Sizce Bellyboat mu, Dağ Yatçılığın 2.50'lik fiber sandalı mı?

korayb3406

Daimi Üye
Tepki
3,404
Ödül
113
Malum, 1 Nisan itibariyle turna sezonu başlıyor. Turna avında kullanmak niyetiyle ufak bir fiber sandal buldum. Sizce hangisi daha mantıklı? Belly boat ile avlanmak mı, küçük sandal ile avlanmak mı? Elektrikli motor düşünmüyorum. 2 kürek, 1 can yeleği işimi görecektir. Yorumlarınızı rica edeceğim.

"DAĞ YATÇILIKTAN 2.50 FIBER AV MERAKLILARINA TİTANİK - Türkiye' nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com' da - 769161309" (link)

Sandalı indir bindir getir götür zor olacaktır. Ama bunun yanında belly boata göre daha rahat olur. Belly boatta ayaklar suyun içinde bir süre sonra çıkmak isteyeceksiniz.
Gördüğünüz gibi hiç yardımcı olamadım.
Bu ikisini ortak paydada buluşturup şişme bot almak daha mantıklı olur bence.

Sandalı indir bindir getir götür zor olacaktır. Ama bunun yanında belly boata göre daha rahat olur. Belly boatta ayaklar suyun içinde bir süre sonra çıkmak isteyeceksiniz.
Gördüğünüz gibi hiç yardımcı olamadım.
Bu ikisini ortak paydada buluşturup şişme bot almak daha mantıklı olur bence.
Canın sağolsun Nedim Abi, ben de o yönüyle düşündüm. Usta denizciler genellikle fiber sandal dengesiz olur derler. 2.50 boy küçük olduğundan dolayı daha çok salınım yapar mı? Suyun üzerinde fındık kabuğuna tutunmaya çalışan böcek gibi olmak istemem.

Fiber tekneyi göle getir götür zor olabilir. Bir de romork gerekir. Biz bellyboat ile avlanıyoruz. Göl büyük olduğundan bazen elektrikli motor aramıyor değiliz ama memnunuz yinede. Oldukça keyifli ve doğal 🙂

2,5m fiber çok dengesiz olacaktır.
Hem denge, hem ayakların kuru kalması, hafif olduğu için kürekle hareket kolaylığı ve hem de sırt çantasına sığabilme özellikleriyle Dechatlon kanoyu da inceleme listene eklemeni önerebilirim.

(link)

(link)

Değişik versiyonları da var

Fiber tekneyi göle getir götür zor olabilir. Bir de romork gerekir. Biz bellyboat ile avlanıyoruz. Göl büyük olduğundan bazen elektrikli motor aramıyor değiliz ama memnunuz yinede. Oldukça keyifli ve doğal 🙂
Belly boat'a alternatif olarak fiber sandal arama sebeplerim,
1- Tatlısuda yılanlarının çok olduğu meralarda huylanmamak için.
2- Belly boat'a göre daha ekonomik olması ve neopren kıyafet gerektirmemesi
3- Daha fazla eşyayı yanına alma imkanı, vs..

Canın sağolsun Nedim Abi, ben de o yönüyle düşündüm. Usta denizciler genellikle fiber sandal dengesiz olur derler. 2.50 boy küçük olduğundan dolayı daha çok salınım yapar mı? Suyun üzerinde fındık kabuğuna tutunmaya çalışan böcek gibi olmak istemem.
Boyut arttıkça sallantı azalır. Denizde 2.50 tabiki çok sıkıntı olur, sadece çok yatık denizde kullanılabilir. Ama gölde denize nazaran daha az dalga olacağı için kullanılabilir gibi. Ama fiber tekne işine giriyorsanız zaten römork almanız gerekli. Römork almışken tekneyi de büyük almak lazım. Tabi o tekneyi göle indirip çıkarmak için uygun yer lazım. Araca çeki demiri lazım. O apayrı bir masraf. Bence şişme bot en mantıklısı.

Back