Shock leader düğümünün kamis halkasina zarari

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rx7
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Rx7

Daimi Üye
Tepki
1,868
Ödül
113
Sa arkadaslar. Yaptigimiz shock dugumunun atis anindaki sertlikten dolayi kamis halkalarina zarar verme olasiligi var mi? Basina boyle bi olay gelen var mi?

Shock düğümü kamış halkalarına zarar verecek kadar halkalara çarparsa zaten o atıştan da o düğümden de hayır gelmez Yasin 🙂
Shockun gerekli olduğunu düşünmesem de zarar vereceğini de sanmıyorum...

• Beğen
Tepkiler: Rx7
Shockleader ın şimdiye kadar zarar verdiğini görmedim karşılaşmadım. Tabii kullanılan kamıştaki yüzüklerin ve halkaların kalitesiyle de alakalı bu durum.

Düğümden dolayı fincana sarıp takım patlatırsa o zaman zarar verir. Nasıl verir? Epoxyde çatlama yapar. (Surf takım)

• Beğen
Kullandığım kamışların halkaları fuji ben bugüne kadar hiç sorun yaşamadım.

• Beğen
ulkemızde satılan fujı yuzuklerın bır cogu ya sahte yada fırma kalıteyı dusurdu fujı yuzukler kolay kolay kır pas tutmaz lakın ulkemızde satılan fujı yuzuk adı altında yenı satılan kamıslar kırde tutuyor pasda tutuyor korozyonda kaplıyor her gun balıktan geldıkden sonra yuzuklerı yıkasanız dahı korozyona , pasa ve kıre engel olamıyorsunuz.

En çok kullanılan yada benim gördüğüm en cok kullanılan yazayım daha doğru olur kullanilan üç tane düğüm var bunlar
Şemsipaşa
Double uni knot
Mahin düğümü
Bence en güzeli helozonik yapisi nedeni ile kamis halkalarindan incitmeden gecen mahin düğümü olarak gözükse de kullanim bakımından ben Double uni knot u pratikliği yüzünden kullaniyorum şimdiye kadar düğümden kaynaklı problem yaşamadım bu sürtünme aşınma gibi durumlari surf casting sporu ile uğraşan arkadaşlar daha çok araştırdığı için onların verdigi bilgiler cok daha tatmin edici olacaktir sizin için her daim rast gelsinnnn
Şemsipaşa düğümü nün fotoğrafini bulamadim net den video yu izleyebilirsiniz diger ikisinin fotoğrafi altda dir
images (1).jpg
unnamed.jpg

ulkemızde satılan fujı yuzuklerın bır cogu ya sahte yada fırma kalıteyı dusurdu fujı yuzukler kolay kolay kır pas tutmaz lakın ulkemızde satılan fujı yuzuk adı altında yenı satılan kamıslar kırde tutuyor pasda tutuyor korozyonda kaplıyor her gun balıktan geldıkden sonra yuzuklerı yıkasanız dahı korozyona , pasa ve kıre engel olamıyorsunuz.

Haklısınız vural bey birde o kısmı var.Emin olmak lazım.Elimde dört adet italcanna surf kamışım mevcut.Korozyon pas veya buna benzer birşeyle karşılaşmadım.Yanılmıyorsam combatın halkaları fujide değil.Sıc diye bişey yazıyordu.

• Beğen
Back