Silikon karides markası ve kullanımı hk.

Emrealanis

Üye
Tepki
15
Ödül
13
Herkese merhaba,

Levrek ve kofana avı için silikon karides almayı düşünüyorum.
2 farklı renk planlıyorum.
Osaka/Pandora/Seahorse/Savagegear/Compass
Henüz modele karar vermedim.
Bu konuda sitede çok bilgiye denk gelmedim, belki de ben bulamadım.
İzmir ve Kuşadası çevresi av yapıyorum, marka ya da model/renk tavsiyesi olan var mı acaba?.
Bu silikonlar lrf ile kullanılıyor acaba ben spin kamışım ile iyi aksiyon verebilir miyim?
Genelde 6-7 gr jidhead ile geliyor bu silikonlar.

Daiwa Legalis Seabass 10-35 2.70
Shimano Fx C3000
Shimano kairiki 0,13

Şimdiden teşekkürler, bol şanslar.
Emre

Ben de almayı planlıyordum erteledim sonra, iş yapması konusunda tereddüte düştüm, takip ediyorum konuyu

Herkese merhaba,

Levrek ve kofana avı için silikon karides almayı düşünüyorum.
2 farklı renk planlıyorum.
Osaka/Pandora/Seahorse/Savagegear/Compass
Henüz modele karar vermedim.
Bu konuda sitede çok bilgiye denk gelmedim, belki de ben bulamadım.
İzmir ve Kuşadası çevresi av yapıyorum, marka ya da model/renk tavsiyesi olan var mı acaba?.
Bu silikonlar lrf ile kullanılıyor acaba ben spin kamışım ile iyi aksiyon verebilir miyim?
Genelde 6-7 gr jidhead ile geliyor bu silikonlar.

Daiwa Legalis Seabass 10-35 2.70
Shimano Fx C3000
Shimano kairiki 0,13

Şimdiden teşekkürler, bol şanslar.
Emre
Ege ve akdenizde osaka karides ile verimli avlar yapıyorlar , takip ettiğim videolarda en çok ona denk geldim.

Herkese merhaba,

Osaka ve pandora'nın silikon karideslerini kullanıyorum. Osaka'nın kuyruk kısmındaki aksiyonu veren bağlantı kısımları daha narin olduğundan 2-3 kez kopma problemi yaşadım, keza karidesin kolları ve bıyıkları da aynı şekilde. Pandora'dan daha çok memnun kaldım diyebilirim. Gece de kullandığım için E26 gibi glow olanların hem junior hem de 7,6cm lik olanlarından kullanıyorum. Savage gear karidesin ise jig head yapısı olarak farklı iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum.

Rastgele

Ege ve akdenizde osaka karides ile verimli avlar yapıyorlar , takip ettiğim videolarda en çok ona denk geldim.

Teşekkür ederim. Evet haklısınız. C042 ve C043 yeni modeller, videolar gelmeye başladı. Acaba 10-35 kamış ile verim alır mıyım aksiyondan, beni düşündüren konu bu.. Yoksa görüyorum ki arkadaşlar daha hafif takımları kullanıyorlar, hatta bazıları klips bile takmıyor ya da gramajını düşürüp kullanıyor..

Herkese merhaba,

Osaka ve pandora'nın silikon karideslerini kullanıyorum. Osaka'nın kuyruk kısmındaki aksiyonu veren bağlantı kısımları daha narin olduğundan 2-3 kez kopma problemi yaşadım, keza karidesin kolları ve bıyıkları da aynı şekilde. Pandora'dan daha çok memnun kaldım diyebilirim. Gece de kullandığım için E26 gibi glow olanların hem junior hem de 7,6cm lik olanlarından kullanıyorum. Savage gear karidesin ise jig head yapısı olarak farklı iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum.

Rastgele

Teşekkür ederim. Yorumlarınız çok önemli 2 farklı marka kullanan birisi olarak. Pandora da bakıyorum. E007/E022/E026/E027 notlarımda var. Sizce 10-35 Daiwa Legalis ile bunları yüzdürebilir miyim (6,5 gr olanları)? Daha hafif bir sisteme mi geçmem gerekir?

Rica ederim, aksiyonu silikonun dibi bulmasından itibaren, dipten 1 metre kadar kaldırıp aşağı yukarı zıplatarak veriyorum. Kullandığım kamış sizinki ile aşağı yukarı benzer Penn Squadron 15-40, ben kullanabileceğinizi düşünüyorum. Suyun berraklığına ve meradaki yemlere (teke, karidesler) göre benzer bir renk kombinasyonu almanız şansınızı arttırabileceğini düşünüyorum.

Rica ederim, aksiyonu silikonun dibi bulmasından itibaren, dipten 1 metre kadar kaldırıp aşağı yukarı zıplatarak veriyorum. Kullandığım kamış sizinki ile aşağı yukarı benzer Penn Squadron 15-40, ben kullanabileceğinizi düşünüyorum. Suyun berraklığına ve meradaki yemlere (teke, karidesler) göre benzer bir renk kombinasyonu almanız şansınızı arttırabileceğini düşünüyorum.

Tamamdır, tekrardan teşekkürler.

Back