Tüm sorulara tek seferde cevap vermeye çalışayım.
Öncelikle derin/sığ kafa teriminde umutla yanlış ifade etmiş olabiliriz. Makarası geniş olan modelleri sığ kafa olarak adlandırdık biz.
Bana %30'a kadar erimin artar diyen beyefendi makina satmaya çalışmıyordu o esnada çünkü elinde sığ kafa nexave vardı sadece o da bizim baktığımız bir makina değildi zaten. Sonra bana kaç ip saracaksın sen sığ kafaya dedi bende 0.14- belki 0. 16 dedim. Kendisi de baştan kaybettin ne kadar ince o kadar erim 0.10 iyidir sığ kafaya (long spool) diye görüş belirtti. Hem ipin incelmesi hem de long spoon ile total de erimin %30 a kadar artar dedi. Tekrar belirtmek istiyorum elinde almayı düşündüğüm sığ kafa model yoktu.
50-65 metre mesafesine deyinecek olursak benim çubuklu da
@OmerAydın kardeşimin kız kulesinde tecrübe ettiği üzere bazı günlerde erimi fazla olan insanlar ( bu erim kamış, makina, ip, sahte, yetenek, tecrübe herhangi biri yüzünden olabilir) patır patır balık toplarken daha yakına atabilenler boş çekiyor
O yüzden erimi mümkün olduğunca arttırmak isteği içindeyim. Yani İstanbul da çinekop - sarıkanat - lüfer peşinde koşarken 10 metre çok değerli bir mesafe bizim gözümüzde. Ama bu doğrudur kuraldır gibi bir iddiamız yok.
Tüm bu bilgiler çerçevesinde acaba çare long spool da olabilir mi diye konuyu açtık. Vakit ayırarak değerli görüşlerini ileten herkese teşekkür ediyorum.