kamış Eurofish enigma 420 değiştirip trackhurus almayı düşünüyorum , ip misina var
Haklısınız makineden çok kamışa odaklanacapım hafif kamış diyince akla spider surf ve trachurus geliyorryobi app power 8000 bende kullanıyorum. makina bana göre iyi. atış mesafeniz yeni alacağınız makina ile ne kadar artar.
kanımca sizin sorununuz öncelikle kamış. ( 460 gram ). sonrada atış stilinizde sanırım. enigmalar 250 atarlı. kamışın en iyi perfermans verdiği kurşun ağırlığı sanırım 180 - 200 gramlarda olabilir. + elinizdeki makina.
kullandığınız ipte kısa mesafe atmanıza etkendir mutlaka. ip olarak sağlam çekeri olan bir ip seçin.
ama bence sorun kamışta. daha hafif bir kamış bakın derim nacizane..
Aleyküm selam haklısınız hafta içi çalışan haftasını boğazın kalabalığından sıkılan biri olarak çok takılmayacapım surf kafa konusunaSelam
Uğraşma değiştirmekle vs vs. Sadece makineyle olmuyor zannedersem. Ustaların"kombin olmuş" "yakıştı birbirine" tarzındaki yaklaşım, bu sebepten olsa gerek diye düşünüyorum. (uzak atış için konuşuyorum).
Surf kafa alacaksın bu sefer kamış çıkacak. Kamış ta aldın diyelim ip kalın inceltelim ama şok diyeceksin. Hepsini tamamladığın zaman bence enbüyük problem olan ve en zoru devreye girecek. Atış tekniği ve deneyim. Hepsi yerli yerine oturunca uzak mesafelere ulaşmak içten bile değil.
Yani bunlar benim görüşüm tabi ki. Ustalara saygı.
Not: hani o boğazın on numara beş yıldız..... surf makineleri varya onlar şuan dolapta yatıyor. Kullanıyormusun dersen Hayır derim. Yılda 10 gün ancak. Kısacası eğer hastalık seviyesinde değilse değiştirme.
Saygılar
bulabilirseniz kudos IM9 kamışı da inceleyin derim çok hafif güzel bir kamışHaklısınız makineden çok kamışa odaklanacapım hafif kamış diyince akla spider surf ve trachurus geliyor
Yok maharetin büyüğü ustada atışta ona lafım yok benim amacım nazicane 20 - 30 mt mezil arttırmak surf kafa acemiliği atana kadar daha iyi olacaksa surf kafa makine denemek isterim, cok fark etmez derseniz app power devam
Erol abininde dedigi gibi makinaya gerek yok. Tahminim makinada %5-10 arasi mesafe artar.Surf kafa makina en az 1000 tl en az diyorum illaki iyi olur ama elinizdeki makinadan çok daha iyi olmaz
Uzak atis istiyorsan bu kamislari gec. Agir gramajlarda esniyor. İyi verim alamazsin. Suan piyasadaki en iyi f/p urunu okuma salinadir.Haklısınız makineden çok kamışa odaklanacapım hafif kamış diyince akla spider surf ve trachurus geliyor
Tamamdır çok teşekkür ederim salinayı hedefe aldımUzak atis istiyorsan bu kamislari gec. Agir gramajlarda esniyor. İyi verim alamazsin. Suan piyasadaki en iyi f/p urunu okuma salinadir.
Alacagin teleskopik kamis ust seviye degilse 3 parcali kamis almani tavsiye ediyorum uzak atis icin
Tamamdır çok teşekkür ederim salinayı hedefe aldım