Shimano Ultegra 14000 Almalı Mıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mustku37
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Jig makine en ideali, arkadaşların yazdığı shimano ve daiwa makineler en iyileri zaten, sadece spheros 8000 almayın, çok ağır, alırsanız 6000 pg olsun. Bol avlarınız olsun.

SM-S926B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhabalar, bende yeni başladım çok standart bir kamış ve makine kullanıyorum kurşun arkası ile av disiplininde. Tamam kabul ekipman çok önemli bu konuda fakat yaklaşık 2 2.5 aydır her hafta sonu emirgan tarabya yeniköy tarafında av yapmaya çalışıyorum. fakat kurşun arkası ile henüz hüç balık alamadım 😀 palamut çinekop sarı kanat hiç birinde tık yok 😀. Nerede hata yapıyorum acaba ? ekipmanın önemini anladım ama dediğim gibi 2 2.5 aydır düzenli her hafta sonu gidiyorum. Yanımdakiler pata küte çekerken bende hiç balık olmuyor tecrübelerinize dayanarak soruyorum nerede hata yapıyor olabilirim ? Birsürü video vs izledim o taktiktleri uygulamaya çalışıyorum. Palamut öncesi çapari ile istavrit alıyordum fakat sezon balıklarını kaçırıyorum ve bu canımı çok sıkıyor 😀 Akıl verebilecek biri olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar, Genelde hisara gidiyorum, denk gelirsek yardımcı olurum Emre. Perşembe günü orada olacağım inşallah. Bazen oluyor ki çok iyi bilenler bile balık alamayabiliyor, her meranın bi usulü var, palamutta çok olmasada çinekopun saate göre avı değişiyor, sabah gün agirirken kıyıda ve su üstü av verirken saat ilerledikçe iyice açığa ve dibe çekiliyor, hava yağışlı ve kapalıysa gitmeyedebilir 😉. palamut gündüz her saat her derinlikte denk gelebiliyor, dolaşan sürünün yoğunluğuna bağlı olarak. Hemen her kalıbın mor kafası, limonu, sekeri, karpuz[sırtı yeşil alti turuncu), pembe veya kırmızı kafası ile tutabilirsin. Palamutta Önemli olan attığın maketin aksiyonunu bozmayacak hızda sarım yapman, çinekoptaysa zaten çok hızlı sanmıyorsun ama balık tam dipte değilde 3-4 metre yukarda geziyorsa aşırı yavaş sararsan balık binmiyor, 40-50 tur sarmak lazım kolu akışına çevir, ne hızlı ne yavaş, balık binmezse meranın durumuna göre tekrar dibi bul, tekrar sar, durduktan hemen sonra kalamayi açma bir kac tur tasma yapar gibi vurdur sar, çoğu balık bu şekilde yaparken biniyor. Merada 220 kurşun yetsede imkan varsa 240 at, 200 yeten yerde 220 gibi, daha ağır daha avcı oluyor, dibi daha hızlı tarama imkanı veriyor. . Gazi abinin videloar çok eğitici.Rastgelsin.

SM-S926B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhabalar, bende yeni başladım çok standart bir kamış ve makine kullanıyorum kurşun arkası ile av disiplininde. Tamam kabul ekipman çok önemli bu konuda fakat yaklaşık 2 2.5 aydır her hafta sonu emirgan tarabya yeniköy tarafında av yapmaya çalışıyorum. fakat kurşun arkası ile henüz hüç balık alamadım 😀 palamut çinekop sarı kanat hiç birinde tık yok 😀. Nerede hata yapıyorum acaba ? ekipmanın önemini anladım ama dediğim gibi 2 2.5 aydır düzenli her hafta sonu gidiyorum. Yanımdakiler pata küte çekerken bende hiç balık olmuyor tecrübelerinize dayanarak soruyorum nerede hata yapıyor olabilirim ? Birsürü video vs izledim o taktiktleri uygulamaya çalışıyorum. Palamut öncesi çapari ile istavrit alıyordum fakat sezon balıklarını kaçırıyorum ve bu canımı çok sıkıyor 😀 Akıl verebilecek biri olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Şansına hâlâ av veriyor çinekop, sonraki sezona kalmadan balık alabilirsin. Başkaları balık alırken ben alamıyorsam birkaç atış için kamışı bırakıp en çok balık alan kimse onu seyrediyorum. Hem atış yapayım hem seyredeyim olmuyor, balık işi sabır işi bir 15-20dk feda edeceksin 😀 Hangi renk sahte kullanmış, kaç santimlik, hatta bazen hangi markanın hangi modeli. İlla pahalı bir sahte olması gerekmiyor bazen x bazen y markanın kalıbı daha iyi çalışıyor. Sahteyi ya da çalışan rengi öğrendim diyelim, sonra arkadaş ne mesafeye atmaya çalışıyor ve dibi bulduktan sonra nasıl sarım yapıyor (Hatta dibe iniyor mu? Belki balık orta suda), kalama veriyor mu, hızlı mı sarıyor yavaş mı, jerk yapıyor mu veya bekliyor mu buna bakıyorum.

Daha da kolay yöntem yanındakiyle muhabbet etmek 😀 abi nasıl oluyor bu işler böyle vs.

Ekipman kurşun arkası disiplininde çok ama çok önemli. Palamut avında mümkün olduğunca çok hızlı sarım yapmanız gerekir. Hem palamut hem lüfer için kullanılan ağırlık, akıntı durumuna göre 150-240 gram arası olmalı. Kullanılan sahtelerin yüzüşü iyi olmalı su altında takla atmamalı. Renk olarak Limon, Pembe, Beyaz gibi renkler tercih edilmeli. Atış yaptıktan sonra kurşunu kontrollü bir şekilde dibe oturtup palamut avlayacaksan çok hızlı bir şekilde 15-20 tur sarıp kurşunu havalandırdıktan sonra klape teli açılıp yine kurşunun dibe inmesi beklenir ve yine 15-20 tur çok hızlı sarılarak işlem tekrar eder. Zaten ya kurşun inerken yada havalanırken palamut varsa biner. Lüfer avı için de atışı yapıp kurşunun dibe çökmesini bekliyoruz sonra normal hızda boşluk vermeden düz sarım yapıyoruz. Lüfer varsa atlayacaktır zaten. Merada avcı Predatör balıklar varsa istavrit pek olmaz.
çok güzel bir bilgi benim gibi bilmeyenler için teşekkürler @Erdem82

Back