Şamandıralı Ve Sonsuz Gezerli Çinekop Takımı

egemenozbeyli

Aktif Üye
Tepki
150
Ödül
53
Merhaba arkadaşlar,
Bildiğiniz üzere çinekop için kullanılan yemli takım mantarlı 2 veya 3 iğneli klasik istavrit fleto takılan takım. Ben buna alternatif olarak takımlar denemek istiyorum fakat deneyenler var ise ilk olarak yorumlarını almak istiyorum.

Aklımdaki ilk takım vuruşları daha net anlayabilmek için sonsuz gezer kurşunlu takım bunun mantığı ise
bedenden gelen misina--------O(sonsuz gezer kurşun)~(fırdöndü)------[]>>>(klasik mantarlı takım)
bu sistem iş yaparmı acaba yoksa yem suyun üstüne çıkıp boşamı döner

İkinci sistem ise şamandıralı takım
----(beden)----şamandıra(fırdöndülü klips)-şamandıraya kaldırabileceği kadar kurşun ve şamandıranın yanından 2 yada 3 iğneli klasik takım(mantarsız)

Yorumlarınızı bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar,
Bildiğiniz üzere çinekop için kullanılan yemli takım mantarlı 2 veya 3 iğneli klasik istavrit fleto takılan takım. Ben buna alternatif olarak takımlar denemek istiyorum fakat deneyenler var ise ilk olarak yorumlarını almak istiyorum.

Aklımdaki ilk takım vuruşları daha net anlayabilmek için sonsuz gezer kurşunlu takım bunun mantığı ise
bedenden gelen misina--------O(sonsuz gezer kurşun)~(fırdöndü)------[]>>>(klasik mantarlı takım)
bu sistem iş yaparmı acaba yoksa yem suyun üstüne çıkıp boşamı döner

İkinci sistem ise şamandıralı takım
----(beden)----şamandıra(fırdöndülü klips)-şamandıraya kaldırabileceği kadar kurşun ve şamandıranın yanından 2 yada 3 iğneli klasik takım(mantarsız)

Yorumlarınızı bekliyorum.

@egemenozbeyli ikinci sistem denenebilir 😉
ilki kafama uymadı

( Ben takımları aldım ama denemedim hiç )

@egemenozbeyli ikinci sistem denenebilir 😉
ilki kafama uymadı

( Ben takımları aldım ama denemedim hiç )

ooo tam benim bahsettiğim takım, ben bunu evde bi kendim yapıyım hatta daha uzağa atabilmek için kurşunla falan modifiye ediyim, fırsat bulup denersem paylaşırım 🙂
gezer kurşunlu ise normal yemli avlarımda çok hoşuma gidiyo en ufak hareketi bile hissettiriyo çünkü kurşunun ağırlığıyla işimiz olmuyor.

Akıntısız yerlerde, derinliği de biliyorsan eğer iş yapacak güzel bir takım.
Dragos, Maltepe kıyılarında iş görebilir.
Bir taraftan balık 30-50 m arasına girdiği anda kaşık, sahte gibi yemlerle de daha da iyi av yapmak mümkün olabilir.

Akıntısız yerlerde, derinliği de biliyorsan eğer iş yapacak güzel bir takım.
Dragos, Maltepe kıyılarında iş görebilir.
Bir taraftan balık 30-50 m arasına girdiği anda kaşık, sahte gibi yemlerle de daha da iyi av yapmak mümkün olabilir.

Dragos'ta geçen hafta av yaptım 3 tane aldım ama normal takımla. Oradan sonra aklıma geldi bu takımlar zaten
rapala, kaşık denemesinide bu hafta karadeniz kıyılarında deneyeceğim.
Gece yemli sabahın ilk ışıklarıyla rapalalara başlayacağım.

benim kafamdaki ? sonsuz gezerde yem mantardan dolayı suyun üstüne kadar çıkabilir bu 2 takımda iş yapmayabilir gibi geldi bana ama denemeden bilemeyiz tabi.
Deneyen birileri yorum yazarsa çok faydalı olabilir

baya kararsızlık yaşıyorum ama şu takım gayet başarılı olabilir
upload_2018-9-6_15-46-30-png.79649

Dragos'ta geçen hafta av yaptım 3 tane aldım ama normal takımla. Oradan sonra aklıma geldi bu takımlar zaten
rapala, kaşık denemesinide bu hafta karadeniz kıyılarında deneyeceğim.
Gece yemli sabahın ilk ışıklarıyla rapalalara başlayacağım.

benim kafamdaki ? sonsuz gezerde yem mantardan dolayı suyun üstüne kadar çıkabilir bu 2 takımda iş yapmayabilir gibi geldi bana ama denemeden bilemeyiz tabi.
Deneyen birileri yorum yazarsa çok faydalı olabilir
Sonsuz gezer sistem bu balığın davranışlarına uymaz.
O sistem yemi eveleyip geveleyen balıklar için.
Lüfer yemi ısırır geçer. O anı hissederseniz tasmalar ve yakalarsınız. Her yakalanan da karaya çıkmaz herkesin bildiği üzere.
Çılgın balıktır, atlar, zıplar, takla atar, en kötüsü tam havadayken bunları yapar ve taşların arasına düşer.
Gezerli sistem işe yaramaz bu balıkta.

Şamandıralı sistemde ise derinliği bilmek gerekir. Bir de bura balıkları her zaman o kadar kıyılamıyor.
100 metre atıyoruz yetmiyor bazen. Sabahın ilk ışıklarına doğru ve akşam hava kararırken ise yemlik balıkların da çok kıyıda olmaları nedeni ile iyice kıyılayabiliyor ve o zaman da gerçekçi çözüm ya kaşık, ya dalarlı sahteler.

evet dediğiniz çok mantıklı, söylediğiniz gibi gezer baya bi ??? ama şamandıralı takımın iş yaptığını gösteren bir video var yukarıda denemekten zarar gelmez

Son düzenleme:
Back