SHIMANO BEASTMASTER 3PCS 4,25 MT 225 GR SURF

hayırlısı olsun güle güle kullanın

Kamışı bugün elime alıp inceledim, teleskopik olanları ile arasında çok fark var, kaba bir kamış makina yuvasından sonra sap kısmı kısa ve kalın, bu arada eti budu da yerinde 🙂
Teleskopik olanı daha güzel, parçalının siparişini iptal ettim,
Siz siz olun kamış alırken elinize alıp inceleyin ve daha sonra karar verin...
Rastgele...

ben teleskopik olani elime alip incelemistim lakin parcalilari bilmiyorum. teleskopik olanin parcalilardan daha iyi olan yani sizce ne daha ince olup et kalinliginin daha fazla olmasi mi? yoksa sizde verdigi kalite ve estetik duygumu??sapinin kisa olmasi kamisi zaptetmekte sorun yaratacaktir hele ben 4.50 parcalisini dusunuyordum ki o kamisi elime alip incelemek gibi bir firsatim olmayacak...
sizce boyle bir maceraya atilmak yerine teleskopik almakmi. zira burada parcali ucuz bile olsa yurt disinda teleskopik anlamli derecede ucuz ..nerde ise arasinda 50 euro fark var...

ben teleskopik olani elime alip incelemistim lakin parcalilari bilmiyorum. teleskopik olanin parcalilardan daha iyi olan yani sizce ne daha ince olup et kalinliginin daha fazla olmasi mi? yoksa sizde verdigi kalite ve estetik duygumu??sapinin kisa olmasi kamisi zaptetmekte sorun yaratacaktir hele ben 4.50 parcalisini dusunuyordum ki o kamisi elime alip incelemek gibi bir firsatim olmayacak...
sizce boyle bir maceraya atilmak yerine teleskopik almakmi. zira burada parcali ucuz bile olsa yurt disinda teleskopik anlamli derecede ucuz ..nerde ise arasinda 50 euro fark var...

Bence kamışın sap kısmının uzun olması kamışa hakimiyet bakımından çok önemli, ne kadar kısa olursa o kadar dipten tutacaksınız, saptan sonraki üst bölümde haliyle ağır kalacak ve bir müddet sonra bileğinize yansıyacak ne kadar hafif olursa olsun, et kalınlığı diye birşey yazmışlar...öyle birşey yok teleskopik olanla aynı malzeme kullanılmış.Kamışın ince oluşu kullanım açısından çok rahat elinizin bir parçasıymış gibi, ilk bakışta bu mu 200 gr atıyor diye düşünüyorsunuz ama hakkını verdiği tüm kullanan arkadaşların yazdıklarından anlaşılıyor zaten,
Fiyat konusuna gelince araştırma yapılınca internetteki fiyatlardan çok daha ucuza bulabileceksinizdir.

Bence kamışın sap kısmının uzun olması kamışa hakimiyet bakımından çok önemli, ne kadar kısa olursa o kadar dipten tutacaksınız, saptan sonraki üst bölümde haliyle ağır kalacak ve bir müddet sonra bileğinize yansıyacak ne kadar hafif olursa olsun, et kalınlığı diye birşey yazmışlar...öyle birşey yok teleskopik olanla aynı malzeme kullanılmış.Kamışın ince oluşu kullanım açısından çok rahat elinizin bir parçasıymış gibi, ilk bakışta bu mu 200 gr atıyor diye düşünüyorsunuz ama hakkını verdiği tüm kullanan arkadaşların yazdıklarından anlaşılıyor zaten,
Fiyat konusuna gelince araştırma yapılınca internetteki fiyatlardan çok daha ucuza bulabileceksinizdir.

Bildiğiniz ucuza satan mi var?

Arkadaşlar, konuyu bir müddettir takip ediyorum, tarih 2.12.2009 , Beastmaster yeni tip kamışlar , eski modelinin üretimine 2 yıl ara verildikten sonra yeni dizaynı ile piyasada , bakın o tarihte bu kamış hakkında neler yazmışım;

"2010 Shimano kataloğundan yeni distirbütör Okyanus Marine'nin tecrübeme güvenip, onurlandırarak ürünleri seçtirmiş olduğu siparişlerin gelmesi ile içimi bir kıpırtı kaplamıştı, özellikle Beastmaster CX surf 430 cm -200gr atarlı kamıştaydı gözüm, çünkü Shimano bu modeli 2 sene evvel üretimden kaldırmıştı, daha evvelki model siyah-beyaz renkli ve yeni modele göre daha kalın gövde yapılıydı. Eski modeli de kullanmış, Beastmaster tutkusu olan bir oltacıyım. Keyif ile kullandığım tüm teleskopik serileri 5-20 gr 'dan 70-130 gr atarlısına kadar, buna keza 2 parçalı spin kamışlarda dahi bu modelde ısrarcıyım. Orta seviyenin bittiği, uzman surf kamışların Speedmaster'dan sonra bir altı olan ve Shimano'da zor değişen klasik modeller arasında Beastmaster.
Yeni katalogtan seçim yaparken daha evvel görmediğim bu yeni modelde hiç şüphem yoktu aslında, lakin kamış beklediğimden daha ince yapılı çıktı, ona keza sert aksiyonlu, oltacıya eline aldığında güven veren tok yapısı, dikkat çekici sarı-siyah rengiyle özellikle İstanbul Boğazı'na yeni kral olmaya aday değil, tahtı sallamaya geldim der gibiydi. (Slide'n Grip reel seats) Gezer makine yatağı, oltacının boyu ile atış performansını ayarlamasında çok büyük bir avantaj, (Cast Control Grip) kamışın sapındaki avuç içine oturan çıkıntı ile, uzak erimli atışlarda kontrollü ilave güç kullanmak mümkün. 467 gr ağırlık, hafif sınıfta, 145 cm kapalı boyu klasik surf kamış ölçülerinde, 5 halkalı, 6 parçalı olan kamış, son parçanın uzun ve tek olduğu kamışlardaki esneme problemini, 2 küçük parça olan sonlandırılmış bu modelde daha sert aksiyon alınmasını sağlayarak çözmüş. Bildiğiniz üzere 200-250 gr kamışlarda son parça tek ve uzun kullanılarak bir kaç gezer kullanılıp daha ağır kurşunların slow action ile atılması hedefleniyor lakin bu özellikte esnemeyi fazlalaştırarak atış erimini düşürüyor.
Yeni model kamışların hepsinde bu durum ortadan kalkmış, Beastmaster hızlı aksiyonlu bir kamış. Kamışın genel özellikleri bu şekilde, gelelim atışına, 15 gündür olta atmamanın verdiği dinginlik ile 155 gr kurşunla yaptığım ilk denemelerde ulaştığım mesafelere, daha önce nadiren ulaşmıştım ki bildiğiniz üzere bu kamıştan aşağı-yukarı 130 gr kadar daha hafif olan Kombat kullanıyorum, birde 565 gr ağırlığındaki makinemden sonra 735 gr'lık Super Ultegra devreye girince ilave binen ağırlık 300 gr olduğu halde. Ama daha evvel bu ağırlıkları planladığımdan FOX 12000 Magnum'u 673 gr ağırlıyla Kombat'a uyarlamış kollarımı alıştırmıştım.
Sonuca gelince, mükemmel atış erimi sağlıyor, güvenerek kullanılabilecek bir surf kamış, fazlaca vaktim olmadığı ve balık ta çıkmadığı için 1 saat kadar test atışları yapıp döndüm, yarın kullanmış olduğum 155 gr yerine sırasıyla 170, 185 ve 200 gr ağırlıklar ile tecrübelere devam edeceğim." 02.12.2009
(link)

....ve devam da ettim, bir çok dostumuz da tavsiyem üzerine sahip oldu, halen çok beğenilen Shimano için master serisinin 2. basamağı orta sınıf, ancak şu an için piyasada olan bir çok surf kamışın epeyce üstünde keyifle kullanılacak bir model. Shimano Avrupa stoklarında bulunmadığı döneme denk geldi severek kullandığım bu kamış ta o arada gümbürtüye gitti. Lakin parçalı modelleri 10 gün sonra stoklarımda olacak atış yapmadan, yaptırmadan ki tecrübe edenler hatırı sayılır kullanıcılar, bir yorumda bulunmak istemem. Acelesi olmayan arkadaşların Üsküdar radar önü tecrübelerini beklemelerini tavsiye ederim.😉 Unutmayınız ki bir kamış bir iki oltacının bir kaç atışı ile genel kullanım performansını ortaya çıkarmaz , bizlerin aradığı modeller uzunca elde taşınacak, sık atış yapılacak, istenilen mesafeye illaki ulaşacak , hassasiyeti olacaklardan seçilecek, üstünde yazanı da atacaklardan olmalı, her nekadar dünyaca ünlü bir firmanın usta oltacılar tarafından test edilerek belli kalitede üretttiği model olsa dahi , kullanım amacımız farklı😉

cevat bey gelmiş ve tecrübesini konuşturmuş 🙂 teşekkurler ediyorum. parçalı olanlar konusundaki izlenimlerinide okumak isteriz.. zamanı geçmeden bu kamışı edinebilsek ne ala..teleskopik olanı CX serisi parçalılar BX . aksiyonlarının farkli olacagini düsünüyorum..

Değerli arkadaşlar küçük bir not: 2011 parçalı surf kamışların yükselişe geçeceği dönem olacak, özellikle 3 parçalar, ülkemiz henüz 2 parçalı İngiliz tipi surf kamışlara hazır değil bence hiç bir zaman da olmayacak, taşıma problemi yüzünden 🙁 daha evvel ithal edilen çeşitli marka 3 parça surf kamışların yüksek oranda ağır modellerden seçilmesi , montaj zorlukları, kaba görüntüleri bizleri hep ürküttü.Şimdi tüm ithalatçılar ince yapılı parçalı kamış seçimine doğru eğilmekte, gelenler, gelecekler ne kadar iyi olur, dünya pazarı ile aynı standartta olur bilemem, iyi modellerin de geleceği aşikar.Surf kamış pazarı sanırım teleskopik te belli bir doyuma ulaştı, özellikle adı geçen markaya ait tüm modeller alt-üst seviyede belli bir kullanıcı sayısını yakalayıp memnuniyet aktarımı çoğaldı, şimdilerde forumların surf kamış tavsiyelerinde dillerden düşmeyen bir kaç modelin adı bile anılmamakta, hal böyleyken oltacı teleskopik modellerin kalitelilerinin iyi iş çıkardığını görünce,surf kamışlarda asıl olan parçalı modellerde arayışa yöneldi.Bu kamışlar ile tabiiki daha iyi atış mesafeleri yakalayacağız, kıyılarımızda adet olduğu üzere yaradana sığınıp asılanlar 🙂 korkmadan atış yapabilecek, iyi bir markada kırılma, ek yerlerinden fırlama gibi endişeler olmayacak, ağır kurşunla atış yapmak isteyenler sınırlar çerçevesinde kamış üzerinde yazılı değerleri korkmadan atabilecek, burada tek endişe hep revaçta ağır kurşun atma değerleri olduğundan biraz hassasiyet azalacak ilk başlarda kamışlar sağır gelecek, bir müddet kullanım sonucu o da aşılacak.Bence iyi bir teleskopik kamışa sahip olanlar 2. tercihlerini 3 parçalı kamışlardan yana yapıp, onlarında kullanım keyfini tatsınlar, tıpkı tüm dünyadaki oltacıların yaptığı gibi 🙂

Ben 3 parça antares alırım alırsam başkada bir kamış almam artık 😀 Beastmaster filan ı-ıh...

Teleskopik Beast master ın ucundan yedeklemek istiyorum. En kolay nerden temin edebilirim.

Back