Shimano stradic hagane mi fj mi yardim

stradic cı fa tek geçerim kıyas bile yapmam

stradic FJ modeli zaten 5+1 bilya ve 50 gr daha ağır
stradic cı4 fa modeli :yağlama portu var -25 gr daha hafif
stradic hgn:yağlama portu yok +25 gr daha ağır
Yani hgn 1 yıl kullandın mekanizmayı nasıl yağlıcan..Tabi ömür boyu yağ ve yağlama garantisimi var bilmiyorum..Olsa bile bana ters...
Ben şahsım shımano yağlama portsuz makina üretmediği sürece yağlama portu olan shımano makina alacağım...İçim rahat olur en azından...

ağırlrk konusunda haklısıız bence yağlama portundan yapılan yağlama açılıp yapılan ile aynı kalitede olmaz

neden arabanın yağını motoru açıptamı değiştiriyorsun sonuçta motor kapağından değiştiriyon..shımano zaten yedek tüp yağ veriyor en az üç yıl taşır seni.....ayrıca hgn nin yan kapağını komple söküp takabilecekmisin..

Aşagıdaki sıfır 2015 hgn twenpower sökülüyor video ya iyi bak 3.24 saniye dişli sıfır yağ var neredeysebirde montaja bak 6.10 saniyeye adam nasıl yağlıyor..Sen böyle sıfır makinayı yağlayabilecekmisin..hgn twinpower şeklen hgn stradicle aynı..

Evet acıp yağlarım daha önce yapmışlığımda var ayrıca orda fotoğrafların geçgs süresi 6 dakika ha birde hg su geçirmidiği için diğeri gibi sık sık yağlanma ihtiyacı duyacağını ssanmıyorum

Ayrıca makineyi temizlerken ful yağ basmak yerine önce içinde bulunan eski ve pis yağı silip sonra yaglamak daha sağlıklı olacaktır araba yaglamak ile makine yaglamak aynı değil yani

Makina ve tamirciler bilir sıfır yağ var video da gördüğüm kadarıyla o yağ çok yetersiz shımano kullan at makina yapmış...Video daki adam çok güzel yağladı kapattı gözü kapalı 2 yıl kullan..Unutma tüm tamirciler bilirki rulmana takmadan kapak sökülür içine gres basar kapak kapatılır..Fabrika nın kullandığı yağ maliyet i düşürmek için az konuluyor.. ciddi söylüyorum benimi hgn türü makinam olsa içi böyle yağsız ben onu yağlamadan kullanmam..Ha zaten bit dün hgn bende alıcam ama içini mutlaka yağlarım..1000 tl para vereceğim içi yağsız makina kullanıcan

Bencede icini acip temizleyip yaglamak en uygunu yapilabiliyorsa buna useniyorsan yag portu olan makine almak tabiki daha iyi.misal ben makineyi bos bir zamanda acip temizleyip yaglarken cok güzel vakit gecirrim o bir zevktir misal ben makine icin 300 tl odedim ci4 ise 700 tl en az birde oyle bakmak gerek o kadar para verceksem daha farkli bir model alirdim.ama bu zevk meselesi birazda.ben 25 gr 50 gr i aramıyorum çünkü spinde 2 saatten fazla durmuyorum dursamda arada oturup dinlenir biseyler atistirip devam ederim ki 300 gr makine 200 gr kamis 50 gr sahte ve ip toplam 550 gr beni kasmaz deki 600 gr olsun 😉 ama makine gucude cok onemli 50 gr fazla olsun ama guclu ve guven hissi versin bi makine aldim mi min 5 sene kullanmak gerek ki senede 1 yaglamak iyidir onerrim yag kullanmasanda zamanla suzulur ucar gider bence herkes kendine göre seçmeli makinesini hepsinin birbirinden farkli ozellikleri var sonucta kullanilacak ozellik av tarzi kisinin kendi tarzi ve butce kiyaslanir uygun gorulen alinir
Saygılar

Back