazla cevirmeniz gerekeceginden kamis+makine sarim hizini Senkronize yapmakda zorlanirsiniz.

85-95 toplayan bir makine idealdir,

Wtd aksiyonunda kamis+makine denge uyumu daha uzun sure atcek yapmanizi saglar techizat ne kadar dengeli olursa (bakin hafif demiyorum) o kadar az yorulursunuz wtd icin 240 kamislar idealdir.

Merhaba;
Bıomaster 4000 FB kullanıyorum WTD' de kesinlikle sorun yaşamadım levrekte.Bunu en iyi bilende aslında trakonya79 dur her seferinde balığı yapıştıran benim 😀
6 devir makine kullanan arkadaşlardan aksiyon göremedik daha 😀😀😀. Özkan ordamısın 🙂

Şeref abi gibi bende levrekte düşük devir taraftarıyım, kamıştada Özkan gibi 2.40 idealdir.

Araştırdıkça sürekli karar değiştirmek zorunda kalıyorum

Rarenium Cİ4 4000 FB'den vazgeçip Biomaster 4000 Fb alacakken dişlisinin tuzlu suya dayanıklı olmadığını duydum.Biomaster 4000 FB'de böyle bir sorun var mı? Çinko döküm dişliye sahip bir makina çinko maddesinin tuzlu suya dayanıklı olup olmadığı hakkında bir fikrim yok.
3 senedir tuzlu suya defalarca girdi bıomaster, içini açıp hiç yağlamadım ama tık seste gelmez. Dayanıksız olsa şimdiye kadar patlardı erhalde.

23114 dosyayı görüntüle
Abi selamlar tekrar,çok güzel kısa ve öz yazmışsın,
Bakım deyince akan sular durur 🙂 makinelerin bakımını kendim yaparım en yetkili servis benden itinali tamir edemez,Biraz iddialıyım ama akşama kadar Çarklarla dişlilerle uğraşıyorum Meslek icabı 🙂
23116 dosyayı görüntüle

Makine devrine gelecek olursak bu gece ve gündüz avı-avcısına göre değişiyor,gece çok yavaş sarımda iyi kıvıran sahteler ön planda makine devri düşük olmalı,sonuçda gece avında anahtar püf nokta ağır sarım,gece avı yapmadığımdan düşük devirden yana değilim,Levreği hep sığ,bulanık ve karışık sularda arayıp bulduğumdan su üstü sahtelerinin bende yeri ayrıdır bu yüzdende 6.2 kullanıyorum.

Diğerlerine diyecek sözüm yok ancak makineyi en küçük parçasına kadar açmışsın ya, benim diyen ustaların bile yapmakta zorlandığı bir hareket...Ustalığına şapka çıkarıyor ve seni tebrik ediyorum.👍👍👍

Diğerlerine diyecek sözüm yok ancak makineyi en küçük parçasına kadar açmışsın ya, benim diyen ustaların bile yapmakta zorlandığı bir hareket...Ustalığına şapka çıkarıyor ve seni tebrik ediyorum.👍👍👍

Teşekkür ederim kendi çapımda amatörce takılıyorum işte.

Shimano'dan vazgeçip Daiwa Caldia 2014 3000 A aldım.Sizi yordum kusura bakmayın.Sağolun tekrardan.

Duruma, havasına, suyuna, balığına göre ihtiyaç duyulan makine sarım hızı değişir. Gece levrek avlarında düşük devirli bir makine tercih edilirken gece lüfer avlarında daha yüksek devirli bir makine tercih edilebilir ki "jerk" ile aksiyon verirken makine sarım hızının yüksek olmasından dolayı aksiyonunuz yarım kalmaz. Aynı zamanda gündü dalgaların arasında balık ararken de yüksek devir wtd filan balıkçının işini oldukça kolaylaştırır.
Biomaster fb lerin dişleri soğuk döküm alüminyumdur, yani oldukça dayanıklı bir materyaldir.
Tabi birde yükse devirli makine tercih ederken dişlilerde kullanılan metalin kalitesine de dikkat etmek önemlidir. Dişliler daha ince yapıda olduğu için daha çabuk deforme olabilir.

Back