Shore Jig Ve Sırtı Için Makina Tavsiyesi

emreersoz

Aktif Üye
Tepki
102
Ödül
53
Dostlar iyi akşamlar

Tekneden canlı yem yada sahte ile sırtı avında ve jig avında kullanabileceğim ,fiyat performans ürünü dediğimiz makina tavsiyelerine ihtiyacım var.hali hazırda okuma salina 10000 kullanıyorum,ikinci makinaya ihtiyaç var.avladığım balıklar sinarit,akya gibi sert avlar

Ben okuma cedros CXt 65 - Daiwa crossfire 5000 - remixon black tiger 8000 ve decatlon da satılan khaos 5000 makinaları hakkında yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum .yada bunların dışında tavsiyeniz varsa duymak isterim.yarın alım yapmak istiyorum

Şimdi den herkese teşekkür ederim

Emre tabloya bakılırsa bütçe kısıtlı , umutlar derya.
O saydığın makinaların hepsini toplasan, hedef balıklarının kuyruğunu bile çekmez.Hoş bırak balığı derin sudan jig bile kaldırmaz o makinalar. Paranı çöpe atarsın, sadece yazık olur. Varsa aksini iddaa eden 3 makinada bana lazım kardeşim. Tuzlu suda iş yapacak makinanın rulmanı o para. Hadi tuzlu suyu boşverdin " Ben korurum kollarım, her avdan sonra bakım yaparım. Yeterki torklu olsun" dedin. O zamanda sadece dişlisi o para. Gerisi - Şehir efsanesi..
Bu arada CEDROS u yanlışlıkla yazdın sanırım. Ceymar mı demek istedin ?

Hayırlı akşamlar dilerim. Benim nacizane tavsiyem size DAİWA GS9 olur sayın hobidaşım. 3.25 - 1 tura sahip bir makinedir. Zonguldak bölgesinde çapari ile palamut avında yaygın kullanılır ve bu makine ile kıyıdan benim gördüğüm 9 tane iri palamutu çekti. Torklu güçlü ve evladiyelik diyebilirim. Ama sizin bahsettiğiniz avları hiç yapmadığım için o avlara uygun olurmu bilmiyorum. Bir araştırın derim bence. Saygılarımla

tailwalk kuroshio 43pgx veya 53hgx modellerine göz atın derim.
okuma azores blue 6500s fiyat olarak daha cazip. aynı zamanda garanti şartları göz önüne alınırsa bir tık daha önde!

Dechatlonu esnaf olan hic kimse piyasada girmek istemiyor ama sanirim senin icin fiyat-performans olarak en iyisi khaos ama sanirim onun 7000ligi de vardi ve dislisi vs daha guclu. Onu alip ava devam derim. Tas gibi mi degil tabi ama dikkatli kullanimda sorun da yasayacagini sanmiyorum.

O balıkları avlarken eziyet çekmek istemiyorsan çıkrık tipi takımlara yönelmelisin..
Eğer Akya, sinarit gibi dişli dip balıklarını avlayabiliyorsan çıkrık takımlara yapacağın yatırım seni üzmeyecektir.

Emre tabloya bakılırsa bütçe kısıtlı , umutlar derya.
O saydığın makinaların hepsini toplasan, hedef balıklarının kuyruğunu bile çekmez.Hoş bırak balığı derin sudan jig bile kaldırmaz o makinalar. Paranı çöpe atarsın, sadece yazık olur. Varsa aksini iddaa eden 3 makinada bana lazım kardeşim. Tuzlu suda iş yapacak makinanın rulmanı o para. Hadi tuzlu suyu boşverdin " Ben korurum kollarım, her avdan sonra bakım yaparım. Yeterki torklu olsun" dedin. O zamanda sadece dişlisi o para. Gerisi - Şehir efsanesi..
Bu arada CEDROS u yanlışlıkla yazdın sanırım. Ceymar mı demek istedin ?

M.Akif abi merhaba,sondan cevaplamaya başlıyayım evet ceymar yazacaktım yanlış olmuş pardon.canlı yem ile tekneden sırtı avı uzun zamandır yaptığım bir av stili ve okuma salina II 10000 tık demeden üstesinden geliyor,bu makinalar için yaptığım bütün incelemeler de jig makinası olarak geçiyorlar, okuma salina II nin yarısı kadar bile performans beklememi demek istiyorsun.daiwa ve decatlon tamam diyelim ama okuma ceymar cxt 65 te hafif mi kalır sırtı avı yaparken ?

M.Akif abi merhaba,sondan cevaplamaya başlıyayım evet ceymar yazacaktım yanlış olmuş pardon.canlı yem ile tekneden sırtı avı uzun zamandır yaptığım bir av stili ve okuma salina II 10000 tık demeden üstesinden geliyor,bu makinalar için yaptığım bütün incelemeler de jig makinası olarak geçiyorlar, okuma salina II nin yarısı kadar bile performans beklememi demek istiyorsun.daiwa ve decatlon tamam diyelim ama okuma ceymar cxt 65 te hafif mi kalır sırtı avı yaparken ?
Emre söylediklerimi çok iyi anlamışsın. Senin 3 tercihini toplasan bir salina 1000 fiyatı yapmıyor (hoş ben salinanın performansından da memnun değilim). CXT 65 beklemeli avda veya nispeten daha az dirençli mercan-karagöz-ispari gibi balıklarda belki tatminkar olabilir. Ama Akyadan Sinaritten bahsediyorsak, orda durmak lazım. Salinadan memnunsan ya bir tane daha salina al. Yada bütçeni biraz yükselt ki verdiğin para çöpe gitmesin..

Back