Sert light spin kamış önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Veli Bey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Veli Bey

Yeni Üye
Tepki
2
Ödül
5
Selamlar hobidaşlar.

Elimde Daiwa new legalis 244cm 1-12 atarlı kamış var.
Sağlam ve sert kamış.

Daha kısa (190-220cm) ve daha hafif (90-110gr) kamış tevsiye ala bilirmiyim.

15gr kadar sahte ve jigler atacam.
WTD için özellikle sert aksiyonlu tubular üçlü olması tercihimdir.

Önerileriniz için önceden teşekkürler.

Şu ana kadar Yamaga Blanks BLUECURRENT 72TZNANO JIG SPECIAL kamış bu beklentileri karşılar gibi. Ama biraz maliyeti yüksek. Kırılırsa para havaya uçar

major craft crostage 762 ml/s 3-20

şu aralar shimano stradic 2500 ve gosen 1 pe ip ile kombine şekilde kullandığım kamış. genellikle su içine girerek 2 gram jighead + 76 mm karidesler ile başlayan gramjlarla avlanıyorum. 12 gramlık su üstülerde de aşırı dirençli, 15 gramlık jigler’de de oldukça dirayetli bir kamış. 4.3 gramlık sert maketlerde de tatmin edici erim veriyor, 1 pe ipe rağmen.
deneyebilirsiniz. başarılı bir kamış olduğunu düşğnüyorum.

şu aralar shimano stradic 2500 ve gosen 1 pe ip ile kombine şekilde kullandığım kamış. genellikle su içine girerek 2 gram jighead + 76 mm karidesler ile başlayan gramjlarla avlanıyorum. 12 gramlık su üstülerde de aşırı dirençli, 15 gramlık jigler’de de oldukça dirayetli bir kamış. 4.3 gramlık sert maketlerde de tatmin edici erim veriyor, 1 pe ipe rağmen.
Cok sağ olun hocam.
Esnemesi nasıl. Sadece uuna yakın yerden esniyormu?

Cok sağ olun hocam.
Esnemesi nasıl. Sadece uuna yakın yerden esniyormu?
halk dilindeki söylemle sertliğinin gayet tatmin edici olduğunu düşünüyorum. uçtan esneyen bir kamış. bilmiyorum hangi bölgede avlanıyorsunuz ama ben saroz’dayım. buralarda iseniz bir gün deneme şansınız olabilir. 232 cm boyuna kıyasla erimi oldukça iyi. ve tabii balık bindiğindeki dirayeti de oldukça başarılı. çok iri bir balık bindiremedim henüz, genellikle 1 kilo civarındaydı hepsi, ama tam 50 cm’lik bir sübyeyi çekerken hiç öyle eğilip bükülmedi.

Bulamıyoruz hocam bulamıyoruz 🙂 🙂 🙂

halk dilindeki söylemle sertliğinin gayet tatmin edici olduğunu düşünüyorum. uçtan esneyen bir kamış. bilmiyorum hangi bölgede avlanıyorsunuz ama ben saroz’dayım. buralarda iseniz bir gün deneme şansınız olabilir. 232 cm boyuna kıyasla erimi oldukça iyi. ve tabii balık bindiğindeki dirayeti de oldukça başarılı. çok iri bir balık bindiremedim henüz, genellikle 1 kilo civarındaydı hepsi, ama tam 50 cm’lik bir sübyeyi çekerken hiç öyle eğilip bükülmedi.
Türkiyede stoklar bitmiş hocam.

Merhaba. Sarazun neresinden

Back