Silikon yemlerdeki alt iğne hakkında

Levrekte daha çok silikon topu arkasında en az 5 adet sıra sıra bağlanmış 6-7 cm civarı raglot silikonlar iyi iş yapıyor su üstünden çekiliyor yavaş sarım yapılıyor gerçekten aksiyonları çok iyi oluyor su üstünde yüzen yavru balık sürüsü oluyorlar gece beyaz ve sedef beyazı ve yeşil parlayan fosforlu olanlar gün ışıyıncada diğer renklerden oluşan karışık sıra araya bitane simli bal köpüğü olmalı mutlaka bizim burada antalyada silikonla avlananlar hep bu takımı kullanırlar

Fatih hocam merhaba,

İlk mesajda belirttiğim gibi bu silikon abimden aldığım at-çek malzemeleri arasında çıktı. O malzemeler arasında bahsettiğiniz takımlardan da var. Aslında onun için ayrı konu açacaktım ama siz şimdi konuyu açtınız buradan yazayım 😀

Abim de Antalya'da bulunduğu dönemde bu malzemeleri yapmıştı. Belki ona da oradan bulaşmıştır 🙂

Şimdi bir tane 20gr adının spirolino olduğunu öğrendiğim şeffaf bir ağırlık var. Sizin silikon topu dediğiniz sanırım içine su da doldurulabilen suyun yüzünden gelen ağırlık.
3 tane takım var. Küçük silikon ve tüylerden yapılmış ikişerli şekilde.
Çok miktarda küçüklü büyüklü farklı renklerde silikon var.

Bunlarla ilgili aklımda sorular var.
Sanırım bu yönteme sıyırtma deniyor okuduklarımdan anladığım kadarıyla 😀

Silikonları tek tek kullanmak mı gerekir yoksa abimin yaptığı gibi ikişerli şekillerde mi diye düşünüyordum. Size 5 adet demişsiniz. Dün nerede okudum tam hatırlamıyorum ama tek silikonun levrekte daha başarılı olduğunu yazmıştı birisi.

- 20gr ağırlık yeterli olur mu yoksa daha ağır bir spirolino mu alayım?

- Bu sistemle eğer merada varsa küçük silikonlarla istavrit alma şansım da var mıdır?

_20160412_121629.JPG _20160412_121605.JPG _20160412_121537.JPG _20160412_121449.JPG silikon topları resimdeki gibi içlerine su koyulmuyor silindir şeklinde olanının içinde ses çıkaran bilyalar var silikonların dizilişi aralarındaki boy bir buçuk karış falan, köstek uzunlukları serçe parmağı kadar, silikonlar aynı boyda 5 adet var ama 7-8 tane silikon bağlatanlarda var aslında ne kadar çok olursa o kadar iyi çüknü su üstünde yüzen yavru balık sürüsünü oluşturuyor bu takım sadece bu takımla avlananlar ve çok balık alanlar var yalnız bunu atarken dolaştırmamak çok önemli top suya değmeden misinayı tutup durdurmanız lazım buna zamanla alışırsınız ama ben pek alışamadım 🙂 hâlân daha dolaştırdığım oluyor bu yüzden çok kullanmıyorum rapala kullanmak kolayıma geliyor ama bu rapaladan çok etkili oluyor çok zaman geçen sene sarı kanat istavriti almıştık bayağı hatta rapor acmıştım forumda "Akdeniz İstavriti Avım" diye. Burada palamut zamanında bu takımın en ucuna 5 cm lık kaşık takıp tekne arkasından çekerek palamut avlarlar. Resimdeki silikonlarda 6,5 cm. Bu takım antalyada levrek avında en çok kullanılan takımdır rapladan çok kullananlar var

Son düzenleme:
37211 dosyayı görüntüle 37212 dosyayı görüntüle 37213 dosyayı görüntüle 37214 dosyayı görüntüle silikon topları resimdeki gibi içlerine su koyulmuyor silindir şeklinde olanının içinde ses çıkaran bilyalar var silikonların dizilişi aralarındaki boy bir buçuk karış falan, köstek uzunlukları serçe parmağı kadar, silikonlar aynı boyda 5 adet var ama 7-8 tane silikon bağlatanlarda var aslında ne kadar çok olursa o kadar iyi çüknü su üstünde yüzen yavru balık sürüsünü oluşturuyor bu takım sadece bu takımla avlananlar ve çok balık alanlar var yalnız bunu atarken dolaştırmamak çok önemli top suya değmeden misinayı tutup durdurmanız lazım buna zamanla alışırsınız ama ben pek alışamadım 🙂 hâlân daha dolaştırdığım oluyor bu yüzden çok kullanmıyorum rapala kullanmak kolayıma geliyor ama bu rapaladan çok etkili oluyor çok zaman geçen sene sarı kanat istavriti almıştık bayağı hatta rapor acmıştım forumda "Akdeniz İstavriti Avım" diye. Burada palamut zamanında bu takımın en ucuna 5 cm lık kaşık takıp tekne arkasından çekerek palamut avlarlar. Resimdeki silikonlarda 6,5 cm. Bu takım antalyada levrek avında en çok kullanılan takımdır rapladan çok kullananlar var

Bu sistem sandal arkasından da çekilir diye düşünüyorum ilginç geldi buralarda kullanan yok. En azından benim bildiğim. Paylaşım için teşekkürler. Müsait bir zamanda deneyeceğim.

Back