Sırtı yaparken çelik tel bağlamalı mıyım?

kerems

Aktif Üye
Tepki
194
Ödül
53
Selamlar,

Muğla civarlarında tekneden sırtı yaparken maket yemden önce çelik lider bağlamalı mıyım yoksa misina yeterli olur mu?

Sürütme avlarında çelik tele gerek olduğunu sanmıyorum.
Her ne kadar büyük balık tecrübem yoksa da gördüğüm raporlar, izlediğim videolarda çelik takımlı bir oltaya rastlamadım.
İp misina önüne takımın durumuna göre uygun uzunlukta FC misina kullanıyorlar.
Bununla beraber canlı ya da ölü yem takılacak takımda çelik tel kullanılabilir.

Sürütme avlarında çelik tele gerek olduğunu sanmıyorum.
Her ne kadar büyük balık tecrübem yoksa da gördüğüm raporlar, izlediğim videolarda çelik takımlı bir oltaya rastlamadım.
İp misina önüne takımın durumuna göre uygun uzunlukta FC misina kullanıyorlar.
Bununla beraber canlı ya da ölü yem takılacak takımda çelik tel kullanılabilir.

çok teşekkürler.

zargana çekecekseniz içinden çelik tel geçirmekte fayda var, ama takımınızın ucunda hedefinize göre kaşık ya da maket balık varsa gerek yok. Çocukluğumdan beri sırtı çekerim, bir kere sahtemin iğnesi yamularak balık kaçtı, o da muhtemelen lambukaydı. Hayvanı kendime doğru bile çeviremedim. Sırtı çekerken büyük balık olduğunu hissettiğiniz bir balık olursa teknenin motorunu durdurun, ya da balığa doru yol verin. Bu bilgiler doğru mudur bilmiyorum ama biz böyle yapıyoruz.

Selamlar,

Muğla civarlarında tekneden sırtı yaparken maket yemden önce çelik lider bağlamalı mıyım yoksa misina yeterli olur mu?
Oranın avcılığına çok hakim değilim ama sırtı da denizde celik tel bağlanmasını doğru bulmuyorum. Sonuçta elimizden geldikçe balığı urkutmemeli ve sahteyi doğal göstermeliyiz. Sadece tatli suda turna sudak gibi türlerde celiktel kullanılabilir. Hareketli gördüğü herşeye atliyor onlar 😉

Back