Sıkışan Olta Kamışına Dair Kesin Çözüm Aramaktayım ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Erden Eren
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Polislerin vb araçta sıkışanları kurtarmak için kullandığı bir koli bandı yöntemi var çalışır mı acaba?
Sıkışan yerin sağını ve solunu koli bandı zarar vermesin diye önce kağıt bantla sarsak üzerine hem sağından hem solundan 2 ayrı koli bandı ile kalınca bir dolansak ve sarma işlemi bitince her iki taraftan koli bandında uzunluk bırakıp deyim yerindeyse 2 tane tutamaç elde etsek ve akabinde bunları ters yöne tutup çeksek bir ilerleme kaydeder miyiz acaba? Tamamen mabadımdan salladım denenmiş bir şey değildir.

soğutucu sprey tavsiye ediyorum , daha önce sıkışan teleskobik kamışı da bu şekilde açtık ek yerine sıkıp hafif çevirerek ittirdik açıldı

Eskiden bir kez görselini bile iletmiştin evet. Dur bakayım hemen. Teşekkürler.

@SKARPİ66 Özcan abinin çözümü teleskopik olta için geçerli olmadığından sorunum devam ediyor.
Ve maalesef zorlarken Okuma Avanger'i kırdım bari Okuma Wave Power'ı açabilsem. Çözüm önerisi bekliyorum. Teşekkürler.
Abi wd40 denediniz mi? Dibine sıkıp dik bir şekilde bırakırsanız içine doğru inecektir diye düşünüyorum. Büyük olan katmanda bir miktar sıcak su dökmek de belki çözüm olabilir. İç kısımdakine dökerseniz genleşip daha da sıkacaktır ama dış katmana döküp çapı büyütebilirseniz salma ihimali var gibi geldi.

WD-40 pas sökücü yazlıkta var idi ama bir daha 400-500 TL verip almama değer mi yani?
Kaynar su ile deneyeceğim yine. Eskiden birkaç kez kurtarıcım olmuştu kaynar su.

Sıkışan yerde küçük parçayı buzla sarıp, iyice soğuyunca büyük parçaya da yapıştırıcıları eritmeyecek şekilde saç kurutucuyla biraz ısıtmak denenebilir. Elin kaymaması için inşaat eldiveni falan kullanabilirsiniz. Parçaları birbirine iterken sağa sola çevirerek ittirmeyi unutmayın. Bunları denedikten sonra bence halı üzerine olta dik, makine sökülmüş şekilde tık tık nazikçe vurmayı deneyebilirsiniz. Bu da işe yaramıyosa ben artık mengeneye sabitleyip ciddi kuvvet uygulamayı düşünürdüm.

Size faydası olacağına şüpheliyim ama aynı sorunu ben de ucuz bir kamışımda yaşamıştım. Sahilde bir türlü kapatamadım. Açık şekilde eve taşıyıp ava da açık şekilde gittim. Av bittiğinde nedense kamış çok kolay kapanmıştı.

İki kamışta birden bu sorunu yaşamanız çok sinir bozucu, umarım en azından bu kamış kurtulur.

Sıkışan yerde küçük parçayı buzla sarıp, iyice soğuyunca büyük parçaya da yapıştırıcıları eritmeyecek şekilde saç kurutucuyla biraz ısıtmak denenebilir. Elin kaymaması için inşaat eldiveni falan kullanabilirsiniz. Parçaları birbirine iterken sağa sola çevirerek ittirmeyi unutmayın. Bunları denedikten sonra bence halı üzerine olta dik, makine sökülmüş şekilde tık tık nazikçe vurmayı deneyebilirsiniz. Bu da işe yaramıyosa ben artık mengeneye sabitleyip ciddi kuvvet uygulamayı düşünürdüm.

Size faydası olacağına şüpheliyim ama aynı sorunu ben de ucuz bir kamışımda yaşamıştım. Sahilde bir türlü kapatamadım. Açık şekilde eve taşıyıp ava da açık şekilde gittim. Av bittiğinde nedense kamış çok kolay kapanmıştı.

İki kamışta birden bu sorunu yaşamanız çok sinir bozucu, umarım en azından bu kamış kurtulur.

Samet neden sizli bizli konuşuyorsun yahu? =)
Bak yarın lodos şiddetlenmeyecek ise şamandıralı eşkina avı adına senin oralara gelmeyi planlıyorum. Bilgine.

Samet neden sizli bizli konuşuyorsun yahu? =)
Bak yarın lodos şiddetlenmeyecek ise şamandıralı eşkina avı adına senin oralara gelmeyi planlıyorum. Bilgine.

Alışkanlık 🙂

Umarım eşkina alırsın, bana da buralarda denemeye devam etmek için neden olur. Bu civarlarda eşkina hedefleyen bir kişiye bile rastlamadığımdan ve belki 15-20 denemede 2 eşkina denk getirebildiğimden ben biraz umudu kestim. Denemek istediğim 2-3 yer kaldı, onun dışında galiba eşkina avlandığını kesin bildiğim caddebostan ile sınırlayacağım denemelerimi.

Ben anlamadım teleskopik kamışlar birbirinin içine girer bildiğim
Sıkışınca da birbirinin içine girmez

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Back