Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shore Jigging için kamış tavsiyesi

hknrgn

Aktif Üye
Adı
hakan
Merhaba,
Shore jigging için kamış arayışındayım.
İzmir (daha çok güneyinde) ve Saroz taraflarında kullanacağım.
Sizce bu 3 kamıştan hangisi daha verimli olur benim için. 40-60-80 gr jigler kullanmayı düşünüyorum
Crony Sea Cliff Scs 962Mh 2,90m 20-75gr (Bu kamış çok hafif bir kamış olduğu için çok dikkatimi çekti)
Daiwa Crosscast df 3.05m 28-84gr
savage gear sgs6 shore jigging 30-100 (Bu atar aralığından dolayı iyi ama ağır bir kamış)

Bugün kamış olacak olsanız bunlardan hangisini alırsınız ya da bunların dışında alırım dediğiniz bir marka model var mı?
Bütçe 7.000-15.000 skalsında ama 15.000 e kadar çıkmasa iyi olur:)
LRF-Light Spin-Surf-Spin her türlü av yapıyorum ama shore jigging yeni başlayacağım.

Bir soruda kamış ağırlığı ile ilgili. Shore Jigging için kamışın ağırlığı çok önemli mi? Yani diğer at-çek disiplinlerine göre aralık vermeden daha az sayıda at-çek yapılıyordur diye tahmin ediyorum.

Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Merhaba,
Shore jigging için kamış arayışındayım.
İzmir (daha çok güneyinde) ve Saroz taraflarında kullanacağım.
Sizce bu 3 kamıştan hangisi daha verimli olur benim için. 40-60-80 gr jigler kullanmayı düşünüyorum
Crony Sea Cliff Scs 962Mh 2,90m 20-75gr (Bu kamış çok hafif bir kamış olduğu için çok dikkatimi çekti)
Daiwa Crosscast df 3.05m 28-84gr
savage gear sgs6 shore jigging 30-100 (Bu atar aralığından dolayı iyi ama ağır bir kamış)

Bugün kamış olacak olsanız bunlardan hangisini alırsınız ya da bunların dışında alırım dediğiniz bir marka model var mı?
Bütçe 7.000-15.000 skalsında ama 15.000 e kadar çıkmasa iyi olur:)
LRF-Light Spin-Surf-Spin her türlü av yapıyorum ama shore jigging yeni başlayacağım.

Bir soruda kamış ağırlığı ile ilgili. Shore Jigging için kamışın ağırlığı çok önemli mi? Yani diğer at-çek disiplinlerine göre aralık vermeden daha az sayıda at-çek yapılıyordur diye tahmin ediyorum.

Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Shorejig diğer birçok disipline göre daha ağır bir av sitili zaten ondan ağırı boğazda yaptığımız kurşun arkası avları sonrasında da bence shorejig gelir..
Kamışın kendi ağırlığından ziyade sizi yoracak olan kamış makinenin dengesiz olması..
Saragosa 5000 + coltsniper 80-100 ile kombin yaptığımda toplam ağırlık = 720 gr civarında oluyor
Twinpower 8000 + coltsniper 80-100 ile kombin yaptığımda toplam ağırlık = 885 gr civarında oluyor aslında hafif olanın daha az yorması gerekiyorken ağır olan set daha az yoruyor ve daha konforlu av yapmamı sağlıyor eğer imkan varsa alacağınız kamışı elinizdeki makineye takarak dengesine bakın derim en hafif olan set en az yoracak diye kesin ve net bir sonuca varamıyoruz maalesef..
Gönderdiğiniz kamışlardan sadece sgs6 yı çok fazla gördüm ama 3 kamış ile tecrübem olmadığından şu iyidir diye yorum yapamıyorum..