Shimano Nexave bilye ekleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sekko
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Sekko

Üye
Tepki
51
Ödül
23
İnternette gezinirken
şöyle bir videoya denk geldim. Videodaki Rus arkadaş misina yatağına, kola ve dişliye rulman ekliyor. Verdiği sitede rulmanlar var ama Rusya dışına satışı yok bunları aliexpress yada Türkiye'deki sitelerden bulabilir miyiz? Uyumlu model Stradic 2015

Konunun uzmanı ve işi olta makineleri olan Marmaris'te yaşayan biri var. Çok kaliteli bakım yağları da üretiyor.
Ercan Rulmancılık olarak google da bulabilirsiniz.

Ercan rulmancilikla ilgili cevremde olumsuz deneyim yasayan insanlar var, bence rulman degistirip Stella, stradic vaadeden insanlardan uzak durunuz.

Dostum inan rulman değişince hiç bir şey fark etmiyor konfor anlamında. Daha önce ben denedim. Dünya para verdim gittim avrupa rulman aldım. Çok güzel montaj yaptım hiç bir fark yaratmadı. İnanmayın böyle safsatalara. Adamlar öyle bir mühendislik yapmış ki her şeyi tamı tamına. Kendin bir şeyler yapsan bile makineye ve konforuna hiç bir şey katmıyor.

Rulman çok bir şeye etki etmez ki önemli olan içerideki dişli yapısı sayısı ve dişlilerin üretiminde kullanılan metaller elementler ve teknolojiler. Onların eksiği 2 rulman ile kapatılmaz. Bana göre yapılabilecek en iyi şey kaliteli bir yağ kullanmaktır.

Shimano ultegra 3500 e daha yeni rulman ekledim.bence fark ediyor.bi kere misina kılavuzu orjinal haliyle dönmüyor gibi biseydi.oraya rulman koymamaları çok saçma.misina klavuzu ile tutamaç kısmına koymakta fayda var diye düşünüyorum.montajını yapmasıda gayet kolay.

Back