Sarjlı Kafa Lambanızın pil gücünü arttırmak.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan siprus
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

siprus

Aktif Üye
Tepki
112
Ödül
53
Selamlar hobidaşlar
amazon.com.tr den almış olduğum en çok satanlar listesinde bulunan şarjlı kafa lambam, kafada ağırlık yapmaması, yer kaplamamasına ve çok güzel ışık gücü olmasının seviyordum ancak gücü neredeyse yarım saati bile bulmadan sönüyordu.
bende ne yapabilirim bu gücü nasıl arttırabilirim diye düşünürken aklıma traş makinemin kullanmadığı yedek bataryası geldi.
baktım voltajları tutuyor her ikisininde 3.0 ve 3.7 volt olması ve traş makinesinin pilininde neredeyse kafa lambası kadar olması beni denemeye itti.

dikkatlice kafa lambasının iki vidasını söktüm ve iki taraftan tutan kapaklarını çekip çıkarttım.
tabi takacağım pil eski çıkan pile göre büyük olduğundan havya ile ısıtarak kafa lambasını pil oturacak şekilde tekrardan dizayn ettim.
gerçi pil yarım santim uzun kaldı fotoğraflarda olduğu gibi orasınıda elektrik bandı ile kapattım.

lehim bağlantılarını vs yaptım, test ettim sistemin çalıştığını gördüm pili normal micro usb kablosu ile full doldurdum. dolum bitincede çalıştırdım
şuan 4 saati geçti halen en ufak bir tekleme ışık gücünde azalma bulunmuyor tahminim bu güclü pil ile bir iki gün gideceği ....
denemek isterseniz diyede fotoğrafları ekliyorum yeşil pil eski pil 3volt mavi pil bu tüm şarjlı ev aletlerinde, bilgisayar bataryalarında vsde
kullanılan 18650 lik 3.7 voltluk standart pil. hb gibi sitelerde satışı var.

havya ile plastik kutuyu genişlettikten sonra aklıma geldi maalesef, 3d yazıcılı bir arkadaşınız varsa bu kutuyu kendisine verirseniz
birde bu konularda cizim programı ve tarama aparatı varsa siyah kutuyu taratabilir akabinde pil bölümünü yarım santim uzattırabilir
arkasından 3d yazıcıya verdiğinde benim havya ile genişletme çabamı bertaraf etmiş olabilirsiniz.
kolay gelsin.

WhatsApp Image 2025-12-14 at 16.11.16.jpegWhatsApp Image 2025-12-14 at 16.11.16 (1).jpegWhatsApp Image 2025-12-14 at 16.11.16 (2).jpeg

Güzel bir çalışma olmuş, elinize sağlık. Aynı fenerden bende de iki tane var, maalesef sürekli bitirene kadar kullandığım için pilleri kötü durumda, belki 1 saat kullanabiliyorum. O yüzden de gece avlarında misafirlerime vererek değerlendiriyorum. Elimde fazladan 18650 piller var, ben de bir ara pili değiştirmeye girişeyim.

Hem bu tarz pilin eskimesi sorunlarından kaçınmak için hem de avda yedek pil bulundurabilmek için çıkarılabilir 18650 pilleri olan modeller tercih edilmeli.

tabi dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum pilin yanlış kutuplarına lehimlemeyin sistemi
ayrıca büyük pillere lehim yapmak zor hakkaten lehimin yapışması için en az 175santigrat dereceye çıkması lazım lehim yapılacak
tarafın bu da pilin ısınmasına yol açıyor sorumluluk tamamen yapan kişiye aittir, yüksek ısıya çıkaramazsanız lehim yapışmıyor.

Selamlar hobidaşlar
amazon.com.tr den almış olduğum en çok satanlar listesinde bulunan şarjlı kafa lambam, kafada ağırlık yapmaması, yer kaplamamasına ve çok güzel ışık gücü olmasının seviyordum ancak gücü neredeyse yarım saati bile bulmadan sönüyordu.
bende ne yapabilirim bu gücü nasıl arttırabilirim diye düşünürken aklıma traş makinemin kullanmadığı yedek bataryası geldi.
baktım voltajları tutuyor her ikisininde 3.0 ve 3.7 volt olması ve traş makinesinin pilininde neredeyse kafa lambası kadar olması beni denemeye itti.

dikkatlice kafa lambasının iki vidasını söktüm ve iki taraftan tutan kapaklarını çekip çıkarttım.
tabi takacağım pil eski çıkan pile göre büyük olduğundan havya ile ısıtarak kafa lambasını pil oturacak şekilde tekrardan dizayn ettim.
gerçi pil yarım santim uzun kaldı fotoğraflarda olduğu gibi orasınıda elektrik bandı ile kapattım.

lehim bağlantılarını vs yaptım, test ettim sistemin çalıştığını gördüm pili normal micro usb kablosu ile full doldurdum. dolum bitincede çalıştırdım
şuan 4 saati geçti halen en ufak bir tekleme ışık gücünde azalma bulunmuyor tahminim bu güclü pil ile bir iki gün gideceği ....
denemek isterseniz diyede fotoğrafları ekliyorum yeşil pil eski pil 3volt mavi pil bu tüm şarjlı ev aletlerinde, bilgisayar bataryalarında vsde
kullanılan 18650 lik 3.7 voltluk standart pil. hb gibi sitelerde satışı var.

havya ile plastik kutuyu genişlettikten sonra aklıma geldi maalesef, 3d yazıcılı bir arkadaşınız varsa bu kutuyu kendisine verirseniz
birde bu konularda cizim programı ve tarama aparatı varsa siyah kutuyu taratabilir akabinde pil bölümünü yarım santim uzattırabilir
arkasından 3d yazıcıya verdiğinde benim havya ile genişletme çabamı bertaraf etmiş olabilirsiniz.
kolay gelsin.

127220 dosyayı görüntüle127221 dosyayı görüntüle127222 dosyayı görüntüle

Can sıkıntılı geçen bir pazar gününün değerlendirilmesi böyle olur 👍👍👍. Deneme sonucunun olumlu olması ayrıca güzel olmuş. Yani kesintisiz 4-5 saat kullanabilmek büyük bir avantaj olur.
Tebrikler 👏🏻👏🏻👏🏻

Lityum pillerde hafıza olur. Derin deşarj pilleri öldürüyor. Tekrar şarj almamaya başlıyorlar. 18650 pilde de hafıza var. Bu şekilde şarj süresi verimli olmuşsa kullanın ama şarja takmak için bitmesini beklemeyin. Her av dönüşü şarja takıp doldurun. Böylelikle ava da dolu gitmiş olursunuz.

Hobinin yan hobileri güzeldir 🙂
Ben düz AAA pil den devam bazen ev süresi çok uzun oluyor 3 5 saat kurtarmıyor

Şarjlı candır. Benim kullandığım kafa lambası ki ucuz bir model. 2 kademeli ışığın ilk kademesinde 17 saat ikinci kademesinde 4-5 saat yanma süresine sahip. Şarjını takip ederek çıktığım hiç bir avda yarım bırakmadı üzmedi. AAA pil ile uğraşılmaz 🤣

14. cü saate girdik yandaki şarj edin uyarı ışığı yanıp sönmeye başladı ama ışık gücünde azalma olmadı.
ev ortamında 20-22 derecede piller daha efektif çalışıyor aslında dışarıda bırakmak lazım birkez de, soğuk havada pil performansı düşer herzaman.

Güzel çalışma, işe yaraması da ayrıca iyi olmuş.
Bu işlemi lehim yerine "punta kalemi" ile yapmak gerek tabii ama bir kere kullanmak için 1500-2000 TL vermek de ne kadar mantıklı olur değil mi?

şarj yarım saat önce bitti, deneyimizi sonlandırdım. bilgi amaçlı yazıyorum.

Şeref bey, evet punto yapmak daha kolay ancak her evde bulunması zor ve pahalı bir ekipman 🙂

Back