Şikâyet

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan murats.
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

murats.

Yeni Üye
Tepki
17
Ödül
5
yer Trabzon yomra limanı. insanlar olta ile bir iki gün zargana yakalayınca adamlar hemen oraya ağ serdiler. yetmedi fenerle zargana aradılar yetmedi topladığı ağı busefer kıyıya 3 4 m kalacak yakar yakına attılar. zaten liman girişine hergün ağ seriyorlar. ordaki insanların defalarca şikayet etmelerine rağmen yine aynı tas aynı hamam. sahil güvenlik hiç bir şey yapmıyor son çare olarak cimere yazacağım. bunların aç gözlülüğü yüzünden artık balık tutamaz olduk yomrada. balıktan soğuttular.Allahtan bulsunlar diyecek başka birşey bulamıyorum. insanlar 2 gün bi yerden iyi balık alsınlar kıyıya yakın uzak liman ici dışı girişi farketmiyor hemen ağ atıyorlar. ben görmedim ama troll teknelerle kıyıdan balık tutuyorlarmış burada daha balık olur mu.

Dosyalar

• 20191110_185816.jpg
    20191110_185816.jpg
    49.4 KB · Okunma: 175
ben tam arayacaktım yanda bi abiye sordum yasak olduğundan emin olmak için ben 30 senedir buralarda balık tutarım o kadar çok şikayet ettik ki sahil güvenlik hiç bir şey yapmıyor boşuna arama dedi ben de cimere şikayet ettim

Küçük tekneler isterse ağını kıyıya bile bağlayıp çekebilir. Maalesef yasal.
Kısmen örgütlü de olduklarından laf-söz de dinlemezler. Ekmek parası parolalarıdır.
Denize trol kadar zarar verirler. Çok kıyılarda avlandıkları için yavru balıkları da ister istemez öldürürler.
Ağları dolsun diye balıkları korkutma amaçlı suya taş atarlar, gürültü yaparlar.. Ne ekonomiye, ne denize beş kuruşluk katkı sunmadıkları gibi bir de edebiyle avlanan kıyıcılara kafa tutarlar. 🙁

En temizi eğer yapabiliyorsanız bir metal çengel bir de sağlam ip alıp ağı çekeceksiniz bir güzel yakacaksınız , derelerde & göllerde ağ atanlara bu yöntemi uygulayanlar olduğunu görüyorum. Evet hoş değil ama canı yansın en azından bir süre ağ vs atamaz.

Küçük tekneler isterse ağını kıyıya bile bağlayıp çekebilir. Maalesef yasal.
Kısmen örgütlü de olduklarından laf-söz de dinlemezler. Ekmek parası parolalarıdır.
Denize trol kadar zarar verirler. Çok kıyılarda avlandıkları için yavru balıkları da ister istemez öldürürler.
Ağları dolsun diye balıkları korkutma amaçlı suya taş atarlar, gürültü yaparlar.. Ne ekonomiye, ne denize beş kuruşluk katkı sunmadıkları gibi bir de edebiyle avlanan kıyıcılara kafa tutarlar. 🙁
eşkiya demek uygundur o zaman abi bunlara sarayburnun da denk gelmişti bizim örgütlenmenin gözünü seveyim 20 küsür kişi 180 220 gram arası palamuta kurşun arkası çalışır gibi tekneye çalıştık 🙂 cam çerçeve kalmadı eşkiyada daha da gelmedi ( 4 defa aynı kıyıdan bilerek takımları kesti aynı gün içinde )

Back