Sizce Hangi Spin Kamış

grendel1984

Yeni Üye
Tepki
26
Ödül
15
Arkadaşlar merhaba. Bütçeme göre spin kamış alacağım ve uzun süredir araştırma yapıyorum. Aliexpressten aldığım sharky iii 3000 makine ile kombin edebileceğim 2.40 boyunda medium esneme değerine sahip f/p ürünü bakıyorum ve siz değerli hobidaşlarıma da danışmadan fikir sormadan alışveriş yapmak istemedim açıkçası. Sizce hangi kamışı almalıyım? Legalis seabass diğer ürünlere göre pahalı ve fuji kılavuzlara sahip. En iyisinin o olduğundan eminim ama fiyat farkına da değer mi, siz olsanız tercihinizi ne yönde yapardınız? Veya bu değerlere sahip tavsiye edebileceğiniz başka kamışlar da var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

1- Shimano catana ex 10 30 m
250 tl
(link)

2- Daiwa legalis seabass 244 mh 10 35
338 tl
(link)

3- Okuma deadringer 249 10-32 m
217tl
(link)

4-Shimano alivio dx 240 10-30 m
200 tl
(link)

Catanayı direk geç

Alivio da çok iyi değildir diye tahmin ediyorum.

Okuma hakkında bilgim Yok ama benim oyum legalise olur , esnek kamış arıyorsan ballistic x daha iyi bir seçim olabilir

Alivionun istenen performansı vermediğini duymuştum. Fakat catana hakkinda burada olumlu yorumlar okumuştum o yuzden listeye eklemistim. Simdi siz de onermeyince kafam karisti biraz. İclerinden en iyisi kesinlikle Legalistir eminim ama arada kaldigim bir mevzu da m kamis mi mh kamis mi daha iyi olur. Esneklikte en son m olarak belirledim kendime sert atislar yapan birisi olarak ml veya l tarzi esnemeye sahip kamislari iyi atamam diye dusunuyorum. Mh kamislarda da istenen hassasiyeti alamam diye dusundugum icin genel olarak medium dusunuyorum. Oneriler icin de tesekkur ederim onlari da listeye ekliyorum.

Legalis olmasa 2. tercihiniz ne olurdu?
Alivo modelini mağazada inceledim hiç hoşuma gitmedi açıkcası. Okuma kamışlarını ise mağazada hiç denk gelmedim açıkcası. Arkadaşımın Spin Catana kamışını birkaç kez kullandım. 1. sırada Legalis 2. sırada ise Okuma kamışını inceleme neticesinde olabilir belkide.

Kullanıcısı olarak söylüyorum 2. Seçeneğin legalis aksiyonu ve atış erimi çok iyi 10-35 atarlı olmasına rağmen 3gr lık jig head'i bile uzağa atıyor su üstü sahteleri çok iyi yüzdürüyor, ben 1buçuk aydır kullanıyorum çok memnunum arkadaşımda elindeki catana'yı sattı legalis aldı

Alivionun istenen performansı vermediğini duymuştum. Fakat catana hakkinda burada olumlu yorumlar okumuştum o yuzden listeye eklemistim. Simdi siz de onermeyince kafam karisti biraz. İclerinden en iyisi kesinlikle Legalistir eminim ama arada kaldigim bir mevzu da m kamis mi mh kamis mi daha iyi olur. Esneklikte en son m olarak belirledim kendime sert atislar yapan birisi olarak ml veya l tarzi esnemeye sahip kamislari iyi atamam diye dusunuyorum. Mh kamislarda da istenen hassasiyeti alamam diye dusundugum icin genel olarak medium dusunuyorum. Oneriler icin de tesekkur ederim onlari da listeye ekliyorum.
Kamışla ilgili çok güzel bir yazı vardı burda Akif abinindi sanırım onu okumanızda fayda var

Kamışın medium yada light olmasından ziyade aksiyonu da önemli.

Bence siz medium regular yada diğer tabirle medium moderate bir kamış arıyorsunuz ki bu kamışların atar aralığı 6-38 , 5-24 , 7-40 ,7-35 gibi gider .

Regular yada moderate olması kamışın fazla efor kullanmadan rapalayı fırlatmasını sağlar diyebiliriz

Listenizdeki Kamışların hiçbiri bu skalaya girmiyor Ama aralarından legalis en esnek ve eforsuz kamış bana göre

Daha esneği daiwa da balistik x olur shimano da dialuna ve exsence serisi olur

Ucuz olsun derseniz fujin dragon var

Back