Sahte balıklar üzerine bir deney (sonuçlandı)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Anonim

Daimi Üye
Tepki
4
Ödül
113
Merhaba;
Sahte balıklar üzerine küçük bir deney yapmak istedim. Katılırsanız sevinirim. Lütfen cevaplarınızı özel mesaj yoluyla iletiniz. Böylece diğer katılımcıların cevaplarını görüp etkilenmemiş olacaksınız. Ne denli katılım olacağını bilmediğimden sayı veremiyorum ama katılımcı sayısı 'tatminkar' bir sayıya ulaştığında sonucu burada paylaşacağım. Sonuç üzerinden yorumlar yapılabilinir.

Sizlerden istediğim aşağıdaki fotoğrafta bulunan sahte balıklarda göreceğiniz 'farkları' 'farkettiğiniz sırayla' paylaşmanız. Şimdiden teşekkürler.
TT_Lipless.jpg

Özel mesaj attım.
iki tane fark gördüm ve fiziksel olarak sadece biri, diğerinden biraz daha fazla sallanabilir. buyük gagalı sahtelerde bu çok önem arz etmez.

evet bende özel mesaj katılımında bulundum.

arkadaki ve öndeki balıkta açı ve ışık farkları olmasa daha net çevaplar verebililirdim sanıyorum 🙂

Fotoğrafta ışık ve açı kaynaklı farklara takılmayınız. Deneyin asıl amacı yapısal; elle tutulur, gözle görülür farkları belirleyip belirleyemediğiniz ve belirlediklerinizi hangi sırayla belirlediğinizdir.
Şimdilik iyi gidiyoruz...

her deneyde olduğu gibi bu deneyde kendimi kobay gibi hissediyorum 😀😀😀🤣

İletinin okunma oranına göre katılımcı sayısı düşük kalmakla beraber şimdiden aşağı yukarı sonucun ne olacağına dair fikir veriyor. Birkaç fikir daha alalım bakalım...

kanca dışında boy ağırlık gibi farkları varmı ikiside aynı duruyor.

Back