Shimano Beastmaster 10000 Xb/okuma Surf 8k

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hyildiran
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hyildiran

Yeni Üye
Tepki
4
Ödül
5
Arkadaşlar öncelikle selam. Aranıza yeni katıldım. Aydın Didim de yaşıyorum. Artık zamanı geldi dedim ve bir arkadaşın yanında yancı olarak gitmeye başladım. Her gün daha fazla keyif aldığımı görünce kendi takımımı yapma zamanımın geldiğini farkettim. Kıyıdan bekleyerek tutmaya çalışıyoruz. Kamış olarak Lineaeffe silver sands 4.2m düşünüyorum. Makine olarak Shimano beastmaster 10000xb ile okuma surf 8k arasında kaldım. Sizin öneriniz nedir?

bende 2 makine arasında kaldıktan sonra konik kafa yapısı sebebınden ve ömür boyu garanti kapsamında olmasından dolayı okuma surf 8 k yı tercıh ettım. gayette memnunum

@erkanenginn peki hocam arada kullanımda nasıl farklar olur bir bilgin var mı? İkiside beni fazlasıyla tatmin edecek makineler. Okumanın yedek kafası sebebiyle aklımda o vardı aslında ve konik kafa yapısı. Sonra Shimano yu gördüm. Aklım ona da kaydı 🙂

ben iki makınayıda satıs yapan yerde ınceledım. once shımanoyu ınceledım fakat ne hıkmetse pek hosuma gıtmedı. sonra okuma satan dıger magazaya gıdıp surf makıne cesıtlerını sordum dırek surf 8k yı gosterdı. tabı butcem dahılınde sormustum bunu al gıt baska da makına bakma dedı. ınceledım gayet saglam gorundu. bıraz agır sadece. satıcıya shımanoyla okuma arasında kaldıgımı soyledım. tercıh senın dedı 2 sıde aynı ozellıklerde ve aynı fıyat bandında dedı belkı shımanonun 2 cı el satısı daha ıyı olabılır dedı hanı ılerde satmak ıstersen falan dedı. okumanında omur boyu garantı kapsamında dedı. ben sadece konık kafa yapısı ve tutma kolunun topuzlu olup ele daha ıyı oturmasında ayrıca 1 turda yaklasık 110 cm sarmasından dolayı okumayı tercıh ettım. balıga gıttıgımız yakın arkasımdaa shımano var o da memnun makınesınden . onun makınesınede denedım bır kac atıs cok bı fark goremedım sadece tutma kolu bıraz ufak ele oturmuyo gıbı geldı. yanı 2 sı arasında pek bı fark gorunmuyor. kozmetık acıdan okuma sankı daha kallavı duruyor gıbı.yanı kısaca ıkısıde ozellık olarka bırbırıne yakın makınalar. kıyıdan beklemelı surf avcılıgına ıkısıde gayet uygun. ıstanbul usulu rapala yuzdurceksenız surf sıstemle ozaman tavsıye etmem cok ağır kaçar. bence magazalara gıdıp ıkısınıde bır ınceleyın oyle karar verın.ınternetten resımlere bakarak pek bısey anlasılmıyor

dam steel power 4.20 100-200 atarlı teleskobık ve lıneaeffe long cast 4,20 3 parcalı up to 250 gr atarlı 2 kamıs var. bunlarla avlanıyorum

Beastmaster serisi, Shimano'nun üst segment modellerinden. Lakin, böyle bir makinaya 1+1 rulmanı hangi akıllı, yada sivri zekalı koydu, bunu anlamak da zorluk çekiyorum. 3+1, 5+1 rulman koy ve bu model serisinin hakkını ver.

@süheyl sağolasın üstadım. gördüğüm kadarıyla en aktif balıkçılık forumu burası bende bu kadar merak olunca burda olmamak imkansız 🙂

@İsottevfikk shimano nun bilya sistemi farklı diye biliyorum. yani diğer makinaların bilyalarıyla karşılaştırmak mantıksız. daha çok kullanıcı yorumlarıyla hareket etmek daha doğru olur.

Merhaba, Süheyl Bey hakli, bir rulman bozuldugunda makinaniniz rulman degisene kadar kullanilmaz hale gelir.. shimanonun ust seviye makinalarinda bile kronik rulman sorunu var, ben tek rulmanli makinaya o yuzden para vermem.. tabi takdir sizin..

Back