Sedona vs ninja

pegasustoni

Aktif Üye
Tepki
389
Ödül
73
Merhaba,

Spin takımımı bir üst seviyeye taşımak istiyorum. Bu sebeple Shimano Sedona veya Daiwa Ninja düşünüyorum. Bu iki makinadan hangisini önerirsiniz?

Shimano sedona 4000 fd kullanıyorum. Çokta memnunum. Spin için biraz ağır belki ama ben alıştım. 5 Kg. Levrekte beni hiç üzmedi.

Sedona 3000 var bende, Alabalıkta keyifle kullanıyorum. Bir kere ayağım kaydı makineyi sertçe kayaya çarptım. Şu anda sararken eskisi gibi değil yağ gibi akmıyor; sanki arada akortu bozuk bisiklet tekeri gibi yalpalıyor🙁 Ama bu benim hatamdı, makineyi size tavsiye ederim.

Ninja modelini kullanmadım ama exceler x 1000 modelini lrf avlarımda kullanıyorum. Yemli avlarda da crossfire 4000 kullanıyorum. İkisinden de memnunum. O yüzden elimdeki 2 modelin arasında ki ninja modelini tavsiye edebilirim. Ninja 3000 a modeli işinizi görecektir.

Ninja güven ve sağlamlık, sedona hafiflik ve hız ikisinide kullanıyorum nacizane fikrim bu yönde.

Merhaba, kesinlikle Ninja ve mümkünse 2500 A modeli. Shimano olmamasının sebebi var; bir kere tamamen Amerikan piyasası çalışıyorlar, bu şu demek, Amerika çok büyük bir pazar ve genellikle tatlı su avcılığı o segmentte daha revaçta, ona göre tasarlıyorlar. Daiwa’nın bu segmeti tamamen tuzlu sudur-bazı modelleri hariç. Ayrıca Daiwa daha sağlam ve uzun ömürlüdür. Burada servis sıkıntısı vardır o ayrı konu. Ben iki makineyi de kullandım. Taraf tutar izlenimi verebilirim fakat işin içine biraz girince Daiwa’nın inanılmaz üstünlüğü var.

Merhaba, kesinlikle Ninja ve mümkünse 2500 A modeli. Shimano olmamasının sebebi var; bir kere tamamen Amerikan piyasası çalışıyorlar, bu şu demek, Amerika çok büyük bir pazar ve genellikle tatlı su avcılığı o segmentte daha revaçta, ona göre tasarlıyorlar. Daiwa’nın bu segmeti tamamen tuzlu sudur-bazı modelleri hariç. Ayrıca Daiwa daha sağlam ve uzun ömürlüdür. Burada servis sıkıntısı vardır o ayrı konu. Ben iki makineyi de kullandım. Taraf tutar izlenimi verebilirim fakat işin içine biraz girince Daiwa’nın inanılmaz üstünlüğü var.

Tavsiyen için teşekkür ederim. Crossfire modelide iyimidir?

Back