SHIMANO TÜRKİYE KURUMSAL BİLGİLENDİRME (EXAGE 2500 FD MODELİ İÇİN)

Konuyu hortlatmak istemem ama TÜKETİCİ HAKLARI dersi veren biri olarak kusurlu ürünlerde teüketiciye seçenekler sunulur
Bu seçenekler
1-Ürün iadesi
2-Ürün değişimi
3-Ücretsiz tamir
4-Üründeki kusur kadar ücret iadesi
Sevgili dostlar bu seçenekleri müşteri tercih eder dolayısıyle yapılan yorumlara katılmıyorum gerçek kurumsal bir firma bu şekilde yapar
Ben bunu yaparım kabul edersen et demez

Konuyu hortlatmak istemem ama TÜKETİCİ HAKLARI dersi veren biri olarak kusurlu ürünlerde teüketiciye seçenekler sunulur
Bu seçenekler
1-Ürün iadesi
2-Ürün değişimi
3-Ücretsiz tamir
4-Üründeki kusur kadar ücret iadesi
Sevgili dostlar bu seçenekleri müşteri tercih eder dolayısıyle yapılan yorumlara katılmıyorum gerçek kurumsal bir firma bu şekilde yapar
Ben bunu yaparım kabul edersen et demez

Burada da böyle yapıldı zaten. Kısa bir tartışma arkasından hatalı ürün daha hatası genelleşmeden bir üst seri ile değiştirildi.

Burada da böyle yapıldı zaten. Kısa bir tartışma arkasından hatalı ürün daha hatası genelleşmeden bir üst seri ile değiştirildi.

Ben okuduğum kadarı ile sadece tamir işlemi yapıldığını anladım o yüzden yazma gereği duydum önemli olan urun sahibi insanların mağdur edilmemesi gerekir bir üst seri olayıni bilmiyordum gayet yerinde olmus

Her türlü üründe müşteri, kullanıcı şikayetleri geri dönülerek incelenmesi tüm üreticilerin görevidir.

Günümüz üretiminde tasarımdan imalatın her aşamasına hatalar olabilir.
Bu hatalar üretici veya kullanıcılar tarafından tespit edildiğinde ürünler geri toplanır ya da servislerde hatayı giderici işlemler yapılır.

Shimano'nun bunu uygulaması normal harekettir. Bu Shimano ürünlerinin kalitesiz olduğunu göstermez. Ürünlerinin ardında olduğunu kanıtlar.

Yeter ki kullanıcı üreticiyi, satıcıyı, uyarsın. Bu yol kalitenin artmasını sağlar.

Ben okuduğum kadarı ile sadece tamir işlemi yapıldığını anladım o yüzden yazma gereği duydum önemli olan urun sahibi insanların mağdur edilmemesi gerekir bir üst seri olayıni bilmiyordum gayet yerinde olmus

2500 yerine 3000 veya 4000 gibi bir versiyonla değiştirilmişti.
Hatırlamak için tüm konuyu okumak lazım şimdi.. 🙂

Her türlü üründe müşteri, kullanıcı şikayetleri geri dönülerek incelenmesi tüm üreticilerin görevidir.

Günümüz üretiminde tasarımdan imalatın her aşamasına hatalar olabilir.
Bu hatalar üretici veya kullanıcılar tarafından tespit edildiğinde ürünler geri toplanır ya da servislerde hatayı giderici işlemler yapılır.

Shimano'nun bunu uygulaması normal harekettir. Bu Shimano ürünlerinin kalitesiz olduğunu göstermez. Ürünlerinin ardında olduğunu kanıtlar.

Yeter ki kullanıcı üreticiyi, satıcıyı, uyarsın. Bu yol kalitenin artmasını sağlar.

Bu iş biraz ters işliyor bizde..
Şikayet mal kötülemek oluyor..
Hemen her markanın genel kanısı bu yönde..
Satıcı ile kurulan özel bağlar işi kolaylaştırıp çözüme katkı sağlayabiliyor.
Her alıcının da bir satıcıyla gerçekten iyi arkadaş olabilmesi mümkün değil..
Kurumsallık yerine duygusallık hakim hali hazırda piyasaya.

makina üretildik ten sonra bir kontrol olmuyormu acaba ?

Mutlaka bir kalite kontrolden geçiyor ama neleri test ediyorlar bilmiyorum.
Her ne kadar tüm özellikler test edilse bile bunu tezgahtaki binlerce üründen rast gele seçilmiş bir kaç tanesine yapıyorlardır. Onlara da misina sardıklarını pek sanmıyorum

Bu iş biraz ters işliyor bizde..
Şikayet mal kötülemek oluyor..
Hemen her markanın genel kanısı bu yönde..
Satıcı ile kurulan özel bağlar işi kolaylaştırıp çözüme katkı sağlayabiliyor.
Her alıcının da bir satıcıyla gerçekten iyi arkadaş olabilmesi mümkün değil..
Kurumsallık yerine duygusallık hakim hali hazırda piyasaya.

Mercedes bile bir hata tespit ettiğinde kullanıcı farkına varmasa da araçlarını toplar. Bu kalitesizliğin değil kalitenin sonucudur.

makina üretildik ten sonra bir kontrol olmuyormu acaba ?

Hem hayır hem evet, bu ürüne göre değişir, belirli sayılarda numune alma yoluyla kontrol edilen de olur, %100 kontrol da hiç kontrol edilmeyen de.

Üretimin hatta montajın otomatik hatta üretilmesinde her bir civatanın sıkma torku ve bunun kontrolü dahi yapılır. Böyle bir kontrol sistemi hayati riski olan ürünlere uygulanır. Örneğin bir aracın fren sistemi, direksiyonu gibi.

Back