Shakespeare Alpha 1100 serisi kamış..

Ahmet Yonat

Yeni Üye
Tepki
22
Ödül
15
Selamlar,

Yıllar önce çocukluğumda yazlıktayken Shakespeare Alpha 1100 serisi 4 metre kamışım vardı.Zargana katliamı yapardım Çınarcık iskelesinde.Tabiki aradan uzun yıllar geçti.Yazlığa geldim.Yurtdışında 30 yıl kaldım.Gene eski yıllara bir anda dönüş yaptım.O kamışın hayaliyle nette dolaşıyorum şimdi ama bulmak zor anlaşılan .İşin komiği adetimdir hep göz atarım herkesin kamışına istanbul galata köprüsünde gezinirken...yerde haşat olmuş ve yatan bi tanesini de görünce demekki hala kullanan birisi var diye güldüm içimden.Hatta iyice inceledim acaba benimkimi diye.Yazlıktan hırsız alıp götüreli yıllar olmuş saçmalama be dedim kendi kendime.Eski bir dosta rastlamışçasına buruk bir şekilde devam ettim yoluma.Soramadım adamcağıza satarmısın diye.Yaşlı ve huysuz tipli bir zattı kendisi zaten...
Tabiiki karaköyde malzeme satan yerlerde bir sürü yeni kamış dizi dizi sıralanmış.Yok kardeşim.Benim aradığım o ilk göz ağrım yok hiçbir yerde.Renkli renkli alacalı bulacalı fosforlu janjanlı bi acaip tuhaf tuhaf kamışlar çıkmış piyasaya.

Şimdi diyorum acaba elinde temiz bu seriden olan veya bi yerlerde duyan gören varmıdır acaba?

Ne olursa olsun illa bu kamış diye inatla aradaım taradım malum açık arttırma sitelerini.

Duyan gören bilen satmak isteyen olursa hiç çekinmeden haber verebilir.

Herkese rasgelsin...

IMG_6794.PNG IMG_6795.JPG IMG_6796.JPG

Zargana şamandırası olarakta haftalık semt pazarındaki oyuncakçılardan lastik kokusu taze zıp zıp toplardan bulup kullanırdık.Nalbur amcadan yalvar yakar 1 metre tel alıp içinden delerek geçirip kerpetenle ucuna halka yapıp fırdöndüyüde halkadan geçirme faslından sonra hazır ederdik takımları.Arada bir atarken çat diye koptuğunda peşinden denize atlayıp kurtardığımız çok olmuştur.O kadar emek vermişiz sonunda öyle kolay kolay vazgeçilecek bir şey değildi yani.Kurtarınca da yeniden bağlar devam ederdik.Hey gidi günler!!!
IMG_6845.PNG

Ahmet Bey oncelikle aramiza hoş geldiniz.

Yazdiklarinizi buyuk bir zevkle okudum. Yanlis zamanda yanlis yerde bu sevdaya dustugumuzu dusunuyorum. Bahsettiginiz zamanlar imkanlar kisitli ancak balik bolmus demek ki. Balik sevdasinin zevkli zamanlariymis. Simdi ise soylediginiz gibi her turlu malzeme cok kolay bulunuyor ancak ortada ne balik var ne de o balikci muhabbetleri ve dostluklari.

Umarim en kisa zamanda aradiklarinizi bulursunuz. Rastgele.

O kamışın aynısı bende mevcut. Fiber kamış serilerindendir. O kadar hassas ki, Resmen konuşuyor. O kamıştan aldığım zevki, diğer onlarca kamıştan alamadım.

Acaba sizinki olabilir mi ?🙂

Tabii ki bendeki, 3.00 m.😀

Sevgili Tevfik arkadaşım,

Nispet yapmakta çok haklısın...Kimbilir ne güzel avlar yapmışsındır onla...nice güzel avlara.
Rasgelsin...

Ahmet Kardeşim bayramınız kutlu olsun. Dilediğiniz zaman gelip bayram hediyenizi teslim alabilirsiniz. 1986 da Kıbrıstan almıştım. Tuttuğu kiloluk kofanaların ,90 cm lik zarganaların sayısı baya kabarık. 2 kiloluk eşkinaları tekneye çıkarttığı. 4 tanesi 1 kilo gelen uskumruları gece boyu çektiği olmuştur .Ama hayatımın en büyük balığını sayenizde şimdi yakaladım. En şanslı Oltamdı ve hep öyle kalacak. Sonsuz teşekkürler. Hasret sona erdi,Sağlıcakla kalın.
alpha1.jpg alpha2.jpg alpha3.jpg alpha4.jpg

Son düzenleme:
Ahmet Kardeşim bayramınız kutlu olsun. Dilediğiniz zaman gelip bayram hediyenizi teslim alabilirsiniz. 1986 da Kıbrıstan almıştım. Tuttuğu kiloluk kofanaların ,90 cm lik zarganaların sayısı baya kabarık. 2 kiloluk eşkinaları tekneye çıkarttığı. 4 tanesi 1 kilo gelen uskumruları gece boyu çektiği olmuştur .Ama hayatımın en büyük balığını sayenizde şimdi yakaladım. En şanslı Oltamdı ve hep öyle kalacak. Sonsuz teşekkürler. Hasret sona erdi,Sağlıcakla kalın.
58849 dosyayı görüntüle 58850 dosyayı görüntüle 58851 dosyayı görüntüle 58852 dosyayı görüntüle
Akif abim seni tebrik ediyorum..
Yanlız sadece tebrik etmek yetersiz kalır..
Helal olsun abim..🙂

Back