Konuyu açıldığından beri keyifle takip ediyorum , bende kamış konusunda yıllardır arayışta olmama rağmen bulamayan, işin teknik detaylarını öğrenmek yerine daha çok marka tarafına tutulan bir kullanıcı olarak geçen sene ikinci el bir Zenaq PA 90 edindim.
Çoğunlukla lüfer peşinde koştuğum için ilk denediğimde yine bir hayal kırıklığına uğradım. 10-50 aralığında bir kamışa göre çok yumuşak.
Atış sonrası toparlanması gayet iyi iken sahte jerk performansı eh işte.. 28 gr üzeri sahte ve 30 gr üzeri jiglerle kullanmak da anlamsız sahteden aldığınız keyfi azaltıyor. Kesinlikle tulumla su üstü yapılacak bir kamış değil, erimi de 2,90 lunamisin altında..
Bu kadar b*k attıktan sonra biraz da öveyim, enteresan olan bir daha tek kamış alma hakkım olsa yine PA 90 alırdım, 1 yılda hatrı sayılır lüfer avı yapabildim ve balık bindikten sonra yaşananlar çok keyifli, o yumuşak kamış bir anda çok güçlü, hassasiyetini kaybetmeden balığa çok hakim, tamam balık bende dedirten,sap kısmında hissettiğiniz güç ile kolunuzun uzantısı gibi bir hal alıyor. Henüz kısmet olmadı ama iri bir levrek ile çook keyif verir.. Atar aralığı ve sloganı ile allrounder gibi gözüken kaliteli bir levrek kamışı bana göre.