Merhaba. Bence çok delice sayılmaz. Yabancı forumlarda bu kapsüllerin yem olarak kullanıldığını ve başarılı olabildiğini okumuştum. Ben kapsül kullanacak olursam boncuk gibi kullanmak yerine iğneye takıp sonra gerçek yemimi takmayı denerdim çünkü kapsülü yemeye çalışan balığı da yakalama şansım olurdu. Bir de bazı balık yağları çok saflaştırılıp balık kokusunu yitiriyor, bazı balık yağlarında da meyve aromaları falan katılabiliyor. O yüzden denemeden önce kapsüllerin birini kesip tadı kokusu nasıl diye bir denerdim ben. Bir de halihazırda işinize yaramayan balık kapsülü yoksa fiyatı tuzlu olabilir.
Bu kapsüller yerine yem için tasarlanmış balık yağlarını kullanmaya çalışmak bence daha etkili ve uzun vadede daha ucuz olur. Ben mera mazmozlamak ve belki yem olarak ekmek kullandığım avlarda ekmeğe damlatmak için aşağıdaki üründen (massivebaits salmon oil) almıştım. Hafif bir somon kokusu var, balıklar için çok cezbedici olacağını düşünüyorum. Bu ve benzer ürünler ülkemizde satılıyor. Hamsi, sardalya veya krill yağları daha ideal olabilir, ben somon bulduğum için somon almıştım. Belki kapsülle yapmak istediğiniz şeyi ufak bir bez/ip parçasını misinaya bağlayıp bu tarz yağlardan sürerek yapabilirsiniz. Atış yapmadan önce yeminizin üstüne damlatmak bile iş görebilir. Hem dilerseniz hamur falan yapıp atış yaptığınız yeri mazmozlamak için güzel bu tarz ürünler.
127498 dosyayı görüntüle