Kıraçaları tutma ! Biliyorsun hem avlanması yasak, hem de büyümelerine fırsat verelim 😉Tuttuğum kraçalar gibi kızartıyorum yanınada bol kıvırcıklı salata
Kıraçaları tutma ! Biliyorsun hem avlanması yasak, hem de büyümelerine fırsat verelim 😉Tuttuğum kraçalar gibi kızartıyorum yanınada bol kıvırcıklı salata
13.cm altında İstavrit avlamak yasak. O tarihlerde mırmır denersin oralarda.Bana selimpaşada tutulcak balık önerin abilerim ramazanda kraça yapıyo başka hiç balık yok ama küçüklerini denize iade atıyorum
amatör adama kim ne diyecek adı üzerinde amatör. çok ufak istavritleri almayız tabi de denizden çıkan her balığı ölçecek halimiz yok 🙂 göz kararı bakar alır veya denize bırakırız13.cm altında İstavrit avlamak yasak. O tarihlerde mırmır denersin oralarda.
Amatör balıkçıların da yasak listesi var. Uymadığınız taktirde cezası var. Ayrıca balıkların doğada dengeli üremesi için gelecek nesillere de balık bırakmak istiyor isek. Daha da dikkat etmemiz gerekiyor. Bir çoğumuz yasak olduğu için değil doğayı korumak adına küçük balıkları salıyoruz.amatör adama kim ne diyecek adı üzerinde amatör. çok ufak istavritleri almayız tabi de denizden çıkan her balığı ölçecek halimiz yok 🙂 göz kararı bakar alır veya denize bırakırız
Haklısınız, ama ne yapalım kurallara uymayalım mı?Sirkülere uymak elbette güzeldir ama denizi esas katledenler,
bilhassa Trol olmak üzre gırgırla sonarlarla avlananlardır.
En azından Trol yasaklanmalı memlekette..
Türkiyedeki amatör balıkçıların tamamı sirkülere uymasa bir Trolün verdiği zarar kadar bile zarar veremezler balık populasyonuna...
Haklısınız, ama ne yapalım kurallara uymayalım mı?
Bu trol olayı yasaklanmassa denizlerde balık kalmaz bizim tuttuğumuz balıklar çok etki etmez bir trol kadar trol olayı devam ederse balığı bile yurt dışından getiricezSirkülere uymak elbette güzeldir ama denizi esas katledenler,
Trol ,gırgır ve sonarlarla avlananlardır.
Bunlar tamamıyla yasaklanmalı memlekette..
Türkiyedeki amatör balıkçıların tamamı sirkülere uymasa bir Trolün verdiği zarar kadar bile zarar veremezler balık populasyonuna...