@SKARPİ66
Merhaba öncelikle...
Bayağı uzun süredir hem İstanbul boğazında hem marmara iç bölgelerinde; hem kurşun arkası lüfer palamut avlarında hem de yemli ve çapari avlarında RYOBI marka makineleri kullanmaktayım. Balıkçı arkadaşlarım ve abilerimde de Ryobi makine kullanan bir çok kişi var. Ryobi Ecusima 8000, Oasys 8000, TT Power 8000, Applause 8000 makineleri kullandım ve hala kullanıyorum. Sizin aldığınız Ecusima makine güncellenmiş olan versiyonudur ve eski versiyonunda da olduğu gibi kesinlikle kullanıcısını kolay kolay üzmeyecek bir fiyat performans ürünüdür. Bahsettiğiniz gibi boğazda 150-170gr kurşun ile kullanımda eğer üründe ciddi bir üretim hatası bulunmuyorsa ( ki böyle bir üretim hatası, sorunu ile şahsen karşılaşmadım ve duymadım ) hiç sıkıntı yaşamadan rahatlıkla avlanırsınız. Hatta gerektiğinde kurşun arkası avlarında bile kullanabileceğiniz bir makine, üzerinde balık varken de sizi yarı yolda bırakmaz (Tabi kendisinden üst segment shimano, daiwa, penn...vb performansı da beklememek gerek).
Ayrıca Ryobi makinelerin sarım rulmanları örnek olarak Okuma makinelere göre çok çok daha dayanıklıdır ve kalitelidir. Tabi sizde kullanıcı olarak makinenin sarım rulmanını birkaç avda bir düzenli olarak yağlayıp bakımını yapmanız gerekiyor, malum bu önemli bir konu hangi makine olursa olsun ! Ben kullandığım ryobi makinalarımda oasys 8000 modelinde 5 yıl sonunda rulman değiştirdim, çok yoğun ve iple kullanımdan dolayı yüzük kesilmişti yıpranmıştı. Onun haricinde TT power modelini de mesela 7 senedir aktif olarak boğazda kurşun arkası lüfer ve palamut avlarımda kullanıyorum, rulman hala canavar gibi
🙂 ama buna rağmen elimde yedekte bulunsun diye geçenlerde 2 takım sarım rulman + yüzük aldım kenara koydum, ilerde gerekirse kullanacağım.
Ryobi makinelerin yedek rulman + yüzüğü için Çengelköy'de ki Oğuz Balıkçılık ile de iletişime geçebilirsiniz, ben gayet uygun fiyata aldım oradan yedek rulmanları ve yüzükleri. Tabi başka tedarikçilerde vardır, avantajlı duruma göre değerlendirirsiniz.
👍
Rastgelsin....