Sahilde çantaları karıştıran teyzeye dikkat!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Engin79
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Engin79

Daimi Üye
Tepki
2,914
Ödül
103
Forumda uskumru söylentileri dolaşmaya başlayınca tarabyaya gidip 7 numara iğneli çapariyle şöyle yüzeyden yüzeyden birkaç deneme yapayım dedim.
atıp çekerken bir baktım yaşlı bir kadın eşyalarımın olduğu banka oturmuş, çantamı bir taraftan alıp diğer tarafa koyuyor, içindekileri de bir eliyle çıkartıyor. (niyeyse)
"Hoop ne yapıyorsun, bırak onu yerine" falan dedim, oturacak yer olmadığından falan şikayet etti.
Çantamın sadece köşede olduğunu, bankın geri kalanında kalan koca yere oturabileceğini söyledim.
bir süre tartıştık, sonra susup oturdu.

Tekrar balık tutmaya döndüm.
Bakıyorum bankın devamı boş, bizim teyze benim çantaya yapışık oturuyor. "Ulan ne inat kocakarı" dedim içimden.
Neyse, bir süre sonra kadın kalktı gitti, baktım çantanın içindekilerin bir kısmı dışarıda.

Sonradan anladım ki çantaya yapışık vaziyette oturmasının sebebi inat falan değil, içini karıştırmakmış.

Arkadaşlar bu bahsettiğim kişi gayet modern ve varlıklı görünen biri.
Hırsıza hiç benzemiyor, sahil semtlerinde oturan eski istanbullu teyzelerden ayıramazsınız kesinlikle.
Saçları beyaz (boyasız), yüzü falan ak pak, kilo olarak da hafif dolgun biri, yani yanakları ve kolu bacağı çok hafif dolgun bir teyze. Yaşı 60 civarı.

Karşılıklı laf kavgası yaparken iyi dikkat ettiğim şey gözlükleri, Şu tip enteresan bir çerçevesi var.
Gözlüğün modelini yanlış çizmiş olabilirim. Ama renkleri açık yeşil ve siyah. Yani pek sık rastlanan bir şey değil. Görünce hemen tanırsınız.

Eğer şu gözlüğü takan ve bu tarife uyan bir kadın çantanızın yanına oturursa gözünüzü üzerinden ayırmayın. Veya çantanızda değerli hiç bir şey (telefon, araba anahtarı, vb) bulundurmayın.

Dosyalar

• gozluk.jpg
    gozluk.jpg
    23.7 KB · Okunma: 96
Son düzenleme:
Belli bir yaştan sonra hastalık olabiliyor. Ailesi için de zor. Ama tedbirli olmakta fayda var. Sonuçta çanta sahibi açısından giden gitmiştir. Uyarı için teşekkürler.

Abi geçmiş olsun öncelikle ama burada suç senin. Amacım kesinlikle polemik değil yanlış anlama. Çantasını banka ve arkasındaki kayaların üzerine kabak gibi bırakıp avlananları hiç anlamıyorum. İstanbulda yaşıyoruz sonuçta. As sırtına çantanı babalar gibi avlanmaya devam et.

Bahsettiğiniz kişi belli ki tam sağlıklı değil. Allah şifasını versin. Tekrar geçmiş olsun.

Abi geçmiş olsun öncelikle ama burada suç senin. Amacım kesinlikle polemik değil yanlış anlama. Çantasını banka ve arkasındaki kayaların üzerine kabak gibi bırakıp avlananları hiç anlamıyorum. İstanbulda yaşıyoruz sonuçta. As sırtına çantanı babalar gibi avlanmaya devam et.

Bahsettiğiniz kişi belli ki tam sağlıklı değil. Allah şifasını versin. Tekrar geçmiş olsun.

Spin takımlar olsa dediğiniz doğru, ama boğazda kullandığımız takım taklavat epey ağır.
Çantadaki kurşunlar şu an 3 kilo civarı (çinekop zamanı daha fazla).
Pet şişe su, ıvır zıvır derken toplam 5 kiloyu buluyor. Bütün gün sırtta taşımak, hele bu sıcakta mümkün değil.

Ama yazları küçük çantama 20-35 gram kurşunları koyup boynuma asar, gayet "seyyar" biri olurum. 🙂
Balığımı bile çantamın sapına bağlayıp üzerimde taşırım.
Her şey üzerimde. Aklım hiç bir yerde kalmaz.

Uyari icin tesekkurler. Gozumuz cantamizin uzerinde de olsa bir anlik dalginlikta degerli esyalarimiz calinabilir. Dikkat etmek lazim.

O teyze sahtelerin o kadar para ettiğini allahtan bilmiyordur yoksa soyar bütün balıkçıları

Back