Shock Leader

OsmanSurfCasting

Yeni Üye
Tepki
15
Ödül
5
Merhabalar öncelikle iyi forumlar.
Aklıma takılan bir soru var. Birçok kişiye sordum fakat tam tatmin edici cevap alamadım. Surf avlanmada ben shock leader kullanarak av yapıyorum. 0.24 ip misinaya 0.40 lider yaptım. Ama bazı kişiler kullanmana gerek yok diyor. Sizden nacizane fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. 🙂

ip misina kullananlar genelde kullanıyor shock ama yınede ustalar daha ıyı bılır.

İstanbul boğazında çoğu kişi 0,24e yakın ipleri zaten şok yapar.
hedef balık larınız çok büyükse olabilir tabi neden olmasın 🙂

Aklıma takılan bir soru var. Birçok kişiye sordum fakat tam tatmin edici cevap alamadım. Surf avlanmada ben shock leader kullanarak av yapıyorum. 0.24 ip misinaya 0.40 lider yaptım. Ama bazı kişiler kullanmana gerek yok diyor. Sizden nacizane fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. 🙂
Eğer leader kullanacaksan benim fikrim ipte 0.24 mm geçmemem. 0.24 zaten kalın şoka gerek kalmayabilir ( Bu olay biraz kullanıcı ile alakalı)

Ne avlanacağına nerede avlanacağına bağlı bu

Genellikle bunu yapanlar 0.16-0.18 agirlikli ip kullanirlar ve agir kursun kullandiklari icin bunu tercih ederler. Nedeni de ipin esneme payi olmadigindan dolayi ipX2 kalinliginda bir misina kullanilir. Misina esneme yapar ve kamisa uygulanan yuku azaltir. Birde takilma olaylarinda ipin kopmasindan ise shock kopmasi daha iyidir.

0.24 e shocka bence gerek yok 0.14 ile lidersiz 100 gram atanlar var.

Şoka gerek yok..
Zaten ipin ucuna ya bir kulaç ya da biraz daha fazlası olan çapari takılıyor veya 3-4 kulaçlık rapala bedeni takılıyor.

Şok şu açıdan kullanılabilir. İnce ip sarılıdır makinada veya ince misina. Bununla sert atış ve ağır kurşun kullacaksınız diyelim. O zaman kalın misinadan şok lider bağlanır. Ama bu lider makinaya bir iki tur sarılması lazım. Atış yaparken parmağımızın altında bu kalın misina olursa istediğimiz gibi abanabiliriz. Arkada ne kadar ince ip olduğu önemli değildir. Böylece ağır kurşunu ve uzak atışları incecik iple yapmış oluruz. Mesafeler de epey artar.

Back