Sizce balıkçı olunur mu,doğulur mu?=)

hepinize katılıyorum,bahti bey sizden ekstra bi maşallah bekliyorum ama nazardan korkuyrum çünkü =))

hamdi bey sizede son derece katılıyorum =)

O zaman size kocamaaaan bir maşallah gönderiyorum. Çünkü nazarımın değdiğini çok kişiden duymuşumdur, Allah muhafaza. Hayırlı akşamlar, Murat arkadaşıma selamlar...

bence her ikiside. Bu sevgi amatörce yapılıyorsa deneyim, bilgi birikimi ve aileden aktarım yoluyla olur. Ama meslek amaçlı ise ve fazla bir alternatif yoksa kişi zaten balıkçı doğmuşdur. Dün trt belgesel kanalında gece bir belgesel izledim. Ege de iki balıkçı aile ikisininde birer kızı var. Anlatıyorlar denizde günlerinin nasıl geçtiğini. Adamın teki diyor ki kızım daha 3 aylıkken deizlerdeydi diyor. Yani diceğim şu ki o kız zaten balıkçı doğmuş

o zaman yaşam tarzlarımızın ve şartlarımızın bu konuyla büyük ilgisi var diyebilirizzz

Balıkçı doğmadım,oldum.🙂
Olma meselesi de rahmetli babam vesilesiyledir.Yaz tatillerinde babacığım bizleri iki ay sürecek uzun tatilimiz için köye bırakırdı.İlk işi de hepimize birer olta almak olurdu.Oltalarımız da tahta üzerine sarılı iki metre bedeni olan basit oltalardı.Kamış olarak da saz veya uygun bir ağaç dalını kullanırdık.Ne güzel günlerdi o günler.Çocukluğumuzun altın çağlarıydı.Her sabah balıkta idik.Kasna konusunda yemli avlanma uzmanı olmuştuk.Velhasıl babamın çaldığı maya çok sağlam bir maya idi.Onun sayesinde olduk.🙂
Elinden oltası eksik olmayan gariban Tom Sawyer ve arkadaşı Huckleberry Finn'in maceralarını da anmadan geçemem.Onun Misisipi nehrinde balık tutuşları da benim balık sevdalısı olmamı derinden etkileyen diğer önemli bir husustur.Su,bizim için balık ve eğlence veren müthiş bir dünya idi.Hala öyledir.

Ufaklığın olacağı kesin...🙂

MERHABA Emre bey,
Allah rahmet eylesin,bu dünyada size en güzel miraslardan birini bırakmış bence babanız..
siz anlatında hatırladım ortası içe doğru basık şekilli tahta oltam benimde vardı küçükken,4-5 sene önce yazlık evin bir köşesinde kenarına takılan yosunlarla ve yemlerle terk edilmiş koku içerisinde bulmuştum bana onları ve ilk tuttuğum balığı elimden kaçırışımı hatırlattınız valla =) inanılmaz üzülmüştüm..yaşım o zmnlar 8-9 falandı valla bende anlamadım ki doğuştan mı sonradan mı,onu bunu bilmem geleceğim master balıkçısı benim vedat abiden sonra 😀

şimdi hatırladım da 8-9 neymiş benim balık maceram 6-7 de tülbentle kum balığı yakalayarak,balık sevgimde onları kıyamayıp denize atarak başladııı bunuda söylemeden geçemeyeceğim valla 😀

Back