Arkadaşlar, konuyu bir müddettir takip ediyorum, tarih 2.12.2009 , Beastmaster yeni tip kamışlar , eski modelinin üretimine 2 yıl ara verildikten sonra yeni dizaynı ile piyasada , bakın o tarihte bu kamış hakkında neler yazmışım;
"2010 Shimano kataloğundan yeni distirbütör Okyanus Marine'nin tecrübeme güvenip, onurlandırarak ürünleri seçtirmiş olduğu siparişlerin gelmesi ile içimi bir kıpırtı kaplamıştı, özellikle Beastmaster CX surf 430 cm -200gr atarlı kamıştaydı gözüm, çünkü Shimano bu modeli 2 sene evvel üretimden kaldırmıştı, daha evvelki model siyah-beyaz renkli ve yeni modele göre daha kalın gövde yapılıydı. Eski modeli de kullanmış, Beastmaster tutkusu olan bir oltacıyım. Keyif ile kullandığım tüm teleskopik serileri 5-20 gr 'dan 70-130 gr atarlısına kadar, buna keza 2 parçalı spin kamışlarda dahi bu modelde ısrarcıyım. Orta seviyenin bittiği, uzman surf kamışların Speedmaster'dan sonra bir altı olan ve Shimano'da zor değişen klasik modeller arasında Beastmaster.
Yeni katalogtan seçim yaparken daha evvel görmediğim bu yeni modelde hiç şüphem yoktu aslında, lakin kamış beklediğimden daha ince yapılı çıktı, ona keza sert aksiyonlu, oltacıya eline aldığında güven veren tok yapısı, dikkat çekici sarı-siyah rengiyle özellikle İstanbul Boğazı'na yeni kral olmaya aday değil, tahtı sallamaya geldim der gibiydi. (Slide'n Grip reel seats) Gezer makine yatağı, oltacının boyu ile atış performansını ayarlamasında çok büyük bir avantaj, (Cast Control Grip) kamışın sapındaki avuç içine oturan çıkıntı ile, uzak erimli atışlarda kontrollü ilave güç kullanmak mümkün. 467 gr ağırlık, hafif sınıfta, 145 cm kapalı boyu klasik surf kamış ölçülerinde, 5 halkalı, 6 parçalı olan kamış, son parçanın uzun ve tek olduğu kamışlardaki esneme problemini, 2 küçük parça olan sonlandırılmış bu modelde daha sert aksiyon alınmasını sağlayarak çözmüş. Bildiğiniz üzere 200-250 gr kamışlarda son parça tek ve uzun kullanılarak bir kaç gezer kullanılıp daha ağır kurşunların slow action ile atılması hedefleniyor lakin bu özellikte esnemeyi fazlalaştırarak atış erimini düşürüyor.
Yeni model kamışların hepsinde bu durum ortadan kalkmış, Beastmaster hızlı aksiyonlu bir kamış. Kamışın genel özellikleri bu şekilde, gelelim atışına, 15 gündür olta atmamanın verdiği dinginlik ile 155 gr kurşunla yaptığım ilk denemelerde ulaştığım mesafelere, daha önce nadiren ulaşmıştım ki bildiğiniz üzere bu kamıştan aşağı-yukarı 130 gr kadar daha hafif olan Kombat kullanıyorum, birde 565 gr ağırlığındaki makinemden sonra 735 gr'lık Super Ultegra devreye girince ilave binen ağırlık 300 gr olduğu halde. Ama daha evvel bu ağırlıkları planladığımdan FOX 12000 Magnum'u 673 gr ağırlıyla Kombat'a uyarlamış kollarımı alıştırmıştım.
Sonuca gelince, mükemmel atış erimi sağlıyor, güvenerek kullanılabilecek bir surf kamış, fazlaca vaktim olmadığı ve balık ta çıkmadığı için 1 saat kadar test atışları yapıp döndüm, yarın kullanmış olduğum 155 gr yerine sırasıyla 170, 185 ve 200 gr ağırlıklar ile tecrübelere devam edeceğim." 02.12.2009
(link)
....ve devam da ettim, bir çok dostumuz da tavsiyem üzerine sahip oldu, halen çok beğenilen Shimano için master serisinin 2. basamağı orta sınıf, ancak şu an için piyasada olan bir çok surf kamışın epeyce üstünde keyifle kullanılacak bir model. Shimano Avrupa stoklarında bulunmadığı döneme denk geldi severek kullandığım bu kamış ta o arada gümbürtüye gitti. Lakin parçalı modelleri 10 gün sonra stoklarımda olacak atış yapmadan, yaptırmadan ki tecrübe edenler hatırı sayılır kullanıcılar, bir yorumda bulunmak istemem. Acelesi olmayan arkadaşların Üsküdar radar önü tecrübelerini beklemelerini tavsiye ederim.😉 Unutmayınız ki bir kamış bir iki oltacının bir kaç atışı ile genel kullanım performansını ortaya çıkarmaz , bizlerin aradığı modeller uzunca elde taşınacak, sık atış yapılacak, istenilen mesafeye illaki ulaşacak , hassasiyeti olacaklardan seçilecek, üstünde yazanı da atacaklardan olmalı, her nekadar dünyaca ünlü bir firmanın usta oltacılar tarafından test edilerek belli kalitede üretttiği model olsa dahi , kullanım amacımız farklı😉