Shore Jigging Hakkında

(link) sana önerebileceğim Savage Gear modeli olabilir kullandığım için söylüyorum ama serttir ve fast actions bir kamıştır bilgine!

(link) teşekküler daha önce önerileriniz doğrultusunda almış olduğum kamışı hala kullanıyorum ve memnunum

yeni gireceğim için çok masraf yapmak istemiyorum. genelde sarozda 30-40-50 g jig kullanmayı planlıyorum. legalis shore jig 28-84 düşünüyorum nasıl, kullanan var mı? fiyatta biraz daha çıkabilirim güzel kamışlar 1000 tl üstü gibi duruyor.

yeni gireceğim için çok masraf yapmak istemiyorum. genelde sarozda 30-40-50 g jig kullanmayı planlıyorum. legalis shore jig 28-84 düşünüyorum nasıl, kullanan var mı? fiyatta biraz daha çıkabilirim güzel kamışlar 1000 tl üstü gibi duruyor.
Legaliste var mı bilmiyorum ama k tipi halka olan kamışlar daha başarılı oluyor yüksek ağırlıklarda avlanıyorsun sonuçta en ufak kuş gözünde kopar gider jig hatta kamışına da zarar verir.

Legalisin spin kamışı güzel ama shore jig halka yapısı nasıl bir bakmak lazım

Legalis'in bahsi geçen kamışını incelemiştim, hatırladığım kadarıyla K tipi halka yoktu ve sapın ucundan makine yatağına kadar olan kısım bana biraz kısa geldi. Almadan önce mutlaka bir dükkanda incelemek gerekir.

sizce Okuma Ceymar Fd Cxt 55 mi yoksa 65 olanı mı daha uygun olur shore jigging için ikisinide inceleme kamış üzerinde deneme fırsatım oldu birde okuma azores var inanılmaz ağır geldi 1 saat anca yapabilirim herhalde balık tutma işini bu makina ile

Merhaba,

Yeni bir takım kombine yapmayı düşünüyorum yakın bir zamanda "shore jigging" ile ilgili; "Okuma Fd Cxt 40" ve "Savage gear MPP 274 cm 120gr (90gr da olabilir)" ayrıca ip olarak da 0,23mm (link) (link) (link) x8 örgü... sizce uygunmudur bu kombi makina, kamış ve ip uyumu vb...

Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum

Teşekküler
mpp yorumlarınız ve başka tavsiyeleriniz için konuyu takipteyim

Son düzenleme:
Bahsettiğim gibi fazla para vermemek için kamışı Mpp 120 aldım, daiwa bg 4000, evo 0,20 ip ile kombinledim.

Kamış biraz odunumsu. 3 metre olsa sanki çok iyi olurmuş hissi veriyor. Yeteri esnemeyi yapmıyor. Ama kullanıma mani bir konu yok. Erimi vs gayet iyi. Tabi bu konular ne kadar ödemek istediğinizle ilgili. Coltsniper kalitesinde olsa 400 tl olmaz. Bu fiyat için gayet iyi. videolarda da göreceğiniz üzere öküz gibi sağlam bir kamış.

İlk atışlarda 10 atışta 1 düğüm sorunu yaşamaya başladım hay dedim böyle işin. İp biraz fazla sarılıydı kafadan 10 metre kadar kesip aldım sorun çözüldü.

Henüz balık alamadım ama fiyat performans iyi bir takım yaptığımı düşünüyorum

Bahsettiğim gibi fazla para vermemek için kamışı Mpp 120 aldım, daiwa bg 4000, evo 0,20 ip ile kombinledim.

Kamış biraz odunumsu. 3 metre olsa sanki çok iyi olurmuş hissi veriyor. Yeteri esnemeyi yapmıyor. Ama kullanıma mani bir konu yok. Erimi vs gayet iyi. Tabi bu konular ne kadar ödemek istediğinizle ilgili. Coltsniper kalitesinde olsa 400 tl olmaz. Bu fiyat için gayet iyi. videolarda da göreceğiniz üzere öküz gibi sağlam bir kamış.

İlk atışlarda 10 atışta 1 düğüm sorunu yaşamaya başladım hay dedim böyle işin. İp biraz fazla sarılıydı kafadan 10 metre kadar kesip aldım sorun çözüldü.

Henüz balık alamadım ama fiyat performans iyi bir takım yaptığımı düşünüyorum
Savage gear Mpp muadili olmayan bir kamış bu fiyata.

Eğer 300-320 cm modeli olsaydı kesinlikle tekrar alırdım ama 274cm bence de biraz kısa kalıyor.

Tabi ben Boğaz’da kullanmayı düşündüğümden biraz da , yoksa Ege’de sarozda yeter mesela

Bir dipnot olarak bırakayım.. Legalis 28-84 kamış aldım, 3,20 olan modeli, k tipi halkalar mevcut. Fakat 2.90 olan modeli görmedim kullanmadım, onu bilemiyorum, değişeceğini sanmam. malum video kanalında Bilent Yıldırım hoca nın tanıttığı kamış sanırım.

Back