Selamlar

Falkenheinee

Yeni Üye
Tepki
46
Ödül
15
Selamlar ben Mustafa, istanbul avrupa yakasındayım çok ani bi hevesle spine başlama kararı aldım güzelde bi takımım var fakat 1 aydır 1 tane bile balık yakalayamadım çok hırslandım bu konuda balık almadan rahat uyuyamayacağım. Hertürlü tavsiyenize açığım (mera,saat vs)
Takımım ve sahtelerimi ekliyorum.

Okuma cayman cxt-40
Okuma altera spin 270cm atarı 10-40
İp kendo dyneema x4 0.14 mm 6.8kg 250mt
Başlangıç için rapala aldım 2 adet
Kendo blade minnow 32 ve 33 numara
Kendonun mini jiglerinden aldım 5 tane farklı gr ve boyutlarda
Savage gear vibrasyon

Ucuna 0.30luk fc leader yaptım
Rastgele

Mustafa hoşgeldin, heyecanını anlıyorum. Şuanda ilk gideceğin yerde seni bekleyen ve sahtelerini takip edecek ve atlayacak balıkları hayal ediyorsun. Umarım şansın yaver gider ve ilk avlarında güzel güzel balıklar alırsın. Fakat çok duydum ki spine başlayan bir sene balık alamıyor 🙂 Şenol Güneş gibi bu balıklar, öyle hemen oynatmıyor seni 🙂 Ben yaklaşık 10-12 av sonra aldım ilk balığımı, raporlarımı okumanı isterim. Umarım sen benim kadar şansız olmaz dediğim gibi raporlarını hemen okuruz.

Hoş geldin Mustafa
İstanbul suları spin için çok da uygun sular değil.
Eskiden balıkçılığa merak salanlar istavrit gibi balıklar yakalama amacıyla takım sahibi olurlar, bir iki haftalık deneme ile ilk acemiliklerini atar ve dizi dizi istavritleri yakalarlardı. Hemen peşinden yemli lüfer avına merak sarılır, kısa bir uğraşla o balık da yakalanır ve mutlu olunurdu. Hatta o balığın yakalama keyfi bir kere alınınca vazgeçilemez ve mevsiminde olur olmaz sürekli şekilde lüfer peşinde gecelenir, işe uykulu gözlerle gidilir ve yine de iş dönüşü aklından balığı çıkarmak mümkün olmazdı.
Şimdi nedense herkes işin sözde kolayına kaçıyor ve hemen spinle avlanmaya çalışıyor. O iş burada zor, zahmetli. Balığın kıyıya geldiğini hissedecek ve ona göre pozisyon alacaksın, bu pozisyonu doğru yerde alacaksın. Boş dönmek 98-99, balık 1-2. Fazlasını yapabilen zor.
Sen şimdilik vazgeç bu spin sevdasından, kendine surf takım kur. Git istavritini yakala, onları livarda canlı tut ve akşam saatinde de at lüfere yaprak yem yaparak. Daha mutlu olursun.
Ya da lrf seti kur. Kıyıdan eğlenirsin, güzel de balıklar yakalayabilirsin
Rast gelsin

Hoş geldin Mustafa
İstanbul suları spin için çok da uygun sular değil.
Eskiden balıkçılığa merak salanlar istavrit gibi balıklar yakalama amacıyla takım sahibi olurlar, bir iki haftalık deneme ile ilk acemiliklerini atar ve dizi dizi istavritleri yakalarlardı. Hemen peşinden yemli lüfer avına merak sarılır, kısa bir uğraşla o balık da yakalanır ve mutlu olunurdu. Hatta o balığın yakalama keyfi bir kere alınınca vazgeçilemez ve mevsiminde olur olmaz sürekli şekilde lüfer peşinde gecelenir, işe uykulu gözlerle gidilir ve yine de iş dönüşü aklından balığı çıkarmak mümkün olmazdı.
Şimdi nedense herkes işin sözde kolayına kaçıyor ve hemen spinle avlanmaya çalışıyor. O iş burada zor, zahmetli. Balığın kıyıya geldiğini hissedecek ve ona göre pozisyon alacaksın, bu pozisyonu doğru yerde alacaksın. Boş dönmek 98-99, balık 1-2. Fazlasını yapabilen zor.
Sen şimdilik vazgeç bu spin sevdasından, kendine surf takım kur. Git istavritini yakala, onları livarda canlı tut ve akşam saatinde de at lüfere yaprak yem yaparak. Daha mutlu olursun.
Ya da lrf seti kur. Kıyıdan eğlenirsin, güzel de balıklar yakalayabilirsin
Rast gelsin
Abi yorumun için çok teşekkür ederim, kolaya kaçabilsem keşke 🙁 Dediğiniz gibi spin İstanbulda pek mümkün değil gibi gözüküyor hele ki haliçte. İstavrit için takımım var ama daha büyük balıkların peşinde koşmak istiyorum dediğin gibi, yemli lüfer avını deneyeceğim vizelerim bittiğinde. 🙂

Back