Şile, Ağva, Kerpe, Kefken Balık Durumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemreis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Oralarda da çok verimli avlar yapılmıyo kıyıdan kişi başı 4-5 tane. Tekneden yapılan avlar nitekim daha verimli çünkü termoklin tabaka dediğimiz bir tabaka var denizde. Bu mevsimlerde çok keskin ısı geçişleri olabiliyor. Yüzey tabaka ilk 10 metre 18-19 derece ise termoklin tabakada bir anda 14-15 derecelere düşüyo. Lüfer familyasıının sevdiği ısı değeri 13-15 derece olduğundan balıklar bu tabakada yer alıyor. Ancak belli saatlerde besin ihtiyacını karşılamak için yüzeye yakın beslenip yine bu termoklin tabakaya iniyorlar. Bu sebepten kıyıdan avcılık yapılacaksa derin meralarda atış erimi çok yüksek olan ekipmanlar ile yemli avcılık yapılması çok daha uygun. Spin yapılacaksa da gece iyice ayaz çıktıktan sonra yapılması daha makul. Ben bilimsel açıklamasını yaptım gerisi size kalmış. 🙂
Havalar böyle ılık giderse bir ay daha sürer gibi suların o dereceye gelmesi.

Havalar böyle ılık giderse bir ay daha sürer gibi suların o dereceye gelmesi.
Kesinlikle zaten mevsimler 1 ay sarkmış şekilde düşünmek gerekiyor. Şu anda suların olması gerektiği ısı 12-13 derece fakat mevsimler de ki değişiklik sebebiyle hala 20-23 derecelerde. Bu sıcaklıklarda av verimi beklemek çok saçma olur.

1696756291464.png

Hava poyraz da olsa, dalga boyu iyide olsa en önemli faktörü atlıyorsunuz o da su ısısı. Su ısısı 13-14 dereceye kadar inmedikçe verim beklememek gerekir.
Aynen öyle dalgalar kiyiya vurdukca yuzumuze ilik bir hava üflüyordu, hala sogumadi su.

Merhabalar... İzmirden 2 hafta sonra Şile'ye gidicem... Gitmişken spin ile oralarda biraz denemek istiyorum... Balık durumu nasıldır?

Dün akşam Şile'de eşkina avlayanların hasılatına baktım da..
Ben de 2-3 parça aldığım vakit buralarda paylaşıyor, bir şey başarmış gibi hava atıyorum. Meğer kumdan kale misaliymiş benim avlar. 🙂 Muazzam ötesi bir ava şahit oldum dün.

Dün akşam Şile'de eşkina avlayanların hasılatına baktım da..
Ben de 2-3 parça aldığım vakit buralarda paylaşıyor, bir şey başarmış gibi hava atıyorum. Meğer kumdan kale misaliymiş benim avlar. 🙂 Muazzam ötesi bir ava şahit oldum dün.
Kumbaba tarafından mı yoksa limanın oradaki mendirekten mi?

Şilede spin avıyla lüfer alıyorlar nerden olabilir köyden mi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kumbaba tarafından mı yoksa limanın oradaki mendirekten mi?

Her ikisi de değil. 🙂

Bu arada Kumbaba'nın şimdiki gelişmiş ve kalabalıklaşmış halinden çok önceleri, sazlıklarla kaplı olduğu hatta tüfekle av yapıldığı günleri anımsarım. Orada hiç denk gelmedim kayalık eşkina merasına.

Back