Şile, Ağva, Kerpe, Kefken Balık Durumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemreis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
şu an için en güzel yer limanda küçük mendirekten limanın içine doğru deneme yapmak

evet küçük mendireğin oradaki fener tarafından liman içine doğru en uçtan otoparka kadar olan alanda

Liman içinde martı ve yosundan başka bir şey tutmak imkansız gibi...

demekki bu rüzgarlarda dalgalar yosunları kıyıya atmış,oradan başka atabileceğin doğru dürüst bir yer maalesef yok,kumsallarda zaten kıyıya yakın mesafede denize girenler için şamandıralar var eylüle kadar olta atılmaz

Şimdi aklıma geldi,limandaki otoparktan limana doğru bir köprü yapılmıştı,o köprünün üstünden liman tarafına doğru olan kısmından deneyebilirsin oraların dibi kayalık yerler levrek yakalama şansın var yanlız köprü üstünden olta atmana izin verirlermi hiç bilmiyorum belki şu an oraları sessiz sakin olduğundan karışan olmayabilir

Nisan sonundan beridir Şiledeyim, limanın dibi yosun, su üstü martı o zamandan beridir. Limanda da dalga yok ki yosun atsın ... Sanki bir göl gibi dibi yosun bağlamış oranın.
imanda mendireğin orada, deniz tarafında karagöz ve eşkina olduğunu biliyorum ama olta ile tutan görmedim daha onları.

Şilenin yerli olta balıkçılarından kimseyi ne levrek nede eşkina tutarken görebilirsin,onlar için varsa yoksa lüfer familyası gelir,şimdi boş dediğin yerleri eylülden itibaren bir gör adım atacak yer bulamazsın hatta kumsallar bile hafta sonları boğaz kıyılarından farksız oluyor,yosun meselesine gelince dediğiniz büyük ihtimal dipte yetişen saz gibi olanlar,onlarda zaten tüm mevsim varlar lakin rüzgarlı havalarda dipten koptuklarındanmıdır nedir suyun üstünde çokça görülüyorlar o yüzden oralarda genellikle su üstü veya dibe inmeyen az dalarlı sahteleri kullanıyordum

Selamünaleyküm, Ağva Kilimli plajına hakim olan arkadaşım varmı?

Şilenin yerli olta balıkçılarından kimseyi ne levrek nede eşkina tutarken görebilirsin,onlar için varsa yoksa lüfer familyası gelir,şimdi boş dediğin yerleri eylülden itibaren bir gör adım atacak yer bulamazsın hatta kumsallar bile hafta sonları boğaz kıyılarından farksız oluyor,yosun meselesine gelince dediğiniz büyük ihtimal dipte yetişen saz gibi olanlar,onlarda zaten tüm mevsim varlar lakin rüzgarlı havalarda dipten koptuklarındanmıdır nedir suyun üstünde çokça görülüyorlar o yüzden oralarda genellikle su üstü veya dibe inmeyen az dalarlı sahteleri kullanıyordum
Vallahi o saz gibi olan denz çayırları var ama bir de bildiğiniz öbek yeşil yosun dolu şu an. Haziranda orada kıbrısı dibe atayım demişim, bilmiyordum o kadar olacağını. 3 takım gitti 4. takımda çekebildim onda yosundan koca kefali görmedim resmen 😀

Back