Sazan avı için yardım

Muhammets

Aktif Üye
Tepki
41
Ödül
38
Sazan avı yapmayı bilenler yardım edebilir mi? Ne gibi yemler kullanmam lazım ,tavuk çiğeri denedim olmadı, mısır denedim olmadı, hamur yaptım içine çilekli puding tozu filan attım galiba seviyorlarmış olmadı ,solucan denedim vuruş aldım ama çekemedik . Ne yapmam lazım su üstünde gözüken sazanları avlayabilmem için. Nasıl bir hamur hazırlamalıyım. Nasıl yemlemeliyim. Saat kaç gibi daha çok verimli olur. Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba Muhammet , şu sıralar sazanlar yumurtlama dönemindeler bu zamanda yemlenmezler , ne atarsan at yeme pek bakmazlar ,sazan için zaman daha erken en verimli aylar son bahar aylarıdır , bu dediğin bütün yemleri sazan sever ama en çok neye alışıksa ona tepki veriyor , gittiğin yerde en çok hangi yem ile avlanılıyorsa onu dene , sazan için en çabuk verim veren yem kokulu hamurdur.

Merhaba Muhammet , şu sıralar sazanlar yumurtlama dönemindeler bu zamanda yemlenmezler , ne atarsan at yeme pek bakmazlar ,sazan için zaman daha erken en verimli aylar son bahar aylarıdır , bu dediğin bütün yemleri sazan sever ama en çok neye alışıksa ona tepki veriyor , gittiğin yerde en çok hangi yem ile avlanılıyorsa onu dene , sazan için en çabuk verim veren yem kokulu hamurdur.
Sazanları bugün su yüzeyinde dolaşırken gördüm tahmini 20 civarı saydım o yüzden şansımı deneyim dedim ama tutmak zor diyorsanız o başka

1747843801858.png

birde yem kokulu hamur dediğiniz ney oluyor? bu sıvı mısır kokulu suların karıştırıldığı hamurlarmı?

Evet hamurun içine çeşitli kokular ekliyorsun , sular daha soğuk suların da biraz ısınması lazım sazanın yemlenmlesi için , temmuz gibi başlar av vermeye.

ben iç anadolu'da yaşıyorum dediklerinizden harici olarak yüksük makarna olarak tabir edilen makarnayı ıslatıp şekerli vanilinle karıştırılıp av yapılabiliyor ama asıl yemi solucandır.

Back