Sazan Avı Olta Takımı Yaptım

iş yapar mı?

• Yapar

• Yapmaz

• Toplam katılım
    3

ZheeShorn

Aktif Üye
Tepki
232
Ödül
53
Bu haftasonu sazan avına gitmeyi düşünüyoruz fazla bir tecrübem yok internetten gördüğüm kadarıyla sazan takımı yaptım sizin de görüşlerinizi almak isterim

İlk yaptığım takımı misinadan gezer kurşunlu yaptım ve düğüm yerlerine kırmızı oje sürdüm;
mXAp3V.jpg

İkinci yaptığım takımda ise sistem aynı sadece misina yerine ip ,gezer kurşun yerine küspe kullandım;
7B3dNW.jpg

Suya koyup test ettim tam istediğim gibi iğne ve silikon mısır havada duruyor

XbRN67.jpg

Ayrıca küspe yasak diyecekler için söyleyeyim küspenin yasaklanma amacı gölde takılan küspelerin vidalarının sular çekilince su içmeye gelen hayvanların ağızlarına batmasından dolayıdır bu sistemde küspe vidası bulunmadığından herhangi bir sıkıntı yoktur.

Görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Havalar soğudu su da soğudu dolayısıyla sazan da yeme karşı nazlı,ama benim gördüğüm 15-20 gündür sazanda en iyi çalışan yem mısır küspe,altına tek iğnede konserve mısır 🙂 Balık alırsınız inşallah 🙂

Küspeyi iğneye yakın tutun ve gezeri iptal edip sabitleyin 😉

Havalar soğudu su da soğudu dolayısıyla sazan da yeme karşı nazlı,ama benim gördüğüm 15-20 gündür sazanda en iyi çalışan yem mısır küspe,altına tek iğnede konserve mısır 🙂 Balık alırsınız inşallah 🙂

Küspeyi iğneye yakın tutun ve gezeri iptal edip sabitleyin 😉

Çok teşekkürler ,normal mısır boili mısırdan daha çok iş yapıyor ozaman?

Av yapacağınız mera önemli orası hakkında bilgi toplamalısınız yapmış olduğunuz takımlar x gölette çok iyi iş yaparken y gölette vuruş dahi alamaya bilir mısırın çalıştığı yerde solucan çalışmaz solucanın çalıştığı yerde tam tersi mısır çalışmaz bazen hiç biri iş yapmaz heleki bu dönemde daha zor buna benzer takımlar bende yaptım fakat önümüzdeki sezon için saklıyorum IMG-20191019-WA0007.jpeg IMG-20191026-WA0006.jpeg

ellerinize sağlık. kıstırma kurşun biraz kaba durmuş sanki varsa macun kurşun-bulunması zor- daha iyi olur veya kıstırma daha da küçültülebilir, yayvan hale getirilebilir.
takımın çalışıp çalışmaması tamamen avlanacağınız yere göre değişir ama küspeli takım her zaman diğerine göre daha önde olacaktır.
ayrıca küspe yasak değil BİRDEN FAZLA İĞNE İLE DONATILMIŞ küspe yasak.
rastgele

ellerinize sağlık. kıstırma kurşun biraz kaba durmuş sanki varsa macun kurşun-bulunması zor- daha iyi olur veya kıstırma daha da küçültülebilir, yayvan hale getirilebilir.
takımın çalışıp çalışmaması tamamen avlanacağınız yere göre değişir ama küspeli takım her zaman diğerine göre daha önde olacaktır.
ayrıca küspe yasak değil BİRDEN FAZLA İĞNE İLE DONATILMIŞ küspe yasak.
rastgele

Teşekkürler kıstırmayı ufalttım şimdi

Av yapacağınız mera önemli orası hakkında bilgi toplamalısınız yapmış olduğunuz takımlar x gölette çok iyi iş yaparken y gölette vuruş dahi alamaya bilir mısırın çalıştığı yerde solucan çalışmaz solucanın çalıştığı yerde tam tersi mısır çalışmaz bazen hiç biri iş yapmaz heleki bu dönemde daha zor buna benzer takımlar bende yaptım fakat önümüzdeki sezon için saklıyorum 100949 dosyayı görüntüle 100950 dosyayı görüntüle

Güzel olmuş iğnenin modeli nedir

Back