Savage Gear Mpp 90-120-170

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhabalar,
MPP 90 ile yemlide kaç metrelere atıyorsunuz ? bende daiwa crossfire 14-56 270 kamış var 50-60 metrelere gönderiyor 20-30 gram gezer kursunla. Burada 80-90 metre atmak mümkün mü MPP 90 ile 40-50 gram kurşun ile ya da daha sert olan Mpp 120 mi almalı?
Bende mpp 120 var. 75 gram kurşunlu takımı en az 90 metrelere (0,14 ip ve 4000 lik spin makine ile) gönderebiliyorum.
Ancak genel olarak 50 gram atacak olsaydım mpp 90 tercih ederdim. Vuruş hassasiyeti açısından daha verimli olurdu.

Bilgiler icin tesekkurler. Bogazda kullanan bir arkasasdan yorum gelirse yemli disinda nasil kullandigina dair cok sevinirim.
Bende 14-40 atarli spin kamisim var. bogazda zargana disinda henuz birsey yakalayamadim. Istsiyorum ki istavrit, cinekop vs yakalayayim. Ama cevremde (vanikoy, arnavutkoy, emirgan da) gordugum bogazda 150-200gr kursunla (asil amac uzaga atmak ve dibe indirebilmek) kasik ile cinekop sarikanat cekenler oldu. Sanirim bu sene baliklar aciktan geciyor. O sebeple mevcut spin setime surf’un agirligindan cok daha aza shore jigging seti eklesem mi diye dusunuyorum.
Merhaba,
ben yaklaşık 3 yıldır MPP 270 cm 170gr kullanıcısıyım. Bu kamışı yazlıkta kaçırdığım kofanalar için almıştım. Ama bir daha kısmet olmadı. Bu kamış ile en fazla 100-125 gr jig attım. 70-80 mt ancak gidiyor. Denemek için attığım 150 gr'da ise zorlandım. Bana göre surf kamış gibi kolaybir atımı yok. Bence bu kamış ile boğazda kurşun arkası yapılamaz. Sadece sabah erken saatte balık yakınken ve akıntının az olduğu bir bölgede belki olur. Ancak sarıkanat, palamut gibi balıklar açıktan alındığından uzun atarlı sağlam bir surf kamış ile kurşun arkası yapabilirsiniz.

Ben de bu kamış ile ilgili olarak bir şey merak ediyorum. Acaba 3-4 Kg'lik bir kofanayı tekneye alabilir miyim? Yoksa kepçe ya da kakıç kullanmak daha mı mantıklı olur?
Herkese rast gelsin

Merhaba,
ben yaklaşık 3 yıldır MPP 270 cm 170gr kullanıcısıyım. Bu kamışı yazlıkta kaçırdığım kofanalar için almıştım. Ama bir daha kısmet olmadı. Bu kamış ile en fazla 100-125 gr jig attım. 70-80 mt ancak gidiyor. Denemek için attığım 150 gr'da ise zorlandım. Bana göre surf kamış gibi kolaybir atımı yok. Bence bu kamış ile boğazda kurşun arkası yapılamaz. Sadece sabah erken saatte balık yakınken ve akıntının az olduğu bir bölgede belki olur. Ancak sarıkanat, palamut gibi balıklar açıktan alındığından uzun atarlı sağlam bir surf kamış ile kurşun arkası yapabilirsiniz.

Ben de bu kamış ile ilgili olarak bir şey merak ediyorum. Acaba 3-4 Kg'lik bir kofanayı tekneye alabilir miyim? Yoksa kepçe ya da kakıç kullanmak daha mı mantıklı olur?
Herkese rast gelsin
Kofana gibi çılgın bir balığı kepçesiz olarak tekneye almaya çalışmanın iki sonucu olabilir.
1-) Balık çırpınarak iğneden kurtulur.
2-) Balık çırpınarak kamışı kırabilir

Herkese merhaba uyuyan ölüyü uyandırmak istedim.Bu kamışın Mpp 90 gr olanını almak istiyorum .Bu kamışı kullananan forumdaki arkadaşlara sorum Ben bu kamışla zorlanmadan 50 gr jig atabilirmiyim. Bendeki jiglerin genelde ağırlığı 40-50 gr arasında

Herkese merhaba uyuyan ölüyü uyandırmak istedim.Bu kamışın Mpp 90 gr olanını almak istiyorum .Bu kamışı kullananan forumdaki arkadaşlara sorum Ben bu kamışla zorlanmadan 50 gr jig atabilirmiyim. Bendeki jiglerin genelde ağırlığı 40-50 gr arasında
Rahatlıkla atarsın. Tam da verimli atarı 50 gram civarı. Bende 120 liği var, 50 gram jigde sert kalıyor. Aksiyonda zorlanıyorum. 90 lık ideal. Sorunsuz güçlü bir kamıştır.

Back