Ryobi fishing king 8000 makina tamiri "acil"

hasanduman

Aktif Üye
Tepki
843
Ödül
103
Merhabalar,
Geçen hafta Makina 175 gr atış sırasında ipin klavuz teline dolaştı, bütün yük makina kafasına bindi, kamışın ucunu hemen indirsem de bi abukluk yapmaya başlamıştı, söküp yağlayıp bakımı yaptıktan sonra dün tekrar denedim fakat..

1- Klavuz teli normal aksiyonda çalışmıyor zor açılıp zor kapanıyor.
2- Makina sarım sırasında değişik sesler geliyor, önceden hiç sessiz çalışan makina tiz çır çır diye ses geliyor.
Not : makina yinede çalışıyor av yapıyor, bu sorunları çözmek iztiyorum, can sıkıcı bi durum.

Tamir için Nereye gitmeliyim, kim tamir eder bilgisi olan var mı ?

Şimdiden teşekkürler..

Ana satış bayii Üsküdar da Yıldız Balıkçılık. Belki yardımcı olabilirler.

Klavuz telini vidalı kismindan açıp, kontrol edebilirsiniz..

Ikinci husus ise klasik ryobi kusuru, yüzük bilyesi dağılmış. Yüzük bilyesini değiştirmek gerekiyo. Oltacilardan alirsaniz 10tl, rulmancilardan alirsaniz en ucuz 5tl den bulursunuz.

Klavuz telini vidalı kismindan açıp, kontrol edebilirsiniz..

Ikinci husus ise klasik ryobi kusuru, yüzük bilyesi dağılmış. Yüzük bilyesini değiştirmek gerekiyo. Oltacilardan alirsaniz 10tl, rulmancilardan alirsaniz en ucuz 5tl den bulursunuz.
Klavuz telini söküp 2 tur kendi etrafında çevirdim , biraz daha iyi durumda,

Makinayı tamamen söküp kontrol ettim, rulmanlar gayet iyi duruyor fakat gözle farkedilmiyor olabilir,
kol girişinin sağı solu ve iç böbekte var toplam 3 rulman var,
Yüzük bilyesi hangisi ?

Maltepe de bulunan rulman cıya gittim, şansıma rulman satan toptancı da ordaydı, hemde balık sevdalısıymış, makinayı söktük rulmanlara tek tek baktı, herhangi bir sorun yok dedi, bende makinayı toplayıp, kargo ile Yıldız Balıkçılık a gönderdim.. bir usta eli değmesi gerekiyor sanırım..

Back