Sazan Hamuru

Atila KÖKSAL

Aktif Üye
Tepki
218
Ödül
53
Merhaba dostlar,

Sazan balığının yemleri çok çeşitlidir, bu genelde Avlak bölgesindeki avcıların avlarını en çok ne ile yemledikleriyle alakalıdır.

Balık hangi yeme aşina ise ona daha çok gelmektedir.

benim kullandığım yemi sizinle paylaşmak istiyorum...

bu yemi genelde
YAYLI için kullanın
sazanyayi1.jpg

Yaylıdaki amaç balıkları bir araya toplamak ve hedefi göstermektir.
Hamur ne kadar çekici olursa o kadar çekilen olacaktır 😉

Hamur Malzemelerimizi yazıyorum

Kaba taslak olarak

2 kg Civciv Yemi
650 gr toz şeker
20 adet vanilin tozu (takriben yarım su bardağı)
4 bardak Normal UN
30 diş sarımsak
3 adet yumurta

Hamurun sertliği ne çok sert ne de çok cıvık olmasın
kulak memesi kıvamından biraz daha sert olursa daha güzel iş yapacaktır.

bunun yanında kullanılacak olan yaylı da altta 2 iğne olması lazım, ve genelde mısır takın iğnelere..

ilk başta yemleri yaylı ya biraz bolca takın ki, avlak bölgeniz ilk başta yemlensin.

Bu şekilde sazanın olduğu yerde sazan yakalamayan beni bulsun 🙂

441_1.jpg

666_2.jpg

92_3.jpg

973_4.jpg

466_5.jpg

8_6.jpg

181_7.jpg

982_8.jpg

194_9.jpg

2_10.jpg

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Güzel bir tarif olmuş Atilla, yakalıyamazsam seni kesin bulurum 😀

Selam, yukarıda belirtmiş olduğunuz tarif meraya göre değişkenlik gösterir mi acaba? Bildiğim bir yer var orda denemek istiyorum, ama sanırım içine çikolata vb. değişik malzemelerde katıyorlar.Teşekkürler.

slm aleyküm bu tarifte bir çelişki yokmu hem vanilyanın kokusuhemde samırsak kokusu bu bir biri ile bence zıt.biri tatlı biri tuzlu.siz olsanız böyle bir yemi yermiydiniz?

Selam, yukarıda belirtmiş olduğunuz tarif meraya göre değişkenlik gösterir mi acaba? Bildiğim bir yer var orda denemek istiyorum, ama sanırım içine çikolata vb. değişik malzemelerde katıyorlar.Teşekkürler.

sazan için fark etmez deneyin. dediklerim kadi dostum fazla tefarruata gerek yok can alıcı malzemeler içinde zaten.

slm aleyküm bu tarifte bir çelişki yokmu hem vanilyanın kokusuhemde samırsak kokusu bu bir biri ile bence zıt.biri tatlı biri tuzlu.siz olsanız böyle bir yemi yermiydiniz?

🙂 yemi yapınca anlarsın zıtlık varmı yokmu zaten insana normal gelmeyen bir kokusu olacak valla ben balık değilim yiyip yememesi balığa sorulmalı..

üzerine basarak bunu ben kullanıyorum dedim hoşuna gitmediyse kullanmaya bilirsin.

çok nadir bulursun bu şekilde yem tarifini özelliklede sarımsak ı herkez bilmes.

Meraklısına iyi bir reçete olmuş.
Tarif için teşekkürler

Ellerine sağlık abi tarif içinde peki bu kadar malzemeden herelde baya hamur çıkıyodur.

Back