Silikona Neden Hep Iskorpit Atlar!??

skorski34

Üye
Tepki
41
Ödül
23
Selamün aleyküm hobidaşlar.. lrf ye başlayalı 4 ay oldu ve denizin her seviyesini inatla (jighad suya düşer düşmez..) taramama rağmen silikon ile 1 adet bile istavrit alamadım sürekli iskorpitler ile dans etmek zorunda kaldım..derdimi net anlatabilmek için uzun olacak lakin, tecrübenize çok ihtiyacım var. Üsküdar meşhur cami önü merada, 15/25 Gr arkası 2 li silikon çapari / Tarabya big şef merada ise aynı grmajlarda sıyırtma tekniği ile takoz istavrit almalarına rağmen jighad silikonum ile istavrit hiç alamayınca asabım bozuldu.. lrf kamışları ile teknik dışına çıkmak ne kadar tatmin edici olur buda ayrı konuda...! 4x 0.8 ip misina ve önüne 0.20 misana lider ile avlanmaktayim.. sizce neyi eksik yada yanlış yapıyorum.. tek heyecan ve mutluluk veren tarabyada bayb jig 3.5 Gr ile iri istavrit almışlığım oldu..

Dosyalar

• IMG-20190726-WA0049.jpeg
    IMG-20190726-WA0049.jpeg
    42.8 KB · Okunma: 132
Son düzenleme:
şu an pek istavrit yok kasım aralık gibi takoz istavrit başlar o zaman istavritin keyfine varırsınız. hatta çinekop sarıkanat yakalama şansınız da var. iskorpitin olmadığı yer yok gibi bir şey. dipten gelirseniz iskorpit mutlaka gelir. irisi lezzetlidir.

bu arada cami önü LRF için zor bir mera. benim ilk LRF yaptığım zamanlar oralarda avlanırdım. Beşiktaş motor iskelesi tarafı jighead silikon kombinasyonu ile daha zevkli . cami önü genelde köstekli oluyor ama ben orada da jighead ile avanıyorum.

Aleykümselam. Ağır geliyordur 15-25 gr. Bu aralar seyrek de olsa istavrit var. Biraz daha kuzeyde şansınızı deneyebilirsiniz. Silikon olarak isome L model pembe olan çok etkili. Renk koyulaştıkça iskorpitin daha çok ilgisini çekiyor. Beyaza ya da pembeye istavrit daha çok geliyor. 2-3 gr ağırlıkta 8-10 numara iğneli zokalar geç battığından aksiyonu daha güzel verir. Eşkina alıyoruz ara ara ama bir karış olduğundan kovaya atamadık biz de henüz. Fakat hafif akıntılı yerler istavrit için güzel. Merayı değiştiriseniz inşallah alırsınız siz de. Rastgele.

Merhabalar. Üsküdar cami önü için aynı dertten ben de muzdaripim. Spin kamışımı yanlış seçim nedeniyle atarı yüksek aldım (30-60 gr) Buna bağlı olarak biraz ağır hareketli jig head kurşunla ve silikonla avlanıyorum. Dolayısıyla silikonu hep dipten çekmek zorunda kalıyorum. Eşkina filan umarken iskorpit atlıyor oltama. Açıkçası temizlemeyi bilmediğimden ve çevremdeki oltacılar da almak istemediğinden denize tekrar salıyorum.

12.08 gece 12 sularında bayram hediyelerim 3-5 tane takoz olsun keyfi yeterde artar bile! Surf kamış sana elveda.. LRF candır, gerisi hamallık oldu bundan sonra.. kendo 3.5gr baybjig ve 10 gr kurşun arkası sıyırtma silikon takımı ile alındı.

Dosyalar

• IMG-20190813-WA0003.jpg
    IMG-20190813-WA0003.jpg
    62.9 KB · Okunma: 66
Back