Hasan Bey çok teşekkür ederim yanıtınız için fakat sorumun asıl noktası aynı fiyatta bir surf makinası ile arasındaki fark ne kadar azdır fazladır. Sorduğum kişiler maksimum 50 metrede 5 metre farkeder dediler tüm ekipmanlar aynı makinalar eşdeğerindeyse.. Sizin de fikrinizi almak istedim. Yanıtlarınızı bekliyorum 🙂
E6853 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şimdi Tedelans arkadaşım Makina 5 mt değilde en aşa %15 fark ettirir ancak bu gerçek bir makina ile olur . Nedir o ? shimanonun slow osilation 5 ve üzeri sıralı sarım yapan , yada daiwanın crosswrap capraz sarım yapan makinaları var bunlarda olur diğer markalarda da .
Ancak konu dediğim gibi komplike dir yani bütün dür .
Uzatmadan şunu öğrenmek isterim sizin düşündüğünüz atış mesafesi nedir ? siz bu elinizdeki ekipmanla ve doğru atış stili ile ki avlağınızı da bilmiyorum ama her şartta olursa olsun 80 - 100 mt rahat bulursunuz .
Bu mesafeler yeterli ise yapmanız gereken
1- Makinanızda ince misina yada örgü olması ve nispeten orta yumuşaklıkta olması gerekir.Örgü için 0.12- 0.14 -16 avlamak istegiğiz balığın ebatına göre ayarlamalısınız ve önlem için mono ile ağırlığa 0.25- 030 -035 soklamalısınız .Misina da ise Özel trabacco nun 0.25. 030 misinalarını kullanmalısınız.
2- Yine elimnizdeki makinanın gördüğüm kadarıyla sarım seviyesi nerdeyse yarım bu çok önemli faktördür ve göz ardı edilir ve anormal bir sürtünme oluşturur siz onu nerdeyse silme 1- 2 mm dudaklarda mesafe olacak şekilde sarmalısınız .
3- Örgü kullanacak iseniz makaraya dolgu misina yapıp üstüne ip misina sardırırken AYNI ölçüde misina sardırın mesala 0-16 örgü ye altına hemen doldursun diye 0-30 misina ile dolgu yaptırmayın bu olay misinanın sarım seviyesini farklılaştırır ve katman oluşturur düz pütürsüz sarımdan yoksun kalır atışlarda etki eder.
4 Atış stili avlağın durumuna göre ayarlamalısınız
Mesela kayalık iskele gibi yerlerden baş üstü atış
Kumsal gibi yerlerden otg stili
Unutmayınız bu atışlarda kullanılan kamışların coğu parçalı kamışlardır.Son bir hobidaş tavsiyesi siz , siz olun 3 dk kolarınız ve omuzlarınızı ısınma hareketleri yapınız zira kendim sırf ısınmadan yaptığım hatalı hareket ile su an omuzumda yırtık bulunuyor ve 2 ay sahalardan uzak kalacağız .lütfen dikkatli olunuz . Rastgele
🙂