Shimano misinayı oval sarma

Murat BERKEŞOĞLU

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Arkadaşlar Shimano sedona 4000 fi makine aldım kairiki 0.16 yeni seri ip sardım üstüne alta ve uste hafif topladığını farkettim biraz bakinxa sahaea ve nascidede hatta YouTube taki resmi inceleme sayfalarindada bicogunda ayni olayi farkettim bu nedir neden olur alta resmi birakiyorum bu bir sorunmudur tavsiyenizi bekliyorumIMG_20200310_214134.jpgIMG_20200310_214143.jpgIMG_20200310_214146.jpg

Bu makinanın olması gerektiği gibi sardığını gösterir. Konik yapıda sarım yapmasının amacı ipin makinadan kolay çıkmasını sağlamaktır. Bu şekilde bir sarım olmadığı zaman sorun var demektir. Shimano spin makinelar genelde altta ve üstte konik, ortadan basık yapı ile sarar bir sorun yok yani normal bir durum 🙂

Bu makinanın olması gerektiği gibi sardığını gösterir. Konik yapıda sarım yapmasının amacı ipin makinadan kolay çıkmasını sağlamaktır. Bu şekilde bir sarım olmadığı zaman sorun var demektir. Shimano spin makinelar genelde altta ve üstte konik, ortadan basık yapı ile sarar bir sorun yok yani normal bir durum 🙂
Teşekkür ederim bilginiz için genelde daiwada falan karsima çıkmıştı ama onda alttan üste dogru suz yapida konikti yani yine yukari fazla sariyodi ama altta boyle bi durum yoktu bu makineye geçince sorun var sandim bende

Benim fikrim dogru sarim olmadigi yonunde. Yukari dogru konik sarim daiwa larda abs spool teknolojisinde oluyor. Shimanolarda duz jilet gibi bir sarim bekliyoruz genelde. Ama sizdeki sorun ipin kafanin hem ustunde hem de altinda biriktigini gosteriyor. Size tavsiyem kafanin altinda kac tane pul oldugunu bir kontrol edin sonra makaranin altina destek misina sardiysaniz ipi sokup bir kontrol edin. Alt misinada bi yamukluk varsa duzeltmeniz lazim. Ama yerinizde olsam ilk su yolu izlerim. Ilk once makineden tum ipi basla bir makineye ( destek ve ip dahil) sararim. Daha sonra kamis kullanarak ( tum halkalardan ipi gecirerek) shimanoya ipi tekrar sararim, kamisin ucunu 20-30 derece havaya kaldirarak ve ipi saracaginiz makinenin kalama ayarini cok sert olmayacak sekilde ayarlayarak bir deneyin, eger duzelmez ise tekrar foto ekleyin. Bu sefer pul ekleyip cikarmayi deneyecegiz

Benim fikrim dogru sarim olmadigi yonunde. Yukari dogru konik sarim daiwa larda abs spool teknolojisinde oluyor. Shimanolarda duz jilet gibi bir sarim bekliyoruz genelde. Ama sizdeki sorun ipin kafanin hem ustunde hem de altinda biriktigini gosteriyor. Size tavsiyem kafanin altinda kac tane pul oldugunu bir kontrol edin sonra makaranin altina destek misina sardiysaniz ipi sokup bir kontrol edin. Alt misinada bi yamukluk varsa duzeltmeniz lazim. Ama yerinizde olsam ilk su yolu izlerim. Ilk once makineden tum ipi basla bir makineye ( destek ve ip dahil) sararim. Daha sonra kamis kullanarak ( tum halkalardan ipi gecirerek) shimanoya ipi tekrar sararim, kamisin ucunu 20-30 derece havaya kaldirarak ve ipi saracaginiz makinenin kalama ayarini cok sert olmayacak sekilde ayarlayarak bir deneyin, eger duzelmez ise tekrar foto ekleyin. Bu sefer pul ekleyip cikarmayi deneyecegiz
Abi en basta dediginiz gibi sardim makineye alttakide destekte ip misina degil soyle nasci ve sahara modelleri var sahibindende falan fotolarini aldim yuzde 90 i bu sekilde sarmisScreenshot_2020-03-11-11-41-14-447_com.sahibinden.jpgScreenshot_2020-03-11-11-41-53-319_com.abtnprojects.ambatana.jpgScreenshot_2020-03-11-11-41-58-733_com.abtnprojects.ambatana.jpg

Pul 2 tane orjinal kendi pulu kontrol ettim milim hareketinde de bi sorun yok nasci ust seviye model ondada boyle gorunce kendi ozelligidir diye dusundum

Bu sekilde bir sarim olmali bence. Oyle inanilmaz bir sorun da degil ama olsa iyi olur

Dosyalar

• CE0C71B1-0456-4B19-90EE-2A49E1313175.jpeg
    CE0C71B1-0456-4B19-90EE-2A49E1313175.jpeg
    50.8 KB · Okunma: 38
  • E153F2C7-BB51-444C-822D-4BAAA93B4602.jpeg
    E153F2C7-BB51-444C-822D-4BAAA93B4602.jpeg
    52.2 KB · Okunma: 38
Tabi daiwalarda ki gibi hafif yukari dogru konik sarim olmasi daha iyi tabiki fakat asagida ip siskinlik yapmamasi ve konik seklin cizgi gibi olmasi onemli

Back