Silikon Karides ile Eşkina

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ryetik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben şahsen kullanmadım ama yanındaki arkadaşlarımın bir kaç denemesi olmuştu, balık alamadılar.Merada bulunan diğer balıkçılarda da görmüştüm kullanan vardı. Balık alan görmedim sadece bir tanesi bir kere balık almış
Eşkina zahmetli bir av macerası olduğu için canlı yem veya boru kurdu şartdır.

bende değişik bir fikir-yöntem atayım ortaya. inanıyorumki levrek için başarılı olabilecek bir yöntem. birkaç zamansız denememde sonuç alamadım. bu sahtenin erimide gayet güzel.

aşağıdaki resimdeki silikondan turnanın yüzgeçleri makasla kesilir ve alttaki üçlü iğne çıkarılır. bakalım elimizde ne kalıyor? kocaman bir teke 😀 hatta iğne iplik ile bacakta eklenebiliyor kışın boş vaktimde denedim gayette güzel oldu. bir ara istek gelirse resim çekerim şimdi zor geliyor.

37402682rb5if9.jpg

Fiyaatında muhtemelen bir yanlışlık var bu sahtelerden alacağım. Kaya levreği olmasa bile bakarsınız bir kuzu atlar da bende raporu yayınlarım sitede 🙂

Cevaplar için teşekkür ederim.

Avlanacağım mera Samsun da. Merada eşkina var ancak karides toplamak mesele çünkü çok küçükler ve çabuk ölüyorlar. Kayalıkların bittiği noktadan sürütme yaparak , kayalıklara geldiğinde de jig yapar gibi aksiyon vererek sonuç alabilirim diye düşünmüştüm. Senede birkaç defa balığa çıkma şansım oluyor bunun içinde verim alamayacağım halde sahte almak istemedim. Yorumlar için tekrar teşekkür ederim.

Samsunun neresinde avlanıyorsunuz,kaç akşamdır gidiyorum tık yok.
Karidesi sahilyolunda(rus pazarı arkasında) bolca bulabilirsiniz,ama lütfen havyarlı olanları geri bırakın ki neslin devamı gelsin.

Ben 6 yıldır İstanbul da yaşamaktayım. Samsun da genelde dereköy , alaçam , fuar arkası , eğitim fakültesi ve costal mevkilerinde avlanıyorum ancak son iki yıldır pek fazla av yapma imkanım olmadı maalesef. Samsun a geldiğimde birlikte bir av yaparız belki 🙂

Zamanında İstanbul avcılar metrobüsün oradan tekeyle trofe eşkina almıştık.Şimdi spine merak sardığımdan yemliyle aramız açıldı.Acaba sahte silikon karidesle av tecrübesi olanlar yazabilir mi?

Benimde elime yeni geçti silikon karidesler deneyeceğim fakat eşkina için henüz erken 15-20 gün sonra denemeye başlamak gerek boşuna git gel yapıp şevkinizi kırmayın balık yok diye . Bereketli avlar dilerim . rastgele

Back