Şile, Ağva, Kerpe, Kefken Balık Durumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemreis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba ;
25.09.2021 26.09.2021 e bağlayan gece sabah suyu için şile liman da idik spin için ilk defa gittiğim mera da kayaların açık deniz kısmında at çek yapacak yeri zor bulduk kayalar dik ve kaygan su üstü hafif dalarlı ve kaşık denemelerimiz de 2 3 kere takip alsak da bizi asla yalnız bırakmayan Trakonya dışında balık alamadık 🙂 Denemelere devam oltası suda olan herkese rast gelsin

cumartesi şile taraflarındaydık, önce sahilköy'den spin denedik tık yok. aşırı rüzgar vardı, herhalde ondan bişey tutamadık. sonra limana geçtik, yengeçle yemli denedik, belki yolunu şaşırmış bi levrek mevrek bişeyler gelir diye, her zamanki misafirlerimizden olan gelincik dışında bir şey alamayınca bazı ağza alınmayacak laflar eşiliğinde evin yolunu tuttuk. sayaca baktım 150 km yol yapmışım. 150 km yol sıfır balık. aynı laflardan biraz daha edip rahatladıktan sonra eve çıktım. baktım tam rahatlamamışım biraz daha laflar saydım.

cumartesi şile taraflarındaydık, önce sahilköy'den spin denedik tık yok. aşırı rüzgar vardı, herhalde ondan bişey tutamadık. sonra limana geçtik, yengeçle yemli denedik, belki yolunu şaşırmış bi levrek mevrek bişeyler gelir diye, her zamanki misafirlerimizden olan gelincik dışında bir şey alamayınca bazı ağza alınmayacak laflar eşiliğinde evin yolunu tuttuk. sayaca baktım 150 km yol yapmışım. 150 km yol sıfır balık. aynı laflardan biraz daha edip rahatladıktan sonra eve çıktım. baktım tam rahatlamamışım biraz daha laflar saydım.
Hocam orada harcadığın zaman ve enerjiyi kadıköy kalamışta harcasaydın kesin levrek veya minakop alırdın 🙂 Şile Aralık-Ocak gibi balık yaparsa yapıyo. O da limanda değil, Sofular-Sahilköy-Ağva' da

hedef balığı belirtmemişim hocam. karadeniz'den gelmekte olan çinekopların peşindeydik. ama minekop tavsiyen çok kıymetli, zira birkaç aydır pendik tuzla taraflarında o balığın peşinde de az vakit öldürmedik 🙂

🙂
Genelde bizde birkaç senedir ağzımızı doldurup sayıyoruz. Yapılan onca yol, yenilen tonca yağmur rüzgar, tarifsiz.
Hafta sonunu bir daha balığa gidenin diye kapatıp hafta başını hafta sonu gelse de diye açıyoruz. Bu da böyle hastalık işte.
Nasip değilmiş. Bir dahaki sefere inşallah. Rastgelsin.

Herkese merhabalar, sabah suyunda ilk defa imrenli tarafına gittim, daha önce hiç gitmemiştim her merada yaptığım gibi haritadan beğendiğim için gittim fakat canlı yoktu. Akabinde şile ye doğru iki koya daha uğradım oralarda da birşey bulamadım. Kumbaba dere ağzına bakayım dedim orada da birşey yoktu. En son riva yapayım dedim malesef riva da da canlı yoktu. Fakat boğazın giriş açığında sayısını tahmin edemeyeceğiniz troller vardı. Ben bu kadar tekneyi bir arada görmedim. Sanki denizin ortasında bir duvar görüntüsü vardı ve sonu yok. Haliyle balıkta yok. Herkese rastgelsin.

Back