Shore Jig Kamış Tavsiyesi Arıyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berk35
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

berk35

Üye
Tepki
34
Ödül
23
Selamlar,

Sıklıkla evime yakın bulunan, deniz seviyesinde ve 30-35 metre derinliği bulunan merada avlanabileceğim, 40-60gr jig atabileceğim Light Shore Jig kamış arıyorum. Daha seyrek olmakla birlikte başka meralarda da av yapacağım. Shore jig avlarında yüksek kayalıklarda av yapıldığı için 290cm ve üzeri kamış önerdiklerini biliyorum. Benim genel kullanımım deniz seviyesinde olacağından 270cm kamışlar işimi görür mü ?

Fiyat olarak maks 3000 gibi bi bütçe ayırmayı planlıyorum. Bu fiyat bandında kendime uygun olabileceğini düşündüğüm bir kaç marka ve model kamış seçtim. Kullanan arkadaşlar var ise yorumlarını ve başka marka ve model tavsiyelerini bekliyorum..

Daiwa Jig Caster MX 96MH 290cm 25-90gr
Shimano Blue Romance AX Powergame 300cm 40-80gr
Shimano Blue Romance AX Shore Jigging 290cm 50-80gr
Shimano ColtSniper BB 290cm 60-80gr

Son düzenleme:
Kaç gr. jigler kullanmayı planlıyorsunuz..? Tecrübe sahibi arkadaşlar , ona göre daha isabetli önerilerde bulunabilir.

Valla bende merak saldım
Yuksek kayalıklarda av yapacagimi dusunmedigimden ,2.70 30 80 atarli Okuma Helios air aldim,
Sustain 5000 xg
Ustunede 2pe 300 metre linesystem ip
30 lb gosen xleader fc
40 gram civari 6 7 kalite jig

Koyduk kenara
Bakalim bigun giderim biyerlere inşallah

Davet bekliyorum 🤣🤣

Valla bende merak saldım
Yuksek kayalıklarda av yapacagimi dusunmedigimden ,2.70 30 80 atarli Okuma Helios air aldim,
Sustain 5000 xg
Ustunede 2pe 300 metre linesystem ip
30 lb gosen xleader fc
40 gram civari 6 7 kalite jig

Koyduk kenara
Bakalim bigun giderim biyerlere inşallah

Davet bekliyorum 🤣🤣

hayırlısı olsun hocam. deneyin bi yorumlayın kamışı 🙂

Selamlar,

Sıklıkla evime yakın bulunan, deniz seviyesinde ve 30-35 metre derinliği bulunan merada avlanabileceğim, 40-60gr jig atabileceğim Light Shore Jig kamış arıyorum. Daha seyrek olmakla birlikte başka meralarda da av yapacağım. Shore jig avlarında yüksek kayalıklarda av yapıldığı için 290cm ve üzeri kamış önerdiklerini biliyorum. Benim genel kullanımım deniz seviyesinde olacağından 270cm kamışlar işimi görür mü ?

Fiyat olarak maks 3000 gibi bi bütçe ayırmayı planlıyorum. Bu fiyat bandında kendime uygun olabileceğini düşündüğüm bir kaç marka ve model kamış seçtim. Kullanan arkadaşlar var ise yorumlarını ve başka marka ve model tavsiyelerini bekliyorum..

Daiwa Jig Caster MX 96MH 290cm 25-90gr
Shimano Blue Romance AX Powergame 300cm 40-80gr
Shimano Blue Romance AX Shore Jigging 290cm 50-80gr
Shimano ColtSniper BB 290cm 60-80gr

Jigcaster benimde dikkatimi cekti
Ama alsaydım 10 60 olan modeli alirdim
Spindede kullanırdım

Tabi bu sahsi dusuncem

Acemisi olduğumdan
Uygun fiyatli olarak helios aldim

Bende yaptim bi takim ama kullanmaya vaktim olmadi, nerdeyse 2 senedir yatiyor kenarda.. certate 5000xh ve maximus advisor 2.90 25-80 kamis var.. bi kac kere deneme icin kullandim 30-40gr jiglerle keyifli ancak cok fazla firsatim yokmus meger..

MPP90 kullanıyorum 3 yıldır hastası oldugum bi kamış kullanımından ötürü. 40-80 aralığındaki her jigi atar. 175 mm savage gear jerkleri min 50 max 70-75 m atan bi alet ki Antalya'mızın baracudası için elzem, olası lüfer için ilaçtır bu sahte. Mesafe olarak ahtapot olmayan çıplak asist ile 80 gr jigleri 100-110 m atıyorum oynak görürsem 90gr denemedim bunu da aşacaktır menzil şayet denenirse ama gerek görmedim hiç. Makinam 101 cm sarar ilk turda düştügü yerden düşer düşmez sayıyorum. Sapı, Evası, makina yatagı, halkalar, hissiyat, köprülerinde tuz dayanıklılıgı hiç bir eksiği yoktur. Tavsiye olunur.

MPP90 kullanıyorum 3 yıldır hastası oldugum bi kamış kullanımından ötürü. 40-80 aralığındaki her jigi atar. 175 mm savage gear jerkleri min 50 max 70-75 m atan bi alet ki Antalya'mızın baracudası için elzem, olası lüfer için ilaçtır bu sahte. Mesafe olarak ahtapot olmayan çıplak asist ile 80 gr jigleri 100-110 m atıyorum oynak görürsem 90gr denemedim bunu da aşacaktır menzil şayet denenirse ama gerek görmedim hiç. Makinam 101 cm sarar ilk turda düştügü yerden düşer düşmez sayıyorum. Sapı, Evası, makina yatagı, halkalar, hissiyat, köprülerinde tuz dayanıklılıgı hiç bir eksiği yoktur. Tavsiye olunur.

bende çok para vermeden ekonomik takıma yönelebilirim. Mpp90'ı radarıma alıp incelemeye başlamıştım. Savage Gear Salt 1 DFR 40-80 keza inceledim ancak stok bulamadım salt serisinde.

Back